Persberichten 4 december 2009 | Regio15.nl

Persberichten 4 december 2009

Flitspalen als sinterklaascadeau
Haaglanden - Politieagenten keken vrijdag 4 december een beetje vreemd uit hun ogen.
Wat zij zagen, konden zij haast niet geloven.
Flitspalen als sinterklaascadeau in Wassenaar, Den Haag en het Westland.
Dat is nog eens een verrassing, ze staan inmiddels in het hele land.
Wie o wie is toch de bedenker van deze grap.
Want laten we wel zijn, netjes ingepakt, heel erg knap.
De verkeersagent gaat vandaag alle pakjes halen uit het papier.
Ook de dag voor de pakjesavond blijft de boodschap, ‘niet te hard door het verkeer en morgen wensen wij iedereen veel plezier’.

Getuigen gezocht: beroving 91-jarige vrouw
Den Haag – De politie zoekt getuigen van een beroving van een Haagse 91-jarige vrouw op donderdag 3 december om 16.00 uur. De vrouw deed boodschappen in het winkelcentrum op het Monnickendamplein en liep via de Escamplaan naar huis. In een portiek beroofde een nog onbekende man de vrouw van haar schoudertas. Tijdens de beroving viel de Haagse op de grond en raakte gewond. De politie zoekt getuigen van deze straatroof. De dader droeg een muts en een dikke jas. Hebt u iets gezien van deze beroving of heeft u informatie over de dader? Neemt u dan contact op met de recherche van Bureau Zuiderpark via 0900-8844. Blijft u liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Hennepkweekster aangehouden
Den Haag – De politie hield donderdag 3 december een 27-jarige Haagse aan omdat in de door haar gehuurde woning aan De Gaarde een hennepkwekerij bleek te zitten. Op het politiebureau bekende de vrouw verantwoordelijk te zijn voor de kwekerij. In samenwerking met Ecoloss is de kwekerij opgerold en zijn alle planten vernietigd. Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van hennepkwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat kan leiden tot brandgevaarlijke situaties. Hebt u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt, dan vragen wij nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000. 

Voetganger aangereden
Den Haag – Een 52-jarige Hagenaar raakte donderdag 3 december tegen 19.00 uur gewond toen hij werd aangereden door een scooter. Vermoedelijk was de man zelf de veroorzaker van de aanrijding, aangezien hij zich op het fietspad bevond en bovendien onder invloed van alcohol en mogelijk ook van verdovende middelen bleek te zijn. De man werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd met pijn in zijn been.

Aanrijding auto met scooter
Den Haag – Een 53-jarige Hagenaar raakte donderdag 3 december om 16.46 uur gewond bij een aanrijding. De man reed op zijn scooter op de Maartensdijklaan. Op hetzelfde moment reed een 46-jarige Hagenaar met zijn auto in de Fluitenbergstraat. Bij de Maartensdijklaan zag de bestuurder de scooter die van rechts kwam over het hoofd. Hij probeerde nog te remmen, maar kon een aanrijding niet meer voorkomen. De bestuurder van de scooter viel en brak daarbij zijn rechterpols. Ambulancepersoneel bracht de man naar het ziekenhuis.

Vechtpartij in de Laan
Den Haag – Bij een eetgelegenheid op de Laan is donderdagnacht 4 december om 04.05 uur gevochten. De politie zag de vechtpartij via camerabeelden en ging er direct op af. Eén van de jongens (19) had een bebloed gezicht en deed aangifte van mishandeling. De vechtersbaas (20) werd aangehouden. De politie onderzoekt de zaak.

Frituurvet in riool gedumpt
Den Haag – Een medewerker van een eetgelegenheid op de Laan dumpte donderdag om 06.20 uur frituurvet in een put. De politie zag het via camerabeelden. Agenten spraken de man erop aan en hij bekende dat hij het frituurvet in de put had geloosd. De man (38) is aangehouden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Draaideurcrimineel: in twee uur twee maal aangehouden
Den Haag – Een 28 jarige Hagenaar had woensdag 3 december twee maal een aanvaring met de politie. Omstreeks 16.00 uur werd hij meegenomen naar het politiebureau, omdat hij een voordeur van een pand aan de Laan van Meerdervoort had vernield. Toen hij met een proces-verbaal het politiebureau verliet, was hij waarschijnlijk zo boos dat hij een auto om de hoek vernielde. Politieagenten gingen hem direct weer achterna en brachten hem voor de tweede keer naar het politiebureau. Tegen de man wordt nogmaals proces-verbaal opgemaakt.

Vier paar schoenen
Leidschendam – Agenten hielden donderdag 3 december om 14.50 uur een 45-jarige Hagenaar aan voor winkeldiefstal. Beveilingsmedewerkers zagen hoe hij in een warenhuis vier paar grijze schoenen wegnam. In de tram wezen ze de man aan de agenten aan, die hem aanhielden. Hij had de schoenen bij zich en een tangetje op zak. De Hagenaar kreeg een proces-verbaal en zal voor de rechter moeten verschijnen.

Aanrijding tussen auto en scooter
Wassenaar – Een 45-jarige man uit Wassenaar reed donderdag 3 december om 19.00 uur een scooter aan, die bestuurder werd door een 16-jarig meisje uit Wassenaar. Ze had een 15-jarige plaatsgenoot achterop. De automobilist wilde op de Oostdorperweg in de richting van de Bloemlustlaan gaan, toen hij de scooter die in de richting van de Hofcampweg ging, aanreed. De ambulance vervoerde de 15-jarige met onbekend letsel naar het ziekenhuis. Agenten lieten de Wassenaarder een blaastest afleggen, met negatief resultaat. De politie maakte proces-verbaal op van de aanrijding.

Getuige pakt winkeldief
Rijswijk – Een getuige zag donderdag 3 december om 22.30 uur een man goederen uit de winkel van een tankstation aan de Burgemeester Elsenlaan stelen. De dief rende de winkel uit en sprong op zijn fiets. De getuige aarzelde niet, en trok de winkeldief van zijn fiets. Op dat moment reed er een surveillancewagen van de politie langs en de agenten hielden de verdachte aan. De 38-jarige Hagenaar zit nog vast voor verhoor.

Motorrijder botst tegen auto
Wateringen – Een 44-jarige motorrijder uit Hoek van Holland reed donderdag 3 december om 16.00 uur tegen de auto aan die voor hem reed. Beide partijen stonden te wachten voor de verkeerslichten. Toen die op groen sprongen, trokken de auto en motor op. De 33-jarige automobiliste uit Naaldwijk moest echter weer afremmen voor de auto voor haar. Hierdoor moest de motorrijder uitwijken, maar dat ging niet meer. Niemand raakte gewond, maar de motorrijder kon door de schade niet verder rijden.

Daar kun je mee thuiskomen
Delft- De politie hield donderdagavond een controle op fietsverlichting op de Michiel de Ruyterweg. Tussen 20.00 en 22.30 schreven de agenten tien bekeuringen uit. Om verkeersveiligheid van fietsers en bromfietsers, de meest kwetsbare verkeersdeelnemers, te vergroten controleert Politie Haaglanden in de hele regio intensief op het gebruik van de juiste verlichting en reflectoren. Een bekeuring voor defecte fietsverlichting bedraagt 20 euro. Voor bromfietsverlichting bedraagt de boete 40 euro.
Sinds 1 november 2008 zijn ook losse fietslampjes toegestaan. Het gebruik van losse lampjes is wel aan enkele voorwaarden gebonden
• De losse lampjes mogen bevestigd zijn op de fiets óf op het bovenlichaam van de fietser, maar niet op de armen, benen of het hoofd.
• Op de borst moet wit of geel licht gedragen worden en rood licht op de rug.
• De losse lampjes mogen worden bevestigd op de kleding, op een tas of iets vergelijkbaars. Zit er iemand achterop, dan mag die het achterlicht op zijn rug dragen.
• Andere weggebruikers moeten de verlichting voortdurend en zonder onderbreking kunnen zien. De lampjes mogen dus niet knipperen of deels bedekt zijn.
Er worden geen eisen gesteld aan de lichtsterkte van de lampen zolang deze de andere weggebruikers niet verblinden. Meer informatie staat op de internetsite www.losselampjesmogenook.nl straatroof gezocht

Delft – Vier mannen van ongeveer 20 jaar probeerden vrijdag 4 december om 00.35 uur een 24-jarige man uit Nootdorp van zijn rugzak te beroven. Hij fietste op het fietspad aan ’t Verlaat, in de richting van Nootdorp. Direct na het viaduct wilde hij linksaf slaan, het fietspad parallel aan de A13 op. Hij zag twee mannen bij de vangrail en twee bij het bruggetje staan. Ze grepen hem vast, waardoor hij viel. Hij kreeg een paar klappen en voelde dat ze probeerden zijn rugzak af te pakken. Dit lukte echter niet, en in plaats van zijn rugzak, pakten ze toen zijn fiets af. De Nootdorper kon wegrennen en belde de politie. Samen met agenten ging hij terug naar de locatie, en dankzij het brandende achterlicht vonden ze zijn fiets in de sloot terug. De politie is op zoek naar de groep mannen die de Nootdorper probeerde te beroven en mishandelden. Ze droegen allemaal donkere truien met een capuchon en in ieder geval waren twee van hen blank. Ze waren ongeveer 1.75-1.80 lang. Bent u getuige geweest van deze beroving of hebt u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de daders? Neem dan contact op met de recherche van politiebureau Delft via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Getuigen

Zwarte piet ging niet uit fietsen
Delft – Dat zwarte Piet ook wel eens ondeugend is, bleek vanmorgen in de Delftse binnenstad.
Daar gooiden om 01.00 uur op de Oude Delft de zwarte rakkers enkele fietsen in het bad.
Kennelijk overmand door het feestgedruis en wellicht van alcoholisch genot.
Smeten enkele zwarte pieten met de fietsen die op straat stonden en netjes op slot.
Maar liefst drie stuks verdwenen naar de bodem van de gracht.
Tot oom agent verscheen en een van de pieten naar het politiebureau bracht.
Hij zit nu te brommen in de cel, denkt na over zijn pietenzonde.
Wat zal Sinterklaas zeggen na het horen van zoveel ongein in enkele seconden?
De politie maakt geen gedicht maar een rekening voor deze stoute piet.
En hoopt dat hij deugniet nooit meer in Delft ziet.

Agenten redden verwarde man van verdrinkingsdood
Zoetermeer – Meerdere politieagenten waren donderdag 3 december om 23.00 uur in de weer om een 40-jarige Zoetermeerder van de verdrinkingsdood te redden. De man was in overspannen toestand van huis gegaan en zijn familie maakte zich ernstig zorgen om hem. Korte tijd later kregen de agenten een tip dat de auto van de man nabij het Noord Aa was gesignaleerd. Na een zoekactie werd de man in het water aangetroffen. Meerdere agenten gingen het water in en wisten de man eruit te halen. De GGD vervoerde de man naar het ziekenhuis. Hij kon na een korte behandeling, en consultatie van de crisisdienst met zijn familie, naar huis.

Snelkraak in kledingzaak
Zoetermeer – De politie stelt een onderzoek in naar aanleiding van een snelkraak in een winkel aan de Dorpsstraat. Vrijdagochtend 4 december om 04.30 uur kreeg de politie een melding dat in de winkel werd ingebroken. Eenmaal ter plaatse bleek dat onbekenden met een auto de winkelpui hadden geramd en daarna een hoeveelheid kleding hadden meegenomen. Van de daders ontbreekt ieders spoor. Bent u getuige geweest van deze inbraak of hebt u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neem dan contact op met de recherche van politiebureau Zoetermeer via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Auto te water
Zoetermeer – Een 36-jarige bestuurster uit Zoetermeer raakte donderdag 3 december met haar auto te water. De vrouw maakte een stuurfout en belandde met haar auto bijna rechtstandig in het water. Een takelwagen trok de auto weer op het droge. De politie stelt een onderzoek in naar de rijvaardigheid van de vrouw.

Auto versus vrachtwagen
Zoetermeer – Een 47-jarige vrachtwagenchauffeur uit Rijssen en een 27-jarige automobiliste uit Zoetermeer waren donderdag 3 december betrokken bij een botsing op de Azieweg. Een ambulance bekeek ter plekke de Zoetermeerse, omdat zij last van haar nek had. Ze hoefde echter niet naar het ziekenhuis.