Persberichten 2 november 2009 | Regio15.nl

Persberichten 2 november 2009

Voetganger komt met de schrik vrij
Den Haag - Een 29-jarige Hagenaar kwam zondag 1 november met de schrik vrij toen een auto hem schepte op een zebrapad. De man stak omstreeks 12.20 uur over op de kruising van de Kempstraat en de Schalk Burgerstraat. Het verkeerslicht voor voetgangers stond daarbij op groen. Vanaf de Schalk Burgerstraat naderde een auto, bestuurd door een 23-jarige Hagenaar, de voetgangersoversteekplaats. Ook voor de bestuurder van de auto stond, naar eigen zeggen, het verkeerslicht op groen. De bestuurder probeerde de voetganger te ontwijken, maar raakte in een slip waardoor hij de voetganger alsnog raakte. De onfortuinlijke voetganger belandde op de motorkap van de auto. Toen de auto enkele meters verderop tot stilstand kwam, rolde de Hagenaar weer van de motorkap. De GGD onderzocht de voetganger ter plaatse maar hij bleek niets te mankeren. Tegen de bestuurder, die niet gedronken had, wordt proces-verbaal opgemaakt.

Auto rijdt tegen gevel
Den Haag - Een 20-jarige Hagenaar raakte zondag 1 november gewond toen hij omstreeks 19.30 uur met zijn auto tegen de gevel van een meubelzaak belandde. De man reed vanuit de Paulus Potterstraat de Hobbemastraat op en wilde richting het Paletplein rijden. Ter hoogte van de Rembrandtstraat maakte het tramspoor echter een kleine knik. De bestuurder probeerde nog om het tramspoor te ontwijken, maar kon niet voorkomen dat zijn auto begon te slippen. De man reed tegen een aantal 'Hageneesjes' en kwam met zijn auto tot stilstand tegen de gevel van een meubelzaak. Een ambulance bracht de man voor controle naar het ziekenhuis, zijn auto werd afgevoerd.

Gestolen invalidenparkeerkaart gevonden
Den Haag – De politie kreeg zondag 1 november rond 23.00 uur een melding van een parkeercontroleur dat hij op het dashboard van een auto een invalidenparkeerkaart zag liggen die van diefstal afkomstig was. Toen de politie was gearriveerd kwam even later ook de verdachte, een 30-jarige Hagenaar, aanlopen. De Hagenaar is aangehouden. Hij verklaarde dat hij de kaart had gevonden en het wel makkelijk vond. 

Jongen gewond door val van fiets
Den Haag – Een 9-jarig Haags jongetje moest zondag 1 november rond 11.00 uur naar het ziekenhuis vervoerd worden, omdat hij gewond raakte bij een val van zijn fiets. Het ongeval vond plaats op de De La Reyweg, ter hoogte van de Vaassenstraat. De jongen keek links achterom en trok daarbij zijn stuur naar links. Daardoor viel hij naar links, met zijn hoofd op een passerende auto. Hij is met een hoofdwond vervoerd naar het ziekenhuis.

Man bedreigt buurman
Den Haag – De politie hield zondag 1 november rond 11.30 uur een 25-jarige Hagenaar aan, omdat hij ervan verdacht werd zijn buurman bedreigd te hebben met een mes. Op het politiebureau verklaarde de man dat hij het mes gepakt had na een woordenwisseling met zijn buurman. De verdachte moet zich voor de rechter verantwoorden.     

In een gestolen auto
Den Haag – Een 42-jarige automobilist uit Den Haag trok zondagavond 1 november de aandacht van surveillerende politieagenten. De agenten zagen hem om 20.41 uur op de Vliegwielstraat rijden. Omdat hij zich vreemd gedroeg en zenuwachtig was, besloten de agenten het kenteken van de auto te controleren. Bij navraag bleek dat de auto waarin hij reed, gestolen was. De eigenaar van de auto had kort daarvoor met de politie gebeld om de diefstal door te geven. De auto was inmiddels weggereden richting Rijswijkseweg. Na een korte zoektocht zagen de agenten de auto op de Haagweg rijden. Ze gaven de automobilist een stopteken, maar die probeerde aan de agenten te ontkomen. Toen de automobilist de Bilderdijklaan opreed, kwam hij in de problemen doordat deze weg doodloopt. De agenten hielden de bestuurder aan. In overleg met de officier van justitie werd de auto aan de rechtmatige eigenaar teruggegeven.

Waterlekkage na feestje
Voorburg – Een 28-jarige Hagenaar was zondag 1 november, na een feestje in de Van Gaesbekestraat, tot in de late uurtjes doorgezakt. Toen hij ‘s middags omstreeks 16.15 uur wakker werd was hij nog niet helemaal uitgeslapen. Dat bleek toen hij een douche nam. De man viel onder de douche in slaap. Hij was met geopende douchedeuren in de douchebak gaan liggen. Het water stroomde daardoor uit de douchebak, door de vloer van de hal, waardoor bij de benedenburen wateroverlast ontstond. Omdat de man niet reageerde op aanbellen van politie en brandweer, werd de deur geforceerd. De Hagenaar werd wakker toen politieagenten de kraan dichtdraaiden. Hij zal de waterschade van de benedenburen vergoeden. 

Foto rijbewijs lijkt niet
Leidschendam – Politieagenten konden zondag 1 november om 15.20 uur niet om een 18-jarige automobiliste uit Leidschendam heen die op de Prinses Annalaan probeerde te parkeren. De auto van de vrouw stond dwars over de weg, zij kon niet meer voor of achteruit. De agenten hielpen de vrouw met parkeren en vroegen haar vervolgens naar haar rijbewijs. De vrouw verklaarde dat het rijbewijs in haar woning lag en haalde het rijbewijs. De foto toonde geen gelijkenis met de vrouw die voor de agenten stond. Op een identiteitsbewijs dat de vrouw liet zien aan de agenten stond dezelfde foto. Zij vertelde dat de foto niet meer zo leek omdat zij behoorlijk afgevallen was. De leeftijd van de vrouw op de foto (36) kwam echter ook niet overeen met de vrouw die probeerde de auto te parkeren; zij was hooguit 18 jaar. De agenten confronteerden haar met dit feit en uiteindelijk gaf de vrouw toe dat zij niet degene was op de foto. Het 18-jarige meisje uit Leidschendam bleek helemaal geen rijbewijs te hebben en het rijbewijs van haar zus te hebben gebruikt. De Leidschendamse moest mee naar het politiebureau en ging naar huis met een proces-verbaal voor het rijden zonder rijbewijs en het opgeven van een valse naam.

Aan de haal met verkeersbord
Wassenaar – Politieagenten zagen zondag 2 november om 11.55 uur twee mannen op de Van Zuylen van Nyeveltstraat met een verkeersbord lopen en spraken de twee aan. De mannen, 32 en 43 jaar oud uit Rijnsburg en Wassenaar, waren beiden onder invloed en werkten niet echt mee. De agenten hielden de mannen aan. Op het politiebureau troffen agenten in de kleding van de Rijnsburger een ponypack aan. De twee mannen kregen een proces-verbaal voor diefstal en openbare dronkenschap.

Veel te veel op
Rijswijk -  Een 37-jarige automobiliste uit Den Haag moest 2 november om 00.30 uur haar rijbewijs inleveren omdat ze veel te veel gedronken had. De vrouw reed op de Huis te Landelaan toen agenten haar controleerden. De Haagse moest blazen en blies op het politiebureau 615 ugl. Zij ging met een proces-verbaal en zonder rijbewijs naar huis. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt een strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille). Sinds 1 oktober 2008 is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 promille of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 350 euro.

Auto op de kop
Den Hoorn – Een auto belandde zondag 1 november om 18.05 uur op zijn kop op de toerit van de A4. Een getuige zag dat de auto richting snelweg reed en na de bocht zo begon te slingeren dat de auto uiteindelijk om zijn lengteas draaide. De getuige zag één persoon uit de auto kruipen. Dit bleek een 36-jarige man uit Den Haag. Agenten roken dat hij waarschijnlijk had gedronken en hielden hem aan. Op het politiebureau blies hij 720 ugl. De man ontkent de bestuurder van de auto te zijn geweest. De politie onderzoekt de zaak.

Dronkaard zonder rijbewijs rijdt tegen geparkeerde auto
Den Hoorn – Een beschonken 25-jarige man uit Rijswijk reed zondag 1 november op de Dijkhoornseweg om 17.35 uur tegen een geparkeerde auto. De man was niet in het bezit van een rijbewijs en had te veel gedronken. Hij blies bij een alcoholtest 605 ugl. De Rijswijker werd aangehouden en kreeg op het politiebureau een proces-verbaal. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt een strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille). Sinds 1 oktober 2008 is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 promille of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 350 euro.

Taxichauffeur beroofd van taxi
’s-Gravenzande – Drie mannen stalen onder bedreiging van een vuurwapen maandag 2 november om 02.05 uur op de Staelduinlaan een taxi. De 26-jarige chauffeur uit Den Haag pikte het drietal op de Leyweg op. Zij gaven aan dat zij naar ’s-Gravenzande moesten. Op de Staelduinlaan dwongen zij de chauffeur uit te stappen en gingen er met zijn taxi vandoor. De man belde aan bij een woonhuis, waar de bewoner de politie belde. Die zocht direct de omgeving af, maar dat leverde niets op.

De taxi is een donkerblauwe Mercedes E220 CDI sedan met het kenteken 69-ST-XX. Van de drie mannen is slechts een summier signalement bekend, het gaat om blanke mannen van rond de dertig jaar. Ze spraken gebrekkig Nederlands. De politie komt graag in contact met mensen die weten waar de auto is of anderszins informatie hebben over deze diefstal. Belt u met de recherche van Bureau Westland op nummer 0900-8844. Liever anoniem? Belt u dan met 0800-7000.

Gewonden bij frontale botsing
Poeldijk – Bij een frontale botsing tussen twee auto’s raakten zondag 1 november op de Jan Barendselaan vijf mensen gewond. Omstreeks 18.00 uur kwamen een 24-jarige automobilist uit Wateringen en zijn 22-jarige Honselersdijkse bijrijder bij het remmen in een slip terecht en belandden op de verkeerde weghelft. Daar botsten zij frontaal op een tegemoetkomende auto met daarin vijf mensen.
De twee mannen uit die auto waren zo boos op de Wateringse bestuurder, dat zij de 22-jarige bijrijder een klap gaven. Een 27-jarige vrouw en een vijfjarig meisje uit Vlaardingen werden naar het ziekenhuis vervoerd. Daar bleek het meisje ongedeerd, maar moest de vrouw een nacht ter observatie blijven. Een 23-jarige Vlaardingse brak door het ongeval een pink. De bestuurder van de slippende auto liep door het ongeval een hersenschudding op. De politie onderzoekt de zaak.

Belediging van parkeercontroleur
Delft – Politieagenten hielden zondag 1 november om 13.45 uur een 36-jarige Delftenaar aan. De man beledigde naar aanleiding van een bekeuring op de Nieuwe Langedijk een 58-jarige parkeercontroleur. Die accepteerde dat niet en deed daarvan aangifte. De politie maakte tegen de 36-jarige proces-verbaal op.

Politie betrapt jeugdige scooterrijder
Zoetermeer – Politieagenten zagen zondag 1 november om 16.25 uur over het Jagersbos een wel heel jonge scooterrijder rijden. De jongen ging er bij het zien van de agenten direct vandoor. Na een korte achtervolging konden de agenten de jongen aanhouden. Hij bleek dertien jaar oud te zijn. De scooter bleek van diefstal afkomstig en was een dag eerder nabij de Velddreef gestolen. De politie maakte tegen de jeugdige scooterdief meerdere processen-verbaal op. De 22-jarige eigenaar kreeg hierna zijn scooter weer terug.

Vlam in de pan
Zoetermeer – Een 36-jarige Zoetermeerder raakte zondag 1 november gewond aan zijn handen  toen in zijn woning aan de Kloosstraat een pan met frituurvet in brand vloog. De man probeerde de brand de blussen, maar raakte daarbij gewond. Een toevallig voorbijlopende agent verleende direct eerste hulp. Nadat de GGD ter plaatse was gekomen, vervoerde die de Zoetermeerder naar het ziekenhuis.