Persberichten 4 november 2009 | Regio15.nl

Persberichten 4 november 2009

Beginnend bestuurder heeft teveel op
Den Haag - Politieagenten zagen woensdag 4 november omstreeks 02.50 uur op de Laan een automobilist in zijn auto zitten waarvan de motor nog draaide. De agenten spraken de man aan. De 24-jarige man uit Oldenzaal sprak met een dubbele tong en had bloeddoorlopen ogen. De man uit Oldenzaal moest blazen, aan het politiebureau bleek vervolgens dat hij pas twee jaar zijn rijbewijs had en dus beginnend bestuurder was. Hij blies 750 ugl en moest zijn rijbewijs direct inleveren. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt een strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille). Sinds 1 oktober 2008 is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 promille of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 350 euro.

Drie mannen gepakt voor auto-inbraken
Den Haag – Een getuige zag dinsdag 3 november omstreeks 23.00 uur dat een paar mannen zich nogal verdacht ophielden bij geparkeerde auto’s in de Fabritiusstraat. Gewaarschuwde agenten zagen een man die, leunend door een geopend portierraam, sprak met een inzittende van een auto. Bij het zien van de agenten, stapte de man in en reed de auto met daarin drie mannen weg. Op de Parallelweg controleerden de agenten de auto met daarin het drietal. In de auto troffen zij meerdere autoradio’s aan. De agenten hielden de drie mannen (van 33 en 36 jaar) uit Den Haag aan op verdenking van diefstal. De drie zitten nog vast. 

Te jong om te drinken, niet om te stelen
Den Haag – De politie hield dinsdag 3 november twee Haagse jongens van 13 en 14 jaar die in een winkel aan het Parijsplein hadden geprobeerd om een fles en twee blikjes alcoholhoudende drank te stelen. De twee werden echter betrapt door winkelpersoneel, dat hen overdroeg aan de politie. De 14-jarige bleek bij zijn fouillering een vlindermes op zak te hebben. Dat is in beslag genomen. Tegen de jongens wordt proces-verbaal opgemaakt.

Tramhokje vernield
Den Haag – Twee jongens van 15 en 17 jaar vernielden dinsdag 3 november om 21.40 uur het bankje van een tramhokje aan de Fahrenheitstraat. Getuigen belden de politie en op het moment dat de agenten arriveerden, wilde het tweetal net in de tram stappen. Een getuige had fotografisch vast kunnen leggen dat de twee op het bankje stonden te dansen en leverde dat materiaal aan de politie aan. Op het politiebureau werden de ouders van de jongens gebeld en kregen zij een proces-verbaal.

Brievenbus opgeblazen
Wassenaar – Onbekenden bliezen dinsdag 3 november om 12.30 uur met vermoedelijk vuurwerk een brievenbus op van een woning aan de Rust en Vreugdenlaan. De brievenbus raakte daarbij flink beschadigd. Van de dader(s) ontbreekt ieder spoor. Bent u getuige geweest van deze vernieling of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s). Neem dan contact op met de recherche van politiebureau Wassenaar via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Bedieningsfout met veel gevolgen
Rijswijk – Een 86-jarige automobilist uit Rijswijk veroorzaakte dinsdag 3 november om 12.30 uur onbedoeld een ongeval op de Willem Marisstraat. De man wilde met zijn auto een parkeervak verlaten en trapte daarbij per ongeluk op het gaspedaal in plaats van op de rem. De auto botste vervolgens tegen een boom. De bejaarde chauffeur raakte bij het ongeval niet gewond. De politie laat een onderzoek instellen of de man nog in staat is om veilig aan het verkeer deel te nemen.

Agenten en ouders controleren fietsen
Westland/Honselersdijk – Politieagenten en verkeersouders controleerden dinsdag 3 november op de basisschool ’t Startblok aan de Hofwijkstraat ruim 140 fietsen van de schoolkinderen. De agenten en de ouders keken vooral naar technische eisen, met als belangrijkste aandachtspunt de fietsverlichting. Van de gecontroleerde fietsen kregen er 100 het predicaat veilig. De resterende fietsen moeten enkele kleine aanpassingen ondergaan. De kinderen kregen een brief mee voor hun ouders, waarin de mankementen werden uitgelegd.

Politie zoekt getuigen brutale diefstal
Westand/Naaldwijk – De politie is op zoek naar getuigen van een brutale diefstal. Dinsdag 3 november om 09.50 uur plaatste een 53-jarige Naaldwijker zijn fiets voor een winkel aan de Molenstraat. De man moest binnen wat vragen en liet zijn fiets even onbeheerd staan. Terwijl de man naar binnen liep, zag hij dat een circa 16-jarige jongen op zijn fiets stapte en wegreed richting het centrum van Naaldwijk. De man rende nog achter de jeugdige dief aan, maar kon hem niet meer achterhalen. De jongen is 16 jaar, 1.70 meter lang en heeft een blanke huid. Hij droeg een grijze gebreide muts met daaronder een sjaal. Bent u getuige geweest van deze diefstal of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader. Neem dan contact op met de recherche van politiebureau Westland via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Beginnend bestuurder in de fout
Zoetermeer – Een 18-jarige automobilist kreeg woensdag 4 november om 01.00 uur een bekeuring wegens rijden onder invloed. Politieagenten hielden de man staande op de Scott Joplinrode en constateerden dat de man alcohol had gedronken. Hij blies op het politiebureau 130 ugl. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt een strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille). Sinds 1 oktober 2008 is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 promille of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 350 euro.

Jongen gewond bij aanrijding
Zoetermeer – Een 11-jarige jongen raakte dinsdag 3 november om 18.00 uur gewond bij een ongeval op de kruising Nassaulaan en de Oranjelaan. De jongen fietste, aldus zijn eigen verklaring, over deze kruising en werd daarbij aangereden door een onbekende automobilist (vermoedelijk een vrouw). Hij kwam daarbij ten val en denkt dat de vrouw kort is uitgestapt en met hem heeft gesproken. De jongen raakte even buiten bewustzijn. De identiteit van de bestuurder is niet bekend. Bent u getuige geweest van deze aanrijding of heeft u informatie die de politie kan helpen. Neem dan contact op met de politie in Zoetermeer via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000