Persberichten 19 oktober 2009 | Regio15.nl

Persberichten 19 oktober 2009

Twee mannen aangehouden na vernieling
Den Haag – Twee Hagenaars van 22 en 38 jaar zijn op zondag 18 oktober om 15.05 uur aangehouden in de Rochussenhof. De twee worden er van verdacht een deur van een woning aan de Rochussenhof te hebben vernield. De mannen hingen een onduidelijk verhaal op over een diefstal die zou zijn gepleegd door een persoon die op dat adres zou wonen. De twee zijn meegenomen naar een politiebureau, waar de zaak wordt onderzocht.


Vrouw gewond na aanrijding
Den Haag – Een 53-jarige Haagse raakte maandag 19 oktober om 06.30 uur gewond bij een aanrijding op de Professor B.M. Teldersweg. De vrouw fietste daar vermoedelijk aan de verkeerde kant van de weg, waardoor een automobilist die net wegreed bij een benzinestation, haar niet zag. De vrouw is met een enkelbreuk naar het ziekenhuis vervoerd.

Twee aanhoudingen na verkeersruzie
Den Haag – Een 43-jarige vrouw en een 48-jarige man, beiden uit Den Haag, zijn zondag 18 oktober om 15.05 uur aangehouden op de Gedempte Gracht. De twee worden ervan verdacht enkele klappen te hebben uitgedeeld na een ruzie met een andere vrouw.

Man zwaargewond bij mishandeling
Den Haag – Een 54-jarige Hagenaar raakte zondag 18 oktober om 16.25 uur zwaargewond op de De Lagoastraat na een ruzie met twee nog onbekende mannen. De man kreeg ruzie met deze mannen. Hij werd hierna geslagen. Toen hij viel, kreeg hij van één van de mannen een harde schop in zijn gezicht. De twee mannen gingen er hierna vandoor en lieten het slachtoffer zwaargewond achter. Hij werd met een zware oogwond naar het ziekenhuis vervoerd. De politie doet onderzoek naar de twee verdachten van deze mishandeling.

Jongens bekrassen auto’s
Den Haag – Twee jongens van 13 en 14 jaar bekrasten zaterdag 17 oktober een tiental auto’s op de Blauwe Reigersingel en de Gruttosingel. De jongens, woonachtig in respectievelijk Nootdorp en Den Haag, fietsten omstreeks twee uur door de straat toen zij uit baldadigheid besloten met een muntje krassen achter te laten op geparkeerde auto’s die zij passeerden. Een getuige zag de vernieling en waarschuwde direct de politie. Dankzij een goed signalement konden agenten de twee kort na de vernieling in de omgeving aanhouden. De jongens hebben de vernieling bekend.

Onderuit met bromfiets
Den Haag – Een 55-jarige Haagse bromfietser ging zondag 18 oktober lelijk onderuit met zijn bromfiets. De man reed omstreeks half twee ’s middags over het vernieuwde fietspad in de Waldorpstraat. Om het einde van dit fietspad aan te geven, is een betonnen rand geplaatst, maar ontbreken markeringsborden. De bromfietser zag deze betonnen rand over het hoofd en kwam ten val. Hij is met schaafwonden en kneuzingen over zijn hele lichaam naar het ziekenhuis gebracht. De brommer is total-loss.

Over de kop
Den Haag/Loosduinen – Een 59-jarige automobilist uit Wateringen raakte maandag 19 oktober gewond toen zijn auto als gevolg van een aanrijding over de kop sloeg. De 59-jarige wilde omstreeks kwart over zes ’s ochtends op de Lozerlaan een auto voor hem inhalen. Om onduidelijke reden reed de man echter niet lángs de auto van zijn voorganger, maar er tegenaan. Door de aanrijding sloeg de auto van de 59-jarige over de kop. De man is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder van de andere auto, een 50-jarige man uit Zoeterwoude, kwam er zonder kleerscheuren vanaf. Wel raakte zijn auto beschadigd.

Bedreiging in de tram
Den Haag – Na een achtervolging hield de politie zondag 18 oktober een 22-jarige Hagenaar aan, omdat hij ervan wordt verdacht eerder die dag een vrouw in een tram te hebben bedreigd. Rond 16.30 uur zat de verdachte in de tram, die op dat moment op de Nieuwe Parklaan / Nieuwe Duinweg reed. Om onduidelijke redenen werd de man boos, dreigde met een mes en maakte stekende bewegingen. De verdachte verliet de tram en de politie begon direct een zoektocht in de buurt. De verdachte werd gesignaleerd in de buurt van Madurodam en na een achtervolging kon de verdachte alsnog worden aangehouden. De man zit vast voor verhoor.

Man heeft dorst
Den Haag – Een 21-jarige Hagenaar had zondag 18 oktober rond 15.30 uur kennelijk dorst, want hij had erg veel haast om de supermarkt aan de Weimarstraat uit te komen. Hij nam een fles bessenjenever mee en liep de kassa voorbij zonder te betalen. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar kreeg hij een proces-verbaal.

Inbrekers aangehouden
Den Haag – De politie hield zondag 18 oktober rond 15.00 uur twee jongens (19 en 17 jaar oud) aan als verdachten van woninginbraak. Zowel in een woning aan de Lunterenstraat als in een woning aan de Loosduinsekade was ingebroken. Agenten zagen bij de tramhalte op de Loosduinsekade twee jongens die precies voldeden aan het opgegeven signalement, en hielden het tweetal aan. Naast een spelcomputer hadden ze een dvd-speler, laptop, diverse spellen en een breekijzer bij zich. In één van de woningen was het legitimatiebewijs van één van de verdachten gevonden. Allebei de verdachten bekenden de woninginbraken. De inbrekers zitten vast.

Beschonken mannen krijgen rijverbod
Rijswijk - Agenten kregen zondag 18 oktober omstreeks 18.00 uur de melding dat er op de Burgemeester Elsenlaan al geruime tijd twee mannen in een auto zaten. Ter plaatse troffen de agenten twee stomdronken Hagenaars, 27 en 30 jaar, in de auto aan. Aangezien de motor van de auto ijskoud was en niet kon worden aangetoond dat één van de mannen de auto had bestuurd, kregen de mannen alleen een rijverbod van 12 uur aangezegd. De vrouw van één van de mannen, nam het tweetal lopend mee naar huis.

Man sleept met kentekenplaten politieauto
Delft – Een Delftse tramconducteur meldde zondag 17 oktober omstreeks 08.00 uur dat er zojuist iemand bij hem in de tram had gezeten die vertelde dat de kentekenplaten die hij bij zich had, van een politievoertuig afkomstig waren. De man had tevens aan de conducteur verteld dat hij de platen een dag eerder had gestolen, omdat hij boos was dat zijn vriend werd aangehouden voor winkeldiefstal. Tot slot had de man nog laten vallen waar hij woonde in Delft. Een snelle zoektocht in de politiesystemen leerde dat zaterdag 16 oktober bij een supermarkt aan de Hoven een 19-jarige winkeldief was aangehouden en dat een getuige zag dat zijn vriend de kentekenplaten van de politiewagen wegnam. Een 25-jarige Delftenaar stond daarbij geregistreerd als vriend van deze winkeldief. Hij zou inderdaad wonen in de straat die door de man in de tram was opgegeven. De verdachte werd thuis niet aangetroffen, maar zal met toestemming van de officier van justitie worden aangehouden.

Man aangehouden na poging straatroof
Delft - Een 25-jarige man uit Pijnacker werd zondag 18 oktober aangehouden nadat hij op de Mijnbouwstraat had gepoogd de koffer van een 67-jarige Delftse te stelen. Om 21.15 uur kreeg de politie de melding dat een onbekende man zojuist had geprobeerd de koffer van de Delftse te stelen. Agenten troffen in de omgeving van de Mijnbouwstraat de man uit Pijnacker aan, die voldeed aan het door het slachtoffer opgegeven signalement. De man werd aangehouden en ingesloten op het politiebureau. De recherche onderzoekt de zaak.

Vechtpartij
Poeldijk – Twee stellen kregen zondag 18 oktober om 14.30 uur ruzie op een kartbaan aan de Nieuweweg. Twee vrouwen (40 uit Middelburg en 31 uit Soesterberg) kregen een woordenwisseling, die uitmondde in duw- en trekwerk. Hun partners (40 uit Middelburg en 32 uit Soesterberg) raakten hier ook bij betrokken. De ruzie escaleerde, waarbij de Soesterberger de Middelburger op zijn gezicht sloeg. Agenten hielden alle ruziezoekers aan, drie van hen mochten na het opmaken van de processen-verbaal weer naar huis. De Soesterberger moest een nacht op het politiebureau blijven.

Eros Ramazotti op repeat
Delft – Omwonenden belden zondag 18 oktober om 19.45 uur de politie omdat vanuit een woning aan de Sweelinckstraat al vanaf 16.00 uur keiharde muziek kwam. Agenten die op de melding reageerden, hoorden al vanaf verre Eros Ramzotti hen tegemoet zingen. Na diverse malen aanbellen en roepen dat de bewoner open moest doen, reageerde niemand. Omdat het geluid dusdanig hard stond, verschaften de agenten zich toegang tot de woning . Er bleek niemand thuis te zijn, waarop de agenten de muziek uit zetten en de geluidsapparatuur in beslag namen. De bewoner kwam even later aanlopen; zij verklaarde ruzie te hebben met de buren en expres de muziek zo hard te hebben gezet. De 47-jarige vrouw kreeg een proces-verbaal.

Bromfietser gewond
Delft – Een 16-jarige man uit Delft raakte zondag 18 oktober om 14.30 uur gewond bij een botsing met een 23-jarige automobilist uit Delft. De bromfietser reed op de Brahmslaan, toen de automobilist op de Mozartlaan hem op de kruising niet meer kon ontwijken. De ambulance vervoerde de bromfietser met onbekend letsel naar het ziekenhuis. De politie onderzoekt de toedracht van de aanrijding.

Automobilist weigert blaastest
Pijnacker-Nootdorp – Surveillerende agenten controleerden zondag 18 oktober om 08.25 uur een automobilist op de Klapwijkseweg omdat ze vermoedden dat hij teveel gedronken had om te mogen rijden. De man stond onvast op zijn benen, sprak met een dubbele tong en rook naar alcohol. De 48-jarige Hagenaar weigerde echter mee te werken aan een blaastest. Op het politiebureau maakten de agenten proces-verbaal op van het rijden onder invloed en het weigeren van de blaastest.

Getuigen beroving gezocht
Zoetermeer - De recherche van Bureau Zoetermeer zoekt getuigen van de beroving van een 39-jarige Nootdorper, zondag 18 oktober op de Voorweg. De man liep omstreeks 19.30 uur samen met zijn echtgenote in de richting van de Randstadrailhalte, toen vanuit tegenovergestelde richting een scooter met twee donkere mannen aan kwam rijden. De mannen stopten bij het echtpaar en bedreigden het tweetal met een mes en een vuurwapen. De daders gingen er vervolgens met een ketting en enkele persoonlijke eigendommen van de slachtoffers vandoor. De beide mannen op de scooter waren ongeveer 30 a 35 jaar oud en hadden beiden lang rasta-haar tot op de schouder, wat onder de helm uit kwam. De bestuurder van de scooter had drie of vier gouden tanden. Heeft u zondagavond iets gezien van deze beroving of heeft u anderszins informatie die kan helpen de daders te vinden? Neemt u dan contact op met de recherche van Bureau Zoetermeer via nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.

Mannen aangehouden voor mishandeling
Zoetermeer - Twee Zoetermeerse jongens van 17 jaar werden zondag 18 oktober aangehouden nadat één van hen op de Akkerdreef een 14-jarige plaatsgenoot had mishandeld. Omstreeks 20.15 uur kreeg de politie de melding dat er in een woning aan de Akkerdreef gevochten zou zijn. De dader had de woning inmiddels verlaten, samen met een vriend die bij de vechtpartij aanwezig was. De twee jongens werden later aangetroffen op de kermis en daar aangehouden. De politie onderzoekt de zaak.