Persberichten 11 december 2009 | Regio15.nl

Persberichten 11 december 2009

Door rood lopen met staartje
Den Haag – Surveillerende politieagenten zagen donderdagmiddag 10 december om 16.08 uur een voetganger op de kruising van de Meppelweg met de Zichtenburglaan het rode licht negeren en oversteken. De agenten besloten de man, een 20-jarige Hagenaar, aan te spreken. Nadat ze dit hadden gedaan, begon hij direct de agenten voor alles en nog wat uit te maken. Toen een van de agenten de man zei dat hij een bekeuring kreeg voor het negeren van het rode licht, ging hij compleet uit zijn dak. De agenten hielden de man aan en brachten hem over naar het politiebureau. Daar bleek dat hij nog een bekeuring van 234 euro open had staan. Omdat de man niet wilde betalen, mag hij zijn boete uitzitten.


Man scheldt agenten uit
Den Haag – Zomaar allerlei beledigende scheldwoorden roepen naar politieagenten, blijft niet onbestraft. Dat ondervond een 51-jarige Hagenaar op 10 december omstreeks 18.00 uur. Op de Paul Krugerlaan weigerde hij weg te gaan om de agenten hun werk te laten doen en schold hen luidkeels uit. De man is aangehouden en de agenten hebben aangifte gedaan wegens belediging.

Winkeldief in de Theresiastraat betrapt
Den Haag - Een 34-jarige Hagenaar probeerde donderdag 10 december enkele flessen drank uit een winkel aan de Theresiastraat weg te nemen. Het winkelpersoneel hield de man aan en droeg hem aan de politie over. De politie maakte tegen de man proces verbaal op. Op 20 januari moet hij voor de politierechter verschijnen.

Duitse granaat in achtertuin
Den Haag - In een achtertuin van een architectenbureau in de Duinstraat vond een hovenier donderdag 10 december een explosief. Het bleek te gaan om een Duitse granaat. De wapen- en explosievenexperts van Politie Haaglanden onderzochten de granaat. Deze bleek leeg te zijn. De Explosieven Opruimingsdienst heeft de lege granaat meegenomen.

Over de kop
Leidschendam-Voorburg – Een 20-jarige automobilist uit Leidschendam veroorzaakte donderdag 10 december om 20.25 uur een ongeval op de kruising Monseigneur van Steelaan en de N14. De man wisselde een cd in zijn auto en vergat daarbij op het overige verkeer te letten. Hij negeerde het rode verkeerslicht en ramde een andere auto die bestuurd werd door een 21-jarige Hagenaar. De auto van de 21-jarige sloeg daarbij over de kop. De GGD vervoerde de Leidschendammer naar het ziekenhuis. In het ziekenhuis bleek dat hij alcohol had gedronken. Vanwege zijn letsel nam een arts een bloedproef van hem af.

Onder invloed
Wassenaar – De politie hield vrijdag 11 december om 05.00 uur een 48-jarige automobilist uit Wassenaar aan. De man werd op de Deijlerweg voor een routinecontrole staande gehouden. Hij bleek onder invloed te verkeren en blies aan het bureau 570 ugl. Een 23-jarige snorfietser liep ook tegen de lamp. Agenten zagen de man om 01.20 uur rijden over de Stoeplaan. Hij blies aan het bureau 685 ugl. In beide gevallen maakte de politie proces-verbaal op. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt een strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille). Sinds 1 oktober 2008 is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 promille of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 350 euro.

Verdachten auto-inbraak aangehouden
Rijswijk – De politie hield vrijdag 11 december om 02.15 uur twee mannen (16 en 28) aan op verdenking van diefstal uit een auto. Agenten, die in burger door de wijk surveilleerden, zagen het tweetal in een geparkeerde auto op de Karel Doormanlaan zitten. De mannen konden niet verklaren wat zij in de auto deden, waarna zij werden aangehouden.

Honderd kilo cocaine tussen fruit
Poeldijk – De politie van Bureau Westland nam vrijdag 11 december om 07.30 uur ruim honderd kilo cocaine in beslag. Medewerkers van een bedrijventerrein hadden opgemerkt dat tussen een lading fruit dozen zaten met een opvallend ander gewicht dat de rest van de lading. Politieagenten controleerden vervolgens de dozen en troffen daarin maar een enkele stukken fuit aan, en in totaal 109 pakketten met cocaine. De politie onderzoekt de herkomst van de partij cocaine. De harddrugs worden vernietigd.

Verkeerstremming na ongeval
Westland/Wateringen – Het verkeer op de Wippolderlaan ondervond donderdag 10 december vanaf 16.05 uur veel hinder van een ongeval. Twee auto’s botsten op de rijbaan richting de A4 op elkaar. De ravage was enorm en de rijbaan werd tot 18.00 uur voor al het verkeer afgesloten. De brandweer moest beide bestuurders (21 en 29) uit de zwaarbeschadigde auto’s bevrijden, waarna de GGD de slachtoffers met nekletsel naar het ziekenhuis vervoerde.

Oplichter dupeert bejaarde man
Pijnacker-Nootdorp – Een 85-jarige bewoner van de Meeuwenbeemd in Nootdorp raakte donderdag 10 december gedupeerd door een oplichter. De man werd om 13.00 uur gebeld door een man die verklaarde van de gemeente te zijn. Hij gaf aan dat er gasproblemen waren en dat zij een medewerker langs zouden sturen. Kort tijd later belde inderdaad iemand aan. Nietsvermoedend liet de bewoner hem binnen. De man verbleef circa 20 minuten in de woning en hield daarbij de bewoner aan de praat. Toen hij weer vertrok bleek dat hij een groot geldbedrag had meegenomen. De politie waarschuwt voor deze manier van oplichting en verzoekt bij twijfel altijd met het politiebureau in Pijnacker te bellen. Het nummer is 0900-8844.

Agressieve dronk
Delft – Een 28-jarige Zoetermeerder zorgde vrijdag 11 december om 01.30 uur voor een hoop tumult. De man die de nodige alcohol had gedronken viel op de Jacob Gerritsstraat publiek lastig, mishandelde zonder enige aanleiding een voorbijganger en ging het gevecht aan met inmiddels gewaarschuwde agenten. De politiemannen wisten de agressieve man in toom te houden en namen hem mee naar het bureau.

Losse wieldop
Delft – Een 19-jarige automobilist zag donderdag 10 december om 22.30 uur op de Kruithuisweg tijdens het afremmen opeens zijn wieldop voorbij komen rollen. Met de bedoeling om zijn los geraakte wieldop veilig te stellen, parkeerde de man zijn auto even in de berm. Dat had hij beter niet kunnen doen. Zij auto zakte in de drassige berm weg. Een takelwagen moest eraan te pas komen om de auto los te trekken. Met wieldop kon de man hierna zijn weg vervolgen.

Dronken Pool
Delft – Een 21-jarige man uit Polen kreeg donderdag 10 december om 15.30 uur een fikse boete. Agenten zagen de man rijden over de Ecodusweg. Hij bleek flink te hebben gedronken en blies aan het bureau 560 ugl. Nadat de man direct zijn boete van 650 euro had betaald mocht hij lopend verder.

Meisje overleden na ongeval
Zoetermeer – Een 14-jarige meisje uit Zoetermeer overleed donderdagavond 10 december in het ziekenhuis aan de gevolgen van een ongeval van vorige week. Het meisje raakte vrijdagavond 4 december ernstig gewond bij een aanrijding op de Madame Curiesingel. Rond 18.30 uur stak het meisje – dat in het gezelschap was van twee vriendinnen - plotseling de weg over. Een 26-jarige automobilist kon haar niet meer ontwijken en reed haar aan. De jonge Zoetermeerse liep hierbij hersenletsel op. Later bezweek zij alsnog aan haar verwondingen.

Agressieve fietser
Zoetermeer – Een 26-jarige Zoetermeerder maakte het zichzelf donderdag 10 december om 12.20 uur onnodig moeilijk. Agenten die, mede op verzoek van winkeliers, toezicht hielden nabij het winkelcentrum aan de Westwaarts, zagen de 26-jarige man in het voetgangersgebied fietsen. Zij gaven hem hiervoor een bekeuring. De man pikte dat niet, schold de agenten de huid vol en verzette zich tegen zijn aanhouding. Met gepast geweld kon de man in bedwang worden gehouden. Hij moest mee naar het bureau. Politie Haaglanden tolereert geen (verbaal) geweld tegen politiemensen en doet in voorkomende gevallen aangifte. In de richtlijnen van het Openbaar Ministerie is opgenomen dat de straf bij geweld tegen politieambtenaren kan worden verdubbeld.

Zwaan kleef aan
Zoetermeer – Doordat een 44-jarige automobiliste uit Bergschenhoek donderdag 10 december om 10.30 uur op de Oostweg afremde voor een zwaan, botste een 23-jarige vrachtwagenchauffeur achterop haar auto. De GGD vervoerde de vrouw met nekletsel naar het ziekenhuis. De zwaan bleef ongedeerd.