Persberichten 1 oktober 2009 | Regio15.nl

Persberichten 1 oktober 2009

Hennepkwekerij geroofd
Den Haag – Dankzij een oplettende getuige kon de politie donderdagochtend 1 oktober een 21-jarige Hagenaar aanhouden die een hennepkwekerij had leeggeroofd. De getuige belde om 02.15 uur voor de eerste keer met de politie toen een ruit van een woning aan de Potgieterstraat werd ingegooid.

Agenten die op de melding reageerden, zagen dat op de eerste etage een ruit was ingegooid, maar troffen verder niets aan. Om 03.30 uur belde de getuige opnieuw dat er in de woning werd ingebroken. De getuige vertelde vervolgens dat een donkere personenauto was weggereden in de richting van de Jonathanstraat. Vanuit de woning hoorden agenten geluid komen en zij gingen de woning in. Daar troffen ze op de tweede etage een leeggeroofde hennepkwekerij aan. Korte tijd later zagen surveillerende agenten een donkere personenauto rijden. Toen de inzittenden de politie zagen, gingen ze er met hoge snelheid vandoor. Na een korte achtervolging troffen de agenten de auto op de Lau Mazirellaan aan. Een van de inzittenden had zich achter een geparkeerde auto verstopt. Hij rook sterk naar hennep en in de auto troffen de agenten hennep aan. De verdachte werd aangehouden, de politie is op zoek naar zijn mededader.

Bejaarde man genept met wisseltruck, politie zoekt getuigen
Den Haag – Een 79-jarige Hagenaar was zaterdag 26 september om 14.10 uur onderweg naar het Clingendaelpark om de dieren eten te geven. Ter hoogte van de Benoordehoutseweg werd hij aangesproken door een ogenschijnlijk vriendelijke man. De man wilde graag geld wisselen. De oude man gaf aan dat hij niet genoeg munten in zijn portemonnee had om te wisselen. De dader greep daarop in de portemonnee van de man om mee te zoeken naar munten. Later ontdekte de gedupeerde man dat er geld uit zijn portemonnee was verdwenen. De dader is licht getint heeft donker achterover gekamd haar, een stevig postuur en is ongeveer 1.70 – 1.75 m lang. Hij mist rechts een voortand. Bent u getuige geweest van deze wisseltruc of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Overbosch via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Vrouw gewond bij aanrijding
Den Haag – Bij een aanrijding op de kruising van de Hengelolaan met de Maartensdijklaan raakte een 27-jarige automobiliste uit Den Haag woensdag 30 september gewond. De vrouw reed om 09.30 uur op de Hengelolaan. Bij de bewuste kruising verleende een 44-jarige bestuurder uit Polen haar geen voorrang. Zijn bestelbus reed tegen de auto van de vrouw, die tegen een paal tot stilstand kwam. De vrouw klaagde over pijn in haar nek en benen. De brandweer moest eraan te pas komen om de vrouw uit haar auto te halen. Zij werd naar het ziekenhuis vervoerd. Daar bleek haar letsel uiteindelijk mee te vallen. De Poolse bestuurder werd aangehouden.

Heler in het oog van de camera
Den Haag – Politiemensen zagen via de camera’s van de geïntrigeerde monitorcentrale hoe een man in de nacht van woensdag 30 september op donderdag 1 oktober rond 02.30 uur een fiets probeerde te verkopen op het Spui. Toen de politie hem controleerde, bleek het slot van de fiets geforceerd te zijn. Tijdens de fouillering troffen de agenten een schroevendraaier aan. De man werd daarop aangehouden op verdenking van heling. 

Verkeersovertreder zonder rijbewijs
Den Haag – Een 31-jarige Hagenaar reed in de nacht van woensdag op donderdag 1 oktober rond 03.00 uur zonder rijbewijs in een personenauto over de Hemsterhuisstraat. Hij trok de aandacht van de politie, omdat hij linksaf sloeg waar dat niet is toegestaan. Uit onderzoek bleek dat de verdachte al vaker voor kwam voor het rijden zonder rijbewijs. De politie nam zijn auto in beslag.

Brandweer bevrijdt slachtoffer uit voertuig
Den Haag – De brandweer bevrijdde woensdag 29 september rond 11.30 uur een 22-jarige Hagenaar uit zijn personenauto op de kruising van het Schenkviaduct met het Spaarneplein. Het slachtoffer was tijdens een aanrijding met een 40-jarige automobilist uit Leusden gewond geraakt en klaagde over nekklachten. De GGD vervoerde het slachtoffer voor onderzoek naar het ziekenhuis en de politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.

Spiegelvernieler aangehouden
Den Haag – Een 21-jarige Hagenaar vernielde woensdag 29 september rond 20.00 uur autospiegels van vier voertuigen in de Huijgensstraat. Op aanwijzen van een getuige kon de politie de verdachte aanhouden. De eigenaren van de voertuigen zijn benaderd voor het doen van aangifte. De verdachte moet zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.

Verdachte werkt niet mee
Den Haag – Tijdens het bekeuren van een 16-jarige bromfietser moest de politie woensdag 29 september rond 17.30 uur pepperspray gebruiken om 15-jarige bemoeial onder controle te krijgen. De agenten zagen de 16-jarige op een brommer door het rode licht over de kruising van de Schalk Burgerstraat met de Kempstraat rijden.Tijdens het volgen van de bromfietser zag de politie hoe hij over de stoep een bus inhaalde. Bij het tankstation aan het Kaapseplein spraken de agenten de verdachte aan en bekeurden zij hem. Tijdens het uitschrijven van de bon, kwam een 15-jarige Hagenaar zich ermee bemoeien. Hij weigerde weg te gaan en bleef de agenten lastig vallen. Toen de politie hem besloten aan te houden, verzette de verdachte zich behoorlijk. De politie gebruikte pepperspray om hem onder controle te krijgen.

Aanrijding Erasmusweg
Den Haag – Een 55-jarige Haagse brommerrijder raakte woensdag 30 september ernstig gewond bij een aanrijding op de Erasmusweg. Het slachtoffer werd omstreeks 7.00 uur aangereden door de 48-jarige bestuurster van een personenauto. De vrouw kwam er met een geblesseerde pols vanaf, maar de 55-jarige moest met zwaar hoofdletsel naar het ziekenhuis. Zijn toestand is kritiek. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.

Man beroofd van telefoon
Den Haag – Een 29-jarige Hagenaar is donderdag 1 oktober het slachtoffer geworden van een straatroof. De Hagenaar liep rond 00.50 uur over de Goeverneurlaan richting de Allard Piersonlaan toen hij door een man werd aangesproken. De man werd direct agressief en trok een mes. Met dat mes dreigde hij de Hagenaar neer te steken. Met een stuk huisvuil kon de Hagenaar zich verweren, maar tijdens de worsteling die daarop volgde viel de mobiele telefoon van de Hagenaar op de grond. De agressieve man greep de telefoon van de grond en liep de Allard Piersonlaan in. Daar pakte hij een fiets en rende ermee weg. De aangever rende samen met een een vriend achter zijn belager aan. De agressieve man gooide zijn fiets naar de aangever en bedreigde hem opnieuw met het mes. Daarna rende hij de Antheunisstraat in. Volgens de aangever was zijn belager een blanke man, ongeveer 35 jaar oud en 1.85 m lang. Hij had blond haar tot over zijn oren. De man droeg een donkerkleurige pet en een lichte jas. De recherche van Bureau Laak is op zoek naar getuigen van deze beroving. Bent u getuige geweest of kent u de dader? Bel dan met (0900)8844. Als u liever anoniem wilt blijven, belt u met (0800)7000.

Autoinbraak in de Aucubastraat, politie zoekt getuigen
Den Haag – In de nacht van woensdag 30 september op donderdag 1 oktober heeft een onbekende man omstreeks 03.30 uur een autokraak gepleegd in de Aucubastraat. Uit de rode Nissan zijn diverse waardevolle spullen weggenomen. Een getuige zag dat een blanke man met een slank postuur van ongeveer 25 – 30 jaar wegfietste nadat hij de ruit had ingeslagen. De verdachte reed op een donkere herenfiets en droeg een beige suede jack en een blauwe spijkerbroek. Hij heeft donkerblond kort haar en is ongeveer 1.85 m lang. Bent u getuige geweest van deze inbraak of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Segbroek via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Te hoog beladen
Voorburg – Een vrachtwagen verloor woensdagochtend 30 september op de Mgr. van Steelaan een hooibaal. Ook raakte de vrachtwagen, waarvan de lading te hoog was, de bovenleiding van een tram. De vrachtwagen bleek ook nog eens niet verzekerd te zijn. De HTM stelde de bovenleiding opnieuw in en de vrachtwagen werd terplekke afgeladen. De 38-jarige chauffeur kreeg een proces-verbaal.

Hardrijder
Leidschendam – Op de A4 zagen politieagenten woensdag 30 september om 23.30 uur een auto met hoge snelheid rijden. Uit een meting bleek dat de 33-jarige bestuurder 205 km/uur reed, terwijl 100 km/uur is toegestaan. De Amsterdammer werd langs de kant gezet en aangehouden. Vanwege de extreem hoge snelheid kreeg de man geen bekeuring, maar een proces-verbaal voor gevaarlijk rijden. De auto werd in beslag genomen.

Aanrijding vrachtwagen en auto
Wassenaar – Op de Landscheidingsweg vond woensdag 30 september rond 08.30 uur een aanrijding plaats tussen een auto en vrachtwagen. De vrachtwagenchauffeur reed met zijn vrachtwagen en oplegger over de Zijdeweg en wilde linksaf slaan richting Leidschendam. De auto reed eveneens op de Zijdeweg, in dezelfde richting, maar wilde rechtdoor. Op het laatste moment besloot de bestuurder echter ook linksaf te slaan en ramde in de bocht de vrachtwagen. Er raakte niemand gewond.

Controles
Wassenaar – Op de Zijdeweg hielden politieagenten woesdagochtend 30 september een verkeerscontrole. Er werden ruim 250 bestuurders gecontroleerd. Elf van hen reden door het rode verkeerslicht, vier droegen geen autogordel en één bestuurder gebruikte het verkeerde sorteervak. Zij kregen hiervoor een bekeuring.Op de Prinsenweg werd ’s middags gecontroleerd op snelheid. Acht mensen werden hier bekeurd. De hoogst gemeten snelheid was 64 km/uur.

Brommer contra busje
Delft – Een 23-jarige man uit Maasland raakte woensdag 30 september gewond toen hij omstreeks zes uur ’s middags op de busbaan in de Lepelaarstraat werd geschept door de bestuurder van de Conexxion-busje. Het slachtoffer is met mogelijk schouderletsel naar het ziekenhuis gebracht.

Politie zoekt getuigen van bedrijfsinbraken
Pijnacker/Nootdorp – De politie is op zoek naar getuigen van drie bedrijfsinbraken en zeven pogingen daartoe in de nacht van zondag 27 september op maandag 28 september, in Pijnacker en Delfgauw. Op de Ambachtsweg in Pijnacker hadden de dieven het voorzien op maar liefst zeven bedrijven. Ook bedrijven op de Heulweg in Pijnacker en de Groothandelsweg en de Exportweg in Delfgauw werden door de dieven bezocht. In alle gevallen forceerden de daders (kiep)ramen en/of deuren De politie is op zoek naar mensen die in de nacht van 27 september op maandag 28 september getuigen zijn geweest van één van de inbraken of iets verdachts hebben gezien. Ook mensen die anderzijds informatie hebben over de inbraken worden verzocht contact op te nemen met de recherche van Pijnacker-Nootdorp op 0900-8844.

Automobilist zoek na aanrijding
Zoetermeer – Een 17-jarige jongen uit Zoetermeer raakte dinsdag 29 september gewond bij een aanrijding in de Eerste Stationsstraat. Het slachtoffer werd omstreeks zeven uur ’s avonds van zijn scooter afgereden door een nog onbekende automobilist. De veroorzaker van het ongeval ging er direct na de aanrijding vandoor, het gewonde slachtoffer achterlatend. De 17-jarige hield aan de aanrijding enkele fikse (schaaf)wonden en een dikke knie over. Hij meldde zich woensdag bij de politie.

Beenbreuken door aanrijding
Zoetermeer – Een 17-jarige brommerrijder uit Zoetermeer liep woensdag 30 september meerdere botbreuken in zijn benen op toen hij op de Zwaardslootseweg werd aangereden door een 51-jarige automobiliste. De vrouw zag het slachtoffer over het hoofd toen zij omstreeks half negen ’s ochtends vanaf de weg het fietspad overstak om een benzinestation te bereiken. Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De politie onderzoekt de exacte toedracht van het ongeval.