Persberichten 1 december 2009 | Regio15.nl

Persberichten 1 december 2009

Jongens aangehouden met gestolen scooter
Den Haag - Een surveillerende agent zag maandag 30 november omstreeks 22.00 uur op de Bloemfonteinstraat vier jongens om een scooter zonder kentekenplaat heen staan. Bij het zien van de agent, lieten de vier de scooter los en liepen weg in de richting van het Mandelaplein. De agent liet de vier jongens stoppen en hield hen aan. Het slot van de scooter was verbroken en het framenummer weggevijld. De vier, Hagenaars van 18 en 19 jaar, werden ingesloten op het politiebureau. De recherche onderzoekt de zaak.


Diefstal scooter verijdeld
Den Haag – Getuigen alarmeerden de politie toen zij in de nacht van maandag 30 november op dinsdag 1 december rond 01.15 uur twee jongens in de Frambozenstraat aan een scooter zagen rommelen. Vervolgens probeerden ze de scooter te starten. Toen een alerte getuige hen hierop aansprak, liepen de mannen weg in de richting van de Laan van Meerdervoort. Na een zoekactie hielden politieagenten één van de verdachten in de Morelstraat aan. Hij had zich verstopt achter een busje. De andere jongen werd op de kruising Morelstraat met de Pamonalaan aangehouden. De 16-jarige Haagse verdachten zitten nog vast voor verhoor.

Machines ongezekerd op vrachtwagen
Den Haag – De politie zag maandag 30 november rond 15.15 uur een vrachtwagen met aanhanger over de Statenlaan rijden, met daarop twee ongezekerde asfalteringsmachines. Hiervoor kreeg de 59-jarige chauffeur uit Hoornaar een proces-verbaal. Toen hij zijn registratiebladen moest tonen, had hij alleen de schijf van die dag bij zich. Een chauffeur moet zijn schijven, waarop zijn rijtijden vermeld staan, van 28 dagen kunnen tonen. De politie maakt hiervan een boeterapport op. Dit boeterapport gaat naar de inspectie van Verkeer en Waterstaat die vervolgens de hoogte van de boete bepaalt. Dit soort boetes kunnen hoog oplopen. Een ongezekerde lading of een chauffeur die zich niet aan de juiste rusttijden houdt, zorgt voor zeer onveilige situaties op de weg.

Poging tot oplichting
Den Haag / Loosduinen – Twee mannen probeerden maandag 30 november rond 16.00 uur Een 86-jarige Hagenaar op te lichten. De man ruimde net de rollator van zijn vrouw op, toen er ineens twee mannen naast hem in de gang van zijn woning aan de de Pissuissestraat stonden. De onbekende heren zeiden dat ze van de woningbouwvereniging waren en het een en ander op kwamen nemen voor de centrale verwarming. Toen de man doorvroeg, voelde hij nattigheid, want de mannen noemden een andere woningcorporatie dan de organisatie waar hij zijn huis van huurt. Ondertussen probeerde het tweetal om de bewoners bezig te houden, vermoedelijk omdat ze het huis wilden doorzoeken. Aangezien de bewoner van het huis het duo niet vertrouwde, zijn ze onverrichter zaken vertrokken.

De politie waarschuwt met nadruk voor deze vorm van criminaliteit. Veel mensen denken dat dit “hen niet zal overkomen''. Toch loopt iedereen - jong en oud - de kans om slachtoffer te worden van een babbeltruc. Het is dus zaak goed op te letten als u wordt aangesproken door een onbekende. Laat nooit zomaar een onbekende in uw woning binnen. Vraag om legitimatie en controleer dat. Laat de onbekende tijdens de controle buiten staan en doe (of laat) de voordeur dicht. Bewaar geen grote contante geldbedragen thuis en geef nooit uw pincode af. Ook niet als iemand van de ‘bank’ of de ‘politie’ belt of voor uw deur staat. Geen enkele officiële instantie zal u ooit om uw pincode vragen. Probeer zo snel mogelijk op te schrijven hoe de mensen eruit zagen die bij u aan de deur zijn geweest en bel onmiddellijk de politie, ook als ze niet bij u binnen zijn geweest. Het telefoonnummer is 0900-8844

Onbevoegde bromfietser zonder verlichting
Den Haag – Een surveillerende politieagent hield maandagavond 30 november rond 23.00 uur een 19-jarige Haagse snorfietser staande, omdat hij zonder licht en geldig rijbewijs over de Houtrustweg reed. Voor beide overtredingen kreeg de Hagenaar een bekeuring. Bij controle van het framenummer bleek dat het nummer niet correspondeerde met het nummer op het kentekenbewijs. De politie nam de snorfiets voor nader onderzoek mee naar het politiebureau.

Snorfietsster gewond bij aanrijding
Delft - Een 30-jarige Haagse raakte maandag 30 november gewond toen zij op het fietspad aan het Kuyperpad in botsing kwam met een fietsster. Omstreeks 22.30 uur reed de vrouw in de richting van Den Haag over het fietspad toen zij op een kruising werd aangereden door een fietsster die van rechts kwam. De vrouw werd met letsel aan haar neus naar het ziekenhuis vervoerd.

Geknoei met energiemeters
Rijswijk – Het energiebedrijf en de politie controleerden maandag 30 november veertien huishoudens aan de Strijplaan op hun energiegebruik. Bij de controle bleek dat in acht gevallen met de meters geknoeid was en er illegaal stroom werd afgenomen. Het energiebedrijf herstelde de situatie en deed aangifte van de frauduleuze praktijken.

Scooterdieven gepakt
Rijswijk –Surveillerende agenten zagen dinsdag 1 december om 04.30 uur twee mannen zonder helm met hoge snelheid op een scooter over de Huis te Landelaan rijden. Ze gaven het tweetal een stopteken, maar dat negeerden ze. Daarop zetten de agenten de achtervolging in. Op de Prinses Irenelaan dumpten de jongens de scooter, en gingen er vandoor. Van de –gestolen- scooter was het contactslot verwijderd. De politie zette de omgeving af en riep de hulp in van een speurhond. Nero vond in de bosjes de eerste verdachte. Die weigerde tevoorschijn te komen, waarop hij gebeten werd in zijn hand. Vlak daarna werd ook de tweede verdachte in de buurt gevonden. Hij riep direct dat hij niet gebeten wilde worden en kwam tevoorschijn. Beide jongemannen, 19 en 23 jaar uit Den Haag, werden aangehouden. Ze zitten nog vast.

Ruzie ontaardt in vechtpartij
Delfgauw – Agenten hielden maandag 30 november om 19.00 uur een 35-jarige man uit Delfgauw aan. Hij wordt er van verdacht dat hij na een woordenwisseling op het Gouden Rijderplein een 14-jarige jongen heeft geslagen. De jongen en de man scholden over en weer, waarna de situatie escaleerde. De man kreeg een proces-verbaal.

Inbraak
Delfgauw – Onbekenden gooiden maandag 30 november tussen 12.00 en 14.30 uur drie grote kleien door een achterdeurruit van een woning aan de Schellingstraat. De dieven doorzochten de woning en pakten zelfs een sinterklaascadeau gedeeltelijk uit om te kijken wat er in zat. De technische recherche zocht naar sporen van de inbrekers. Ook werd direct een buurtonderzoek ingesteld. De politie komt graag in contact met getuigen van deze inbraak. Heeft u iets gezien of heeft u informatie die kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Belt u dan met de recherche van bureau Pijnacker-Nootdorp op nummer 0900-8844. Liever anoniem? Belt u dan met M. via 0800-7000.

Gekantelde vrachtauto
Honselersdijk – Surveillerende agenten zagen maandag 30 november om 13.45 uur een vrachtwagen kantelen op de Middelbroekweg. De vrachtwagen sloeg linksaf, in de richting van Naaldwijk. Halverwege de bocht helde de vrachtwagen over naar de rechterzijde en kwamen de wielen aan de linkerkant los van de weg. Daarop kantelde de vrachtwagen helemaal. De agenten bevrijdden samen met omstanders de bestuurder uit de cabine van de vrachtwagen. De 35-jarige man uit Delft kwam met de schrik vrij. De weg werd in beide richtingen gesloten voor het verkeer om de vrachtwagen te kunnen bergen. Om 23.00 uur werd de weg weer vrijgegeven.

Politie onderzoekt overval op woning
Delft – De recherche van bureau Delft onderzoekt een overval op een woning aan de Aagje Dekenlaan op maandagavond 30 november. Rond 18.50 uur drongen twee gewapende mannen de woning binnen. De mannen bedreigden de aanwezige bewoners en waren vermoedelijk op zoek naar geld. Het is nog onduidelijk wat er uiteindelijk is buit gemaakt. De politie onderzoekt de zaak en is op zoek naar getuigen. De daders waren vermoedelijk van Noord-Afrikaanse afkomst. De ene man was 1.60/1.70 meter, had een tenger postuur, droeg een donkere gewatteerde jas met capuchon, een blauwe spijkerbroek en witte sportschoenen. Hij droeg ook een opvallende witte schoudertas. De tweede verdachte was een stuk langer, ongeveer 2.00 meter, had een fors postuur en droeg eveneens een spijkerbroek. Opvallend was dat deze man een rood met gele jas droeg en een wit petje. Heeft u deze mannen gezien op 30 november rond 18.50 uur in de omgeving van de Aagje Dekenstraat of heeft u anderzijds informatie over de overval? Neemt u dan contact op met de recherche van bureau Delft, op 0900-8844. Liever anoniem blijven? Bel dan met M, 0800-7000.

Winkeldieven aangehouden
Delft – Nadat de beveiliging van een winkel aan het Paradijspoort maandagmiddag 30 november melding had gemaakt van winkeldiefstal, hielden politieagenten in de omgeving drie verdachten aan. Na de melding waren de agenten snel ter plaatse. Dankzij de goede signalementen die de beveiligers hen hadden gegeven, kregen de agenten de verdachten al snel in het oog. Toen de jongeren de agenten zagen, splitsten zij op en namen de benen. Twee meisjes wisten hierdoor te ontkomen. De jongens (16 en 18 jaar uit Delft en 20 jaar uit Den Haag) ontsprongen de dans niet. Zij werden aangehouden en ingesloten. Ze waren in het bezit van onder meer onderbroeken, een muts en handschoenen, die gestolen bleken te zijn. De politie onderzoekt of de jongeren nog meer diefstallen op hun geweten hebben. 

Boete  voor pepperspray
Zoetermeer – Een 53-jarige Zoetermeerder kreeg maandag 30 november om 11.15 uur een boete, omdat hij een busje pepperspray bij zich had. Agenten zagen de pepperspray tijdens een controle. De man opende zijn dashboard kastje om zijn autopapapieren te pakken en daar lag ook de pepperspray in het zicht. Op het politiebureau werd de boete vastgesteld op 250 euro. 

Politie zoekt getuigen aanrijding
Zoetermeer – De politie is op zoek naar een automobilist die maandag 30 november betrokken was bij een aanrijding met een fietsster op de Peursumstraat. Het meisje (9 jaar) uit Zoetermeer, wilde rechtsaf slaan naar de Noordeloosstraat. De automobilist ging in de dezelfde richting, maar raakte bij het passeren het fietsende meisje. Het meisje viel hierdoor, en liep schaafwonden en een pijnlijke pols en knie op. De bestuurder stapte nog uit, zei dat ze beter uit moest kijken en dat er door haar nu een deuk in zijn auto zat. Vervolgens stapte de man weer in en reed weg. Ze omschreef de man als ongeveer tussen de 40 en 50 jaar. Hij had grijs haar in een staartje en een tatoeage op zijn arm. Bent u getuige geweest van deze aanrijding of (her)kent u de automobilist? Belt u dan met politiebureau Zoetermeer via 0900-8844. Liever anoniem? Belt u dan met M. via 0800-7000.

315 hardrijders
Zoetermeer – De politie bekeurde maandag 30 november tussen 13.00 en 16.15 uur 315 automobilisten die te hard reden op de Afrikaweg. In totaal kwamen er ongeveer 1.200 auto’s langs de radarcontrole. De hoogst gemeten snelheid lag op 84 km/u.