Persberichten 12 oktober 2009 | Regio15.nl

Persberichten 12 oktober 2009

Hardleers
Den Haag – Een 17-jarige Hagenaar was zondag 11 oktober wel erg hardleers.

Agenten zagen de man in de ochtend rijden op een bromfiets zonder helm. Toen zij hem daarop aanspraken roken zij een alcohollucht. De agenten namen hem mee naar het politiebureau waar hij een blaastest moest afleggen. Hij blies 360 en moest zijn rijbewijs inleveren. Hij moest met zijn bromfiets aan de hand naar huis omdat hij een rijverbod had gekregen. Even later zagen de agenten hem op de Theresiastraat weer rijden op zijn bromfiets en zonder helm. Dit keer moest hij zijn bromfiets achterlaten op het politiebureau en kreeg hij nog een bekeuring voor het rijden tijdens een rijverbod. 

Getuigen straatroof gezocht
Den Haag – De politie zoekt getuigen van een straatroof op zondag 11 oktober op de Apeldoornselaan. Rond 16.15 uur spraken getuigen agenten aan omdat zij net beroofd waren door drie jongens op een fiets. Met een signalement gingen de agenten op zoek en zagen op de Dierenselaan de jongens fietsen. Bij het zien van de agenten gingen zij ervandoor. Agenten konden een 12-jarige Hagenaar aanhouden. De andere twee jongens wisten te ontsnappen. Signalement van de twee jongens: leeftijd tussen de 12 en 14 jaar, kort zwart haar, droegen een spijkerbroek met sportschoenen en hadden een donkere jas aan. Bent u getuige geweest? Hebt u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neem dan contact op met de recherche van politiebureau Zuiderpark via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Verdachte beroving aangehouden
Den Haag – Politieagenten hielden zondagavond een 19-jarige Hagenaar aan, die ervan wordt verdacht eerder op de avond een jongen te hebben beroofd van een scooter. Onder bedreiging van een mes werd het 18-jarige slachtoffer rond 20.45 uur op de Wingerd van zijn scooter beroofd. Politieagenten stelden direct een onderzoek in de omgeving in. Al snel zagen zij de gestolen scooter ter hoogte van de Jongheer van Riemsdijklaan rijden. De 19-jarige Hagenaar bestuurde de scooter en werd aangehouden. De politie onderzoekt de zaak. 

Jong geleerd oud gedaan
Den Haag/Loosduinen – Politieagenten zagen zondag 11 oktober om 16.30 uur een wel heel jonge bestuurder in een auto rijden. Op de Machiel Vrijenhoeklaan bleek een 13-jarige Haagse jongen autorijles te krijgen van zijn vader. De agenten maakten een eind aan de rijles en maakten proces-verbaal op.

Goed mis
Den Haag/Loosduinen – Een 40-jarige Hagenaar kan een flinke bekeuring tegemoet zien. De man reed maandagochtend 12 oktober om 01.30 uur met zijn auto over de Lozerlaan. Ondanks de frisse temperatuur zagen politieagenten dat de man met zijn raam open reed. Toen zij hem aanspraken bleek al snel waarom. De 40-jarige had het nodige aan alcohol gedronken en blies op het bureau 660 ugl. Bovendien bleek dat het rijbewijs van de man al eerder was ingevorderd. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt een strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille). Sinds 1 oktober 2008 is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 promille of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 350 euro. 

Heterdaadje
Den Haag – De politie kon zondag 11 oktober om 21.40 uur een 49-jarige Hagenaar aanhouden. De man nam vanaf de Kristiansandstraat een groot aantal houten pallets mee. Dankzij een alert reagerende  getuige kon de 49-jarige worden aangehouden.

Agressieve dronk
Leidschendam – Een 33-jarige Leidschendamse automobilist gedroeg zich op zaterdag 10 oktober omstreeks 03.00 uur hinderlijk in het verkeer. Hij achtervolgde een taxichauffeur op een zodanige wijze, dat die zich bedreigd voelde. Politieagenten controleerden de Leidschendammer, waarna uit een eerste blaastest bleek dat de man veel te veel alcohol had gedronken. De automobilist werd aangehouden en blies aan het politiebureau 910 ugl. Normaal gesproken zou de politie het rijbewijs van de man invorderen. Dit bleek niet nodig, omdat het rijbewijs van de Leidschendammer al ongeldig was verklaard. De politie heeft proces-verbaal tegen de Leidschendamse automobilist opgemaakt. Nadat de Leidschendammer in vrijheid was gesteld stapte hij wederom achter het stuur van zijn auto en reed daarmee naar huis. Hij werd weer aangehouden en kreeg opnieuw een proces-verbaal, onder andere voor het rijden tijdens een rijverbod. De politie nam zijn auto in beslag. Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt een strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille). Sinds 1 oktober 2008 is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 promille of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 350 euro 

Politie zoekt getuigen bedrijfsinbraak
Midden Delfland/Schipluiden – De politie is op zoek naar getuigen van een bedrijfsinbraak tussen vrijdag 9 en zondag 11 oktober bij een groothandel in haarproducten in Schipluiden. Onbekenden namen bij het bedrijf aan de Willemoordseweg een groot aantal artikelen mee. Bijzondere aan deze diefstal is dat de dader(s) via de achterzijde van het pand met een boot kwamen. Na de diefstal bleef het bootje achter. Hebt u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Hebt u ze wellicht zien varen met het bootje over de Zwet? Neem dan contact op met de recherche van politiebureau Westland via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Politie zoekt getuigen overval
Westland/ De Lier – De politie is op zoek naar getuigen van een overval op de videowinkel in De Lier. Twee jongeren van circa 16 jaar oud overvielen zondag 11 oktober om 21.00 uur de 38-jarige beheerder in zijn winkel aan de Kijckerweg. Het duo bedreigde de man met een wapen en nam een hoeveelheid geld uit de kassa mee. Hierna vertrokken zij in onbekende richting. Ondanks een zoekactie van meerdere politie-eenheden konden de overvallers niet meer gevonden worden. Hebt u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neem dan contact op met de recherche van politiebureau Westland via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.