Extra persbericht 2 november 2009 (3) | Regio15.nl

Extra persbericht 2 november 2009 (3)

Reconstructie moord in ‘Teamwest’
Den Haag/Loosduinen – Politie Haaglanden toont dinsdag 2 november in Team West, het regionale opsporingsprogramma op RTV West, een reconstructie van de moordzaak Aaltje Noorderwierstraat.

Politieagenten troffen zaterdag 18 juli 2009 omstreeks 04.55 uur op straat het levenloze lichaam van een 29-jarige Hagenaar aan. Het slachtoffer bleek door schotwonden om het leven te zijn gekomen. Het rechercheteam hoopt dat met een reconstructie van de gebeurtenissen getuigen zich melden met nieuwe informatie.

Getuigeverklaringen
Verschillende getuigen hebben het volgende verklaard:
Het slachtoffer en een nog onbekende persoon hadden een afspraak gemaakt op de hoek van de Laan van Meedervoort en de Heliotrooplaan om verdovende middelen te kopen. De auto waarmee ze hadden afgesproken reed hen voorbij en keerde op de Kijkduinsestraat, waarna het slachtoffer op de hoek van de Aaltje Nooderwierstraat en de Laan van Meerdervoort in de auto stapte. Ter hoogte van een portiek in de Aaltje Noorderwierstraat kwam de auto met een klap schuin op het trottoir tot stilstand. Volgens getuigen stapte de bestuurder van de auto uit, liep een keer om de auto heen en trok vervolgens het slachtoffer uit de auto. De man werd daarbij geholpen door een passagier. De mannen lieten het slachtoffer op het trottoir achter waarna de bestuurder met hoge snelheid wegreed in de richting van het voormalige politiebureau aan de Aaltje Norderwierstraat (hoek Laan van Meerdervoort).

Signalement Slachtoffer:
- 29-jarige Turkse man, 1,82 meter lang, tenger postuur en lichte baardgroei

Kleding slachtoffer:
- donker sweatvest met capuchon, turqoise T-shirt, grijs-groene broek en bruine schoenen

Signalement van de auto:
- een kleine donkerkleurige auto, oud model Suzuki Swift of Daihatsu Charade

Het signalement van de bestuurder:
- man leeftijd 22-25 jaar, ongeveer 1, 78 -1,80 mtr lang, breed sportief/atletisch postuur     lichtbruin getinte huidskleur.

Uitzending Team West
Het opsporingsprogramma wordt dinsdagavond 3 november om 17.15 uur uitgezonden, direct na het RTV West journaal. In de avonduren en de dag erop (woensdag 4 november) wordt het progamma enkele keren herhaald.

Getuigen die het team nog niet hebben gesproken of mensen die anderszins informatie hebben over deze zaak worden verzocht contact op te nemen met het rechercheteam via nummer 070 – 424 1500.