Persberichten 24 september 2009 | Regio15.nl

Persberichten 24 september 2009

Jonge vrouw gewond door openslaande deur
Den Haag – Een 21-jarige vrouw uit Den Haag raakte woensdag 23 september rond 12.00 uur gewond toen zij met haar scooter tegen een openslaande autodeur aanbotste.

De vrouw reed door de Frederikstraat, waar de auto geparkeerd stond. Plotseling opende de automobiliste het portier, waardoor de scooterrijdster ertegenaan reed en ten val kwam. Het slachtoffer werd met pijn in haar rug en rechterarm naar het ziekenhuis vervoerd, waar bleek dat ze diverse kneuzingen had opgelopen.

De truc met de baby
Den Haag – De politie hield woensdag 23 september drie vrouwen van 19, 24 en 25 jaar aan op verdenking van winkeldiefstal. De aanhouding vond rond 17.10 uur plaats in een winkel aan de Spuistraat. De 24-jarige had haar kind van 11 maanden bij zich in een buggy. Onder de zitting van de buggy was een sterke magneet bevestigd, waarmee het alarm van de gestolen goederen kon worden verwijderd. Het drietal moest mee naar het politiebureau, waar ze allen de diefstal bekenden.

Jonge scooterdievegges
Den Haag – De politie hield woensdag 23 september rond 14.00 uur twee 15-jarige Haagse meisjes aan op een gestolen scooter. De scooter was van een 21-jarige Haagse, die in het politiebureau aan de Jan Hendrikstraat was voor een aangifte, maar vergeten was haar scooter, die voor de deur stond, op slot te doen. Toen zij weer buiten kwam, was haar scooter verdwenen. Doordat zij direct het kenteken en signalement door kon geven, konden agenten de scooter al gauw traceren. De beide meisjes zijn aangehouden voor diefstal van de scooter en voor het rijden zonder rijbewijs, omdat ze te jong waren om een scooter te mogen besturen.

Aanhouding na achtervolging
Den Haag – Agenten hielden woensdag 23 september rond 10.20 uur een 23-jarige man uit Den Haag aan voor het bezit van narcotica. De man bevond zich op de Koningstraat, waar hij vermoedelijk aan het dealen was. Toen de agenten op de man afliepen, zette hij het op een lopen. Na een achtervolging kon hij uiteindelijk op de kruising van de Lange Beestenmarkt met de Lepelstraat worden aangehouden. De man bleek vier bolletjes met witte substantie bij zich te hebben, vermoedelijk cocaïne.

Vrouw gewond na aanrijding
Den Haag – Een 59-jarige dame uit Monster is op woensdag 23 september om 11.10 uur gewond geraakt bij een aanrijding op de Lobelialaan. De vrouw fietste op het fietspad van de Laan van Meerdervoort in de richting van de Ockenburgstraat. Gekomen op de kruising van de Laan van Meerdervoort met de Lobelialaan werd zij door een 38-jarige automobilist uit Den Haag, die haar geen voorrang verleende, aangereden.
Hierdoor ontstond een aanrijding waarbij de vrouw het stuur van haar fiets in haar buik kreeg waardoor zij kwam te vallen. De vrouw is met onbekend letsel vervoerd naar het Leyenburg ziekenhuis.

Valse naam opgeven helpt niet
Den Haag – Tijdens een controle op het Monnickendamplein op woensdag 23 september rond 21.00 uur gaf een 24-jarige Hagenaar de naam op van zijn tweelingbroer, omdat hij zelf nog het één en ander aan boetes open had staan. De politie vroeg hem om zijn legitimatiebewijs, maar dat kon hij niet tonen. De agent vertrouwde het niet en nam hem mee naar het politiebureau waar de verdachte stug volhield dat hij de juiste naam had opgegeven. Uit onderzoek bleek dat de 24-jarige de naam van zijn tweelingbroer had opgegeven. Zelf had hij namelijk nog 90 dagen gevangenisstraf en een boete open staan. Daar kreeg hij nu weer een proces-verbaal bovenop.

Dronken automobilist ramt lantaarnpaal
Den Haag – Surveillerende politieagenten hielden in de nacht van woensdag op donderdag 24 september rond 01.30 uur een 40-jarige Hagenaar aan, omdat hij in beschonken toestand op de Loosduinsekade een lantaarnpaal had geramd. De politie zag een personenauto staan, waarvan het linkervoorwiel haaks onder de auto stond. Uit onderzoek bleek dat de verdachte met 730 ugl aan alcohol in zijn bloed tegen een lantaarnpaal was gereden. Gezien de staat van het voertuig nam de politie, buiten het rijbewijs van de verdachte, ook het kentekenbewijs in beslag.

Professionele hennepkwekerij
Den Haag – Naar aanleiding van tips ontdekte de politie woensdagochtend 23 september om 12.00 uur in de Utrechtsestraat een professioneel ingerichte hennepkwekerij. De agenten zagen dat een hele woning in gebruik was als hennepkwekerij. Uit onderzoek bleek dat het ging om meer dan 500 planten verspreid over drie verschillende ruimtes. De politie onderzoekt de zaak. Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van hennepkwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat kan leiden tot brandgevaarlijke situaties. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt, dan vragen wij nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000. 

Vechtersbazen opgepakt
Den Haag – De politie hield woensdag 23 september rond 16.30 uur vier Haagse mannen aan, omdat zij aan het vechten waren op de Raamweg. De politie zag de mannen over en weer slagbewegingen maken en één van de mannen liep naar zijn auto om daar een ijzeren voorwerp uit te halen. Politieagenten vervoerden de vier mannen naar het politiebureau. Uit onderzoek bleek dat twee van hen (31 en 52 jaar) slachtoffer waren van een mishandeling door de andere twee mannen (25 en 54 jaar). De slachtoffers verlieten na het doen van aangifte het politiebureau. De andere twee mannen bleven achter voor verhoor en zij moeten zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.

Fietsster botst tegen tram
Rijswijk – Een nog onbekende vrouw botste woensdag 23 september om 09.15 uur op de Volmerlaan tegen een wegrijdende tram. Om nog onbekende reden kon zij niet remmen om een botsing te voorkomen. De ambulance vervoerde de vrouw naar het ziekenhuis. Politieagenten maakten proces-verbaal op van de aanrijding.

Automobilist onder invloed beledigt agenten
Rijswijk – Een 56-jarige automobilist uit Den Haag kreeg donderdag 24 september om 00.30 uur twee processen-verbaal: een voor het rijden onder invloed én een voor het beledigen van agenten. De man moest op de Prinses Beatrixlaan een blaastest afleggen. Het resultaat beviel de man kennelijk niet en hij schold de agenten uit. Op het politiebureau bleek dat het niet de eerste keer was dat de man beneveld achter het stuur kroop. Zijn rijbewijs werd daarop ingenomen. De Hagenaar kreeg voor de belediging en het rijden onder invloed een proces-verbaal.

Aanrijding bromfiets en vrachtwagen
Westland/De Lier – Op de Kijckerweg vond woensdagmiddag 23 september een aanrijding plaats tussen een bromfiets en een vrachtwagen. Rond 15.30 uur reed de vrachtwagen in de richting van de Sportlaan. Parallel aan de rijbaan reed, in dezelfde richting, een bromfietser op het fietspad. Toen de 49-jarige vrachtwagenbestuurder afsloeg om een bedrijventerrein op te rijden, zag hij de bromfiets over het hoofd. De 41-jarige bromfietser uit De Lier liep bij de aanrijding letsel op aan zijn been. Hij moest voor de zekerheid een nachtje in het ziekenhuis blijven.

Henneptoppen
Westland/Maasdijk - Politieagenten namen woensdag 23 september om 13.15 uur op de Coldenhovelaan drie mannen van de douane over, die even daarvoor waren aangehouden met ruim vijf kilo henneptoppen. De douane betrapte de mannen (25, 27 en 28 jaar, uit Schiedam en Hoek van Holland) toen zij de henneptoppen overlaadden. Op een politiebureau werden de mannen ingesloten. De politie onderzoekt de zaak.

Scootmobiel te water
Westland/’s-Gravenzande – Nabij de Wattstraat raakte woensdag 23 september om 16.00 uur een 63-jarige vrouw met haar scootmobiel en hondje te water. Een 24-jarige en 26-jarige vrouw uit ’s-Gravenzande waren hier getuige van. Zij twijfelden geen moment en sprongen in het water om de de vrouw en haar hondje eruit te halen. Een 45-jarige vrouw, haar zoon en dochter, schoten hen eveneens te hulp. Gealarmeerde politieagenten waarschuwden de brandweer, die de scootmobiel uit het water haalde. De vrouw werd door de GGD bekeken; zij klaagde onder andere over benauwdheid, maar mocht na controle weer naar huis. De vrouw was erg geschrokken en krijgt slachtofferhulp aangeboden.

Ruzie ontaardt in vechtpartij
Delft – Een ruzie ontaardde woensdag 23 september omstreeks 20.45 uur in een vechtpartij op het J.C. van Markenplein. Een 43-jarige man uit Delft raakte gewond en moest naar het ziekenhuis. De politie hield een 38-jarige man uit Delft aan. De twee kregen het om nog onbekende redenen met elkaar aan de stok. De Delftenaar zit nog vast, de politie onderzoekt de zaak.

Burenruzie loopt uit de hand
Zoetermeer – Een burenruzie liep woensdag 23 september omstreeks 22.00 uur op de Madelieventuin behoorlijk uit de hand. Er vielen rake klappen en een van de betrokkenen reed  met zijn auto over de voet van een 18-jarige vrouw. De politie hield twee mannen (16 en 18 jaar oud) en een vrouw (18 jaar) aan. De aanleiding is nog onbekend, de drie zitten nog vast voor verhoor.

Snelheidsduivel onder invloed
Den Haag – Surveillerende politieagenten die woensdagavond 23 september om 20.00 uur op de A12 richting Den Haag reden, werden met zeer hoge snelheid ingehaald door een personenauto. Tijdens deze inhaalmanoeuvre sneed de personenauto de auto van de politieagenten. Door uit te wijken, voorkwamen de agenten dat ze werden aangereden. De personenauto reed met 180 km per uur verder en passeerde links en rechts allerlei auto’s. De politieagenten gaven de bestuurder een stopteken, maar hij reed stug door. Na een achtervolging dwongen de agenten de bestuurder de vluchtstrook op en reden de auto klem. De agenten zagen dat de bestuurder achter het stuur vandaan kroop  en tussen twee passagiers op de achterbank ging zitten. Met veel moeite lukte het de agenten om de bestuurder, een 29-jarige man uit Sliedrecht,  aan te houden.  De man verzette zich hevig. De vier overige inzittenden in de auto bemoeiden zich met de aanhouding en een 21-jarige man uit Schalkhaar belemmerde de agenten bij de aanhouding. De agenten gebruikten pepperspray om de twee verdachten onder controle te krijgen. Beide mannen werden aangehouden. Aan het bureau bleek dat de bestuurder onder invloed van drank was, hij blies 795 ugl, én dat hij niet in het bezit van een rijbewijs was.