Persberichten 11 november 2009 | Regio15.nl

Persberichten 11 november 2009

Getuigen straatroof gezocht
Den Haag - De recherche van Bureau Jan Hendrikstraat zoekt getuigen van de beroving van een 51-jarige Haagse, dinsdag 10 november op de Noordwal. De vrouw liep om 17.10 uur bij de Westermolens in de richting van de Noordwal. Plotseling kreeg zij een schop tegen haar been waardoor ze viel. Terwijl het slachtoffer op de grond lag, bleven de twee jongens haar schoppen en pakten ze haar tas af. De daders waren twee lichtgetinte jongens van 16 à 17 jaar oud. Zij waren beiden ongeveer 1m75-1m80 lang en gekleed in donkere kleding.
Heeft u dinsdagavond iets gezien van deze beroving of heeft u informatie die kan helpen de daders te vinden? Neemt u dan contact op met de recherche van Bureau Jan Hendrikstraat via nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.

Straatrovers aangehouden dankzij oplettende getuige
Den Haag - Dankzij een alerte getuige hielden agenten woensdag 11 november twee mannen aan op verdenking van een straatroof. De getuige fietste om 00.30 uur door de Venestraat toen hij zag dat drie mannen twee vrouwen beroofden. De getuige bedacht zich geen moment, fietste achter één van de verdachten aan, reed hem klem en wist een tas uit zijn handen te pakken. Gealarmeerde agenten zochten in de omgeving naar de drie mannen. Dankzij cameratoezicht traceerden de agenten twee van de drie verdachten en hielden hen aan. De derde verdachte wist te ontkomen. De twee beroofde vrouwen, een 22-jarige Haagse en een 23-jarige Leiderdorpse, deden op het politiebureau aangifte. Zij verklaarden dat zij tijdens de beroving waren bedreigd met een vuurwapen. De recherche onderzoekt de zaak en stelt een onderzoek in naar de derde verdachte. De getuige, een 40-jarige Hagenaar, zal door de politie nog worden bedankt voor zijn adequate optreden.
De recherche van Bureau Jan Hendrikstraat komt graag in contact met mensen die iets van de beroving gezien hebben of die mogelijk informatie hebben over de derde verdachte. Heeft u informatie die van belang kan zijn, neemt u dan contact op met de recherche van Bureau Jan Hendrikstraat via nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.

Henneptrein ontruimt jointfabriek
Den Haag - Tijdens een actie van samenwerkende partners, ontruimden politieagenten dinsdag 10 november om 12.00 uur een woning aan de Zacharias Jansenstraat. In de woning werden, naast diverse soorten tabak en wiet, alle toebehoren voor het fabrieksmatig rollen van joints aangetroffen. Alles is in beslag genomen en vernietigd. Politie Haaglanden stelt een onderzoek in naar de bewoner van het pand. Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van hennepkwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat leidt tot brandgevaarlijke situaties. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vraagt de politie nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

Beschonken bestuurder veroorzaakt aanrijding
Den Haag - Een 45-jarige Hagenaar werd dinsdag 10 november aangehouden nadat hij in beschonken toestand een aanrijding veroorzaakte op het Hobbemaplein. Een 19-jarige Haagse stond omstreeks 19.30 uur met haar auto te wachten voor het rode verkeerslicht, toen de Hagenaar haar van achteren aanreed. De man bleek teveel gedronken te hebben en moest mee naar het politiebureau. Omdat de vrouw klaagde over pijn in haar nek, kwam de ambulance ter plaatse. Zij kreeg een verwijzing mee voor haar huisarts. De Hagenaar blies op het politiebureau 800 ugl. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Vreemde geur leidt naar kwekerij zonder hennep
Den Haag - Politieagenten ontruimden maandag 10 november om 11.33 uur een hennepkwekerij in een woning op de Wolweversgaarde. De agenten waren gewaarschuwd door brandweerlieden die een melding over een vreemde geur hadden ontvangen. In de woning troffen de agenten een kwekerij aan. Zonder hennep, maar met alle voor een kwekerij benodigde goederen. Alle goederen zijn in beslag genomen en worden vernietigd. Politie Haaglanden stelt een onderzoek in. Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van hennepkwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat leidt tot brandgevaarlijke situaties. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vraagt de politie nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.
 
Hardleerse fietser aangehouden
Den Haag – Een 20-jarige fietser werd woensdag 11 november rond 7.45 uur op de Apeldoornselaan aangehouden door surveillerende agenten omdat hij zonder fietsverlichting reed. De man kreeg een bekeuring. De fietser had haast en liet weten geen tijd te hebben voor dit soort dingen. Hij fietste weg en reed vervolgens, nog in het zicht van de politieagenten door het rode verkeerslicht. De man werd opnieuw staande gehouden en kreeg nog een bekeuring. De fietser werd nog bozer en schold de agenten voor van alles en nog wat uit. Hierna was de maat vol en hielden de agenten hem aan voor belediging.

Op heterdaad betrapt
Den Haag – Getuigen belden woensdag 11 november rond 1.15 uur het alarmnummer 112 toen zij zagen dat een man een vreemde belangstelling toonde voor geparkeerde auto’s in de Van Geenstraat. Politieagenten gekleed in burger gingen naar de omgeving van de melding en zagen hoe een 45-jarige Haagse man die voldeed aan het signalement, in de Van Geenstraat het ruitje van een auto verbrak. Hierop hielden de agenten de man aan op verdenking van auto-inbraak.

Hennepkwekerij ontmanteld
Den Haag - Politieagenten ontmantelden maandag 10 november om 12.46 uur een hennepkwekerij in een woning aan de Blanchardstraat. Zij betraden de woning via het openstaande slaapkamerraam, nadat zij meerdere tekenen die op een kwekerij duidden hadden waargenomen. In de woning troffen zij een hennepkwekerij. De elektriciteit werd niet illegaal afgetapt, maar was wel amateuristisch aangelegd. De energiemaatschappij constateerde een zeer groot energieverbruik. De woning is ontruimd en alle hennep en -toebehoren zijn vernietigd. De agenten stellen een onderzoek in naar de eigenaar van de woning. Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van hennepkwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat leidt tot brandgevaarlijke situaties. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vraagt de politie nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

Politie zoekt getuigen ruzie
Westland/ Naaldwijk – De politie is op zoek naar getuigen van een ruzie bij een bushalte op de Verdilaan, op dinsdagochtend 10 november. Rond 7.25 uur wilden een 15-jarige jongen en een 17-jarig meisje daar de bus nemen richting Delft. Bij het instappen onstond er onenigheid tussen de buschauffeur en de twee jongeren. Hierbij zou de jongen een duw hebben gekregen en werd het meisje aan het haar getrokken. De politie onderzoekt de zaak en is op zoek naar getuigen. De recherche van bureau Westland verzoekt mensen, die de ruzie tussen de chauffeur en de jongeren hebben gezien, contact op te nemen via 0900-8844. 

 
Fietser gewond bij aanrijding
Delft – Bij een aanrijding op de Rotterdamseweg met de Cornelis Drebbelweg raakte 10 november omstreeks 09.15 uur een 26-jarige fietser uit Delft lichtgewond. Het slachtoffer fietste op de Rotterdamseweg toen een 47-jarige automobilist uit Den Haag rechtsaf sloeg en de fietser over het hoofd zag. Het slachtoffer, dat schrammen en een bult aan de aanrijding opliep, hoefde niet naar het ziekenhuis. Tegen de automobilist werd proces verbaal opgemaakt.

Zonnestudio overvallen, politie zoekt getuigen
Zoetermeer- Twee jongens overvielen dinsdag 10 november om 20.30 uur een zonnestudio aan het Bossenwaard. Het tweetal kwam de zonnestudio binnen en dwong een medewerkster de kassa te openen. Één van hen bedreigde de medewerkster met een stok. De jongens probeerden geld uit de kassalade te graaien. Toen dat niet snel genoeg lukte, namen ze de gehele kassalade mee. De jongens renden met de kassalade weg in de richting van de loopbrug, ook wel de Bossenbrug genoemd. De jongen met de stok was blank, had een normaal postuur en ongeveer 20-25 jaar oud had licht gekleurd haar en was ongeveer180 185 lang. Hij droeg een camel kleurige jas met een bontkraag. De andere jongen droeg een zwarte sjaal om zijn hoofd of een bivak muts en een zwarte jas. Ook hij is ongeveer 20 a 25 jaar oud en heeft een slank postuur. De politie is op zoek naar getuigen van deze overval. Hebt u iets gezien of heeft u informatie die kan helpen de overvallers te vinden neem dan contact op met de recherche van bureau Zoetermeer via 0900-8844. Liever anoniem dan via M via 0800-7000.

Greep uit de kassa
Zoetermeer – Bij een kleding winkel aan de Burgemeester Leeuwenpassage werd dinsdag 10 november een greep uit de kassa gedaan. Vijf personen, drie mannen en twee vrouwen kwamen omstreeks 11.35 uur de winkel binnen. Één van de mannen leidde een medewerkster van de winkel af. Hij vroeg in het Italiaans of Spaans of zij kleding had voor een kind van een jaar of 10. De medewerkster liet hem verschillende kledingstukken zien en ging ook naar het magazijn om iets te halen. Een andere medewerkster werd door een man en een vrouw aan de praat gehouden. Toen de vijf de winkel verlieten, merkten de medewerksters dat er geld uit de kassa was gehaald. De vijf waren allen licht getint, één van de twee vrouwen was ongeveer 40 a 50 jaar oud, had een normaal postuur, lang steil donker haar en droeg een zwarte winterjas. De andere vrouw was jonger, ongeveer 20 a 30 jaar oud en had ook lang steil donker haar en droeg een zwarte jas. De man die de medewerkster vroeg om de kinderkleding was een licht getinte man, met kort donker golvend haar naar achteren gekamd. Hij is ongeveer 35 á 40 jaar oud en heeft een normaal postuur, is ongeveer 1.65 lang, droeg een bril met een opvallend zwart vierkant montuur, en was gekleed in een grijze broek met een streep aan de zijkant en een kort jack beige kleurig aan de bovenkant. Deze man had een verzorgd uiterlijk. Van de andere twee mannen is alleen bekend dat ze donker haar hadden. Heeft u iets gezien of heeft u informatie die kan helpen om de daders te achterhalen, neem dan contact op met de recherche van Bureau Zoetermeer via 0900-8844. Liever anonien dan via M via 0800-7000.