Persberichten 9 december 2009 | Regio15.nl

Persberichten 9 december 2009

Getuigen gezocht: gewapende overval bouwmarkt Soestdijksekade
Den Haag - De politie zoekt getuigen van een gewapende overval op een bouwmarkt op de Soestdijksekade. Dinsdag 8 december om 16.00 uur meldde zich een getuige bij de politie die zag dat een man met een witte bivakmuts en een vuurwapen de bouwmarkt overviel. De dader liep vervolgens met gestolen gereedschap in onbekende richting. Agenten hielden even later wel een 15-jarige Hagenaar aan als verdachte van de overval. De politie heeft de zaak echter nog in onderzoek en is op zoek naar mensen die meer informatie hebben of getuigen waren van deze overal. Kunt u de politie helpen bij dit rechercheonderzoek? Belt u dan met de recherche van Bureau Zuiderpark via nummer 0900-8844. Liever anoniem? Belt u dan met M. via 0800-7000.

Agenten bedreigd
Den Haag – Een 45-jarige man bedreigde woensdag 9 december na zijn aanhouding enkele politieagenten met de dood. De man was aangehouden, omdat hij rond half negen ’s avonds bier dronk op het Lorentzplein. Om overlast tegen te gaan, geldt daar een alcoholverbod. Eenmaal op het politiebureau ging de man uit zijn dak. Hij schold de agenten uit, die hem wilden fouilleren. Ook dreigde hij de agenten te zullen doden als hij hen op straat tegenkwam. Behalve een bekeuring voor de overtreding van het alcoholverbod, zal de man ook worden vervolgd voor bedreiging.

Verkeerscontroles
Den Haag - Politieagenten van Bureau Overbosch hielden dinsdag 8 december op meedere locaties een verkeerscontrole. Op de Koningskade werd specifiek op verlichting gecontroleerd: bij 26 verkeersdeelnemers bleek de verlichting niet in orde. Zij kregen een bekeuring. Op de Prins Clauslaan reden 19 mensen door rood licht en voerden 21 fietsers geen of onvoldoende licht. Ook zij werden bekeurd. Op de Laan van Nieuw Oos Indië concentreerde de controle zich specifiek op snelheid: 26 automobilisten reden te hard. De hoogstgemeten snelheid was 96 km/uur, terwijl 50 km/uur is toegestaan.

Vuurwerkbom
Wassenaar- Dinsdag 8 december om 23.25 uur hoorden omwonenden een harde knal in de Langstraat. Agenten zagen dat daar een afvalbak compleet vernield was, en de ruit van een nabijgelegen elektronicawinkel door de explosie eruit lag. Waarschijnlijk zorgde een vuurwerkbom voor de ravage. De politie onderzoekt de zaak.

Sneeuwmannen ‘in de aanbieding’
Wateringen – Een 32-jarige man uit Den Haag verwisselde dinsdag 8 december rond 10.30 uur de prijskaartjes van twee sneeuwmannen die hij wilde kopen. De sneeuwmannen kostten 99,95 euro per stuk, maar de Hagenaar had op de verpakking een sticker van een goedkopere kerstman á 29,95  geplakt. Beveiligingspersoneel betrapte de man en belde de politie. De Hagenaar werd aangehouden en kreeg een proces-verbaal.

Getuigen straatroof gezocht
Rijswijk – Een man stal gisteren de tas van een 55-jarige vrouw uit Rijswijk. De man benaderde haar fietsend van achteren en pakte haar handtas uit haar hand. Hierdoor viel de vrouw en liep ze schaafwonden op. De dader vluchtte weg in de richting van de Huis te Landelaan. De Rijswijkse omschreef de man als ongeveer 18-20 jaar, met een licht getinte huidskleur. Hij is ongeveer 1,80-1,90 lang, en droeg donkere kleding. De man had een zwarte eastpack rugzak op zijn rug en reed op een roestige oude damesfiets zonder verlichting. Bent u getuige geweest van deze beroving of hebt u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader? Neem dan contact op met de recherche van politiebureau Rijswijk via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Politie zoekt getuigen straatroof
Westland/Naaldwijk – De politie is op zoek naar getuigen van een straatroof. Een nog onbekende man beroofde dinsdag 8 november om 10.20 uur op straat een 79-jarige inwoonster uit Naaldwijk van haar tas. De vrouw liep over de Kerklaan in de richting van de Koningsstraat toen de man haar schoudertas van haar losrukte. De dader fietste hierna weg en ging de Koningsstraat in en reed vervolgens weg in de richting van de Kruisbroekweg. Bent u getuige geweest van deze beroving of hebt u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neem dan contact op met de recherche van politiebureau Westland via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Benzinedief
Pijnacker – Dinsdagavond 8 december rond 23.45 hielden politieagenten een 20-jarige Rotterdammer aan, die verdacht wordt van diefstal van bezine. Een oplettende getuige belde de politie omdat een jongen op de Tarweakker een scooter had opengebroken en er benzine uithaalde. Vervolgens reed hij op een andere bromfiets weg. Politieagenten gingen poolshoogte nemen. Tijdens een onderzoek in de omgeving zagen zij een bromfietser met hoge snelheid richting Berkel en Rodenrijs rijden. De agenten hielden de man staande om hem te kunnen controleren. Hierbij bleek dat de broek van de Rotterdammer nat was van benzine. De man had daar geen verklaring voor, waarop de de agenten hem aanhielden. Hij bleek inbrekersgereedschap bij zich te hebben.

Vuurwerkbom vernielt portiek
Delft – Onbekenden brachten woensdagochtend 9 december om 04.20 uur in een portiek van het wooncomplex Minervaplein aan de Apolloweg een vuurwerkbom tot ontploffing. Door de klap raakte het portiek zwaarbeschadigd. De centrale hal liep forse schade op. Ruiten sprongen en kozijnen scheurden door de klap. De recherche deed onderzoek naar mogelijke sporen. Bent u getuige geweest van deze zinloze daad of hebt u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neem dan contact op met de recherche van politiebureau Delft via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Pizzakoerier maakt het wel heel erg bont
Delft – Politieagenten controleerden dinsdag 8 december om 22.50 uur op de Papsouwselaan een 18-jarige pizzakoerier uit Delft. De man viel de agenten op omdat hij diverse verkeersovertredingen pleegde. Tijdens de controle bleek dat deze man zeven openstaande boetes moest betalen. In totaal moest de man 1125 euro betalen. Hij bleek ook al acht keer een boete te hebben gehad voor het rijden zonder rijbewijs. Omdat hij nu wederom zonder rijbewijs reed zou dit de negende keer worden dat hij voor dit feit een bekeuring krijgt. De man is aangehouden en de bromfiets meegenomen naar een politiebureau.

Bromfietser gewond bij aanrijding
Delft – Een 16-jarige jongen uit Delft raakte dinsdag 8 december omstreeks 08.20 uur gewond geraakt bij een aanrijding op de Minervaweg. De jongen reed met zijn bromfiets tegen een personenauto aan die achteruit reed uit een parkeervak. De jongen kon de auto niet meer ontwijken en botste op de auto. Hij kwam hierbij ten val en raakte gewond. De GGD vervoerde het slachtoffer naar het Reinier de Graaf ziekenhuis.
Bejaarde vrouw slachtoffer babbeltruc

Babbeltruc
Delft – Een 80-jarige bewoonster van de Meermanstraat raakte dinsdag 8 december om 16.30 uur flink gedupeerd bij een babbeltruc. Twee mannen belden bij de bewoonster aan en verklaarden dat zij van de woningbouwvereniging waren. Ze wilden graag de geiser van de woning controleren. Eenmaal binnen vroegen ze diverse zaken aan de vrouw. Uiteindelijk bleek haar pinpas gestolen en was er van haar rekening een aanzienlijk bedrag gepind.

Politie Haaglanden waarschuwt nadrukkelijk voor deze vorm van criminaliteit. Veel mensen denken dat dit “hen niet zal overkomen''. Toch loopt iedereen - jong en oud - de kans om slachtoffer te worden van een babbeltruc.  Het is dus zaak goed op te letten als u wordt aangesproken door een onbekende. Laat nooit zomaar een onbekende in uw woning binnen. Vraag om legitimatie en controleer dat. Laat de onbekende tijdens de controle buiten staan en doe (of laat) de voordeur dicht. Bewaar geen grote contante geldbedragen thuis en geef nooit uw pincode af. Ook niet als iemand van de ‘bank’ of de ‘politie’ belt of voor uw deur staat. Geen enkele officiële instantie zal u ooit om uw pincode vragen. Probeer zo snel mogelijk op te schrijven hoe de mensen eruit zagen die bij u aan de deur zijn geweest en bel onmiddellijk de politie, ook als ze niet bij u binnen zijn geweest. Het telefoonnummer is 0900-8844.

Verdachte aanranding meldt zich
Zoetermeer – Maandag 7 december meldde zich aan het politiebureau Zoetermeer een 34-jarige Hagenaar. De man werd door de politie gezocht in verband met een aanranding en poging tot verkrachting van een 23-jarige vrouw. Het slachtoffer stapte in de nacht van donderdag 19 november rond middernacht (00.05 uur) in een lift van een flat aan de Zalkerbos. In de lift stond nog een andere vrouw. Terwijl de vrouw instapte, liep een man met haar mee de lift in maar drukte niet op een etageknop. Nadat bij een etage de andere vrouw uitstapte en het slachtoffer alleen met de man achterbleef probeerde de man haar in de lift te verkrachten. Nadat de lift op een andere etage tot stilstand kwam, wist het slachtoffer aan haar belager te ontsnappen. De man wordt woensdag 9 december voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Herkenning dankzij Teamwest
De politie besteedde in het regionale opsporingsprogramma Team West op Omroepwest donderdag 3 december aandacht aan de zaak. In het progamma toonde de politie beelden van de verdachte die de bewakingscamera van de lift registreerden. De 34-jarige Hagenaar meldde zich, nadat hij zich in die uitzending herkende. De Hagenaar werd direct aangehouden en zit vast voor nader verhoor.