Persberichten 13 december 2009 | Regio15.nl

Persberichten 13 december 2009

Man overleden
Den Haag – Een nog onbekende man is zondagochtend 13 december zwaargewond geraakt en overleden. De politie kreeg rond 08.45 uur een melding dat op het Gradaland een zwaargewonde man zou liggen. Bij de flats troffen de agenten inderdaad de man aan. Zij hebben nog geprobeerd om hem te reanimeren, maar hij overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. De politie stelt een onderzoek in.

Man zwaargewond door beroving
Den Haag – Een 45-jarige man uit Den Haag is zaterdag 12 december in de vroege ochtend zwaargewond geraakt bij een uit de hand gelopen beroving. De man had vrijdagavond lang doorgewerkt en besloot te overnachten in het kantoorpand waar hij werkte aan de Binckhorstlaan. Omstreeks 23.30 uur werd hij door twee mannen overvallen en meerdere malen geschopt en gestoken met een scherp voorwerp. Rond 01.00 uur verlieten de overvallers het kantoorpand het slachtoffer achterlatend. De daders zijn vermoedelijk weggefietst of weggelopen. Het slachtoffer schreeuwde om hulp en probeerde door briefjes naar buiten te gooien de aandacht van omstanders te trekken. Pas om 08.25 uur werd zijn hulpgeroep gehoord door medewerkers van een tapijtzaak. Zij waarschuwden de politie, die het slachtoffer bevrijdden. Hij werd met meerdere steekwonden vervoerd naar het ziekenhuis, waar hij ter observatie werd opgenomen. De recherche van het politiebureau Laak zoekt getuigen. Hebt u zaterdagochtend rond 01.00 uur iets gezien of kent u deze overvallers? Neem dan contact op met de politie Laak via 0900-8844. Wilt u liever anoniem blijven? Bel dan met 0800-7000.

Straatrovers aangehouden
Den Haag – Dankzij een oplettende getuige en twee surveillerende motoragenten werden twee straatrovers vrijdagavond 11 december op heterdaad aangehouden nadat ze een 22-jarige vrouw van haar tas hadden beroofd. De getuige liep vrijdagavond om 22.15 uur op het Lange Voorhout nabij het theater Dilligentia, toen hij zag hoe twee jongens op een scooter de tas van de schouder van een vrouw trokken. Het tweetal reed er daarna met hoge snelheid vandoor. Op datzelfde moment zag de getuige twee motoragenten aankomen. Hij waarschuwde hen en wees ze waar de scooter naartoe was gereden. De agenten zetten de achtervolging in en zij hielden de verdachten, twee Hagenaar van 17 en 18 jaar oud, in de Venestraat aan. De 22-jarige vrouw deed aangifte bij de politie. Beide verdachten zijn in verzekering gesteld.

Hennep
Den Haag – Aanhoudend gezoem uit een woning bracht de politie zondagochtend 13 december bij een hennepkwekerij. De politie kreeg om 04.35 uur melding van irritant gezoem uit een woning aan het Hongarenburg. Toen de agenten een kijkje in de woning wilden nemen, hoorden ze van de melders dat twee personen van het balkon naar beneden waren gesprongen. De agenten gingen onmiddellijk achter de verdachten aan. Een van hen, een 22-jarige Hagenaar, werd op het Finnenburg aangehouden. Toen de agenten terugliepen naar de woning aan het Hongarenburg roken ze een sterke henneplucht. De lucht kwam van een aantal vuilniszakken met hennep die de verdachte, tijdens zijn vlucht, bij een zeecontainer had neergegooid. In de woning werd een 41-jarige Hagenaar aangehouden en werd hennep aangetroffen.

Vrouw beroofd
Den Haag – Een 20-jarige Haagse werd zaterdagochtend 12 december het slachtoffer van een straatroof. Omstreeks 06.30 uur liep de vrouw op de Wagenstraat in de richting van het station Hollands Spoor. Zij was op dat moment mobiel aan het bellen. Ter hoogte van een hotel werd de telefoon uit haar handen gerukt en probeerde iemand haar handtas af te pakken. De vrouw verzette zich hevig waardoor haar tas scheurde. Hierop liet haar belager de tas los en rende de Nieuwe Molstraat in. De vrouw deed aangifte.

Autokrakers op heterdaad betrapt
Den Haag – Surveillerende politieagenten betrapten zaterdagochtend 12 december twee autokrakers op heterdaad. De agenten zagen het tweetal om 02.58 uur in de Mijtensstraat bij een geparkeerde auto staan. Als het tweetal de agenten in de gaten heeft, doen ze eerst alsof hun neus bloed om er vervolgens vandoor te gaan. Na een korte achtervolging worden de verdachten, een 18-jarige Hagenaar en een 20-jarige Zoetermeerder, op de Jacob Schorerlaan aangehouden. Bij onderzoek in de Mijtensstraat blijkt dat het tweetal in een auto had ingebroken en een autoradio had weggenomen.

Snelheidsduivels raken rijbewijs kwijt
Leidschendam –Twee automobilisten raakten zaterdag 12 december hun rijbewijs kwijt omdat ze met veel te hoge snelheid op de A4 reden. Een 22-jarige Amsterdammer werd om 04.40 uur betrapt toen hij met 180 km per uur onderweg was naar Amsterdam. Na een korte achtervolging werd de automobilist aangehouden. Zijn gecorrigeerde snelheid bedroeg 167 km per uur, waar 100 is toegestaan. Zaterdagmiddag om 15.15 uur was het de beurt aan een 30-jarige automobilist uit Barendrecht. Agenten zagen hem met 169 km per uur, waar 100 km is toegestaan, over de A4 rijden. Ook deze automobilist werd aangehouden. Alle twee de automobilisten mochten hun rijbewijs inleveren en ze kregen een proces-verbaal.

Alcoholcontrole
Leidschendam – Bij een alcoholcontrole controleerde de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag 12 december 370 bestuurders in de omgeving van het Liguster. Drie bestuurders hadden teveel gedronken en moesten een tweede blaastest doen. Daaruit bleek dat een bestuurder vrijuit ging en de andere twee bliezen respectievelijk 540 ugl en een bestuurder van een bromfiets 740 ugl. Deze bestuurder (een 37-jarige Wassenaarder) mocht zijn rijbewijs inleveren. De bestuurders kregen verder een proces-verbaal en een rijverbod.

Inbrekers overlopen
Rijswijk – De bewoner van een woning aan de Sir Winston Churchilllaan schrok zich zondagochtend 13 december een hoedje toen hij midden in de nacht een inbreker in zijn woning aantrof. De bewoner (60 jaar) werd rond 04.00 uur wakker en toen hij in zijn werkkamer kwam, zag hij daar een jongen met een bivakmuts voor de kluis zitten. De inbreker ging er direct met zijn buit vandoor. Hij baande zich via allerlei balkons vanaf de vijfde etage een weg naar beneden. Daar stond zijn handlanger te wachten. Deze nam de tas met goederen over waarna het tweetal op een brommer wegreed richting het winkelcentrum In de Boogaard. De bewoner deed aangifte. De recherche van Bureau Rijswijk onderzoekt deze inbraak en is op zoek naar getuigen. Hebt u zondagochtend 13 december rond 04.00 uur iets vreemds gezien in de omgeving van de Sir Winston Churchilllaan, hebt u de inbreker naar beneden zien klimmen of kent u de daders? Neem dan contact op met de recherche van Bureau Rijswijk  via 0900-8844. Wilt u liever anoniem blijven? Bel dan met 0800-7000.

Inbrekers te vlug af
Wateringen – Surveillerende politieagenten zagen zaterdagochtend 12 december hoe twee mannen probeerden het rolluik van een kledingwinkel aan het Vliethof te openen. De agenten reden om 02.35 uur vanaf het Plein de Vliethof op en zagen twee mannen voor de winkel stonden. Toen het tweetal de agenten doorkreeg, gingen ze er vandoor. De agenten zetten de achtervolging in. Vanaf de Meynertzhagenstraat rende het tweetal een parkeerterrein op en verstopt zich onder geparkeerde auto’s. Een van de verdachten wist te ontkomen door de Van Goghstraat in te rennen. De andere verdachte, een 17-jarige Hagenaar, werd aangehouden. Onder een van de auto’s vonden de agenten onder andere bivakmutsen en inbrekerswerktuigen. De verdachte werd ingesloten.

Dronken tegen muurtje
De Lier (Westland) – Een 42-jarige automobilist uit De Lier veroorzaakte zaterdagochtend 12 december een aanrijding op de Hoofdstraat terwijl hij onder invloed was. De politie kreeg om 01.00 uur de melding dat een automobilist tegen een muur was gereden en dat hij dronken zou zijn. In de Hoofdstraat bleek dat de man tegen de rijrichting was gereden, vervolgens twee plantenbakken had aangereden om tegen een muurtje tot stilstand te komen. Uit het onderzoek bleek dat de automobilist veel meer had gedronken dan wettelijk is toegestaan, 970 ugl. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt een strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille). Sinds 1 oktober 2008 is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 promille of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 350 euro.

Scooterrijders botsen
’s-Gravenzande (Westland) – Bij een aanrijding op de Parallelweg zijn vrijdagavond 11 december twee scooterrijders frontaal op elkaar gebotst. Een 19-jarige jongen uit Monster reed over de Parallelweg in de richting van de Boerenlaan. De andere bestuurder, een 21-jarige man uit ’s-Gravenzande kwam uit tegenovergestelde richting. De 19-jarige bestuurder kwam vermoedelijk op de verkeerde weghelft terecht toen hij uitweek voor een afslaande automobilist. Daar reed de andere scooter. De bestuurders probeerden elkaar nog te ontwijken, maar dat lukte niet. De jongen uit Monster raakte gewond en werd met onbekend letsel vervoerd naar het Leyenburg ziekenhuis. Hier moest hij een nacht ter observatie blijven. De politie stelt een onderzoek in.

Man beroofd
Delft – Een 28-jarige vrouw uit Rotterdam is zaterdagochtend 12 december van haar tas beroofd. De vrouw liep om 01.45 uur op de Kruisstraat toen zij door twee jongens op een scooter van haar tas werd beroofd. Voorafgaand aan de beroving werd het slachtoffer door drie scooters gepasseerd. Even later kwam een scooter terugrijden en de berijders beroofden haar. De daders zouden een lichtgetinte huid hebben en ongeveer 18 jaar oud zijn. Ze droegen spijkerbroeken en bomberjacks.

Moeder levert zoon af na vernieling
Delft – Buurtwachten hoorden vrijdagavond 11 december glasgerinkel bij een basisschool aan de Brahmslaan. Toen ze bij de school aankwamen, zagen de buurtwachten twee jongens weglopen en dat een raam was ingegooid. Ook vonden ze een mobiele telefoon die vermoedelijk uit de zak van een de daders was gevallen. Terwijl de buurtwachten op de politie wachtten, ging de mobiele telefoon. Het bleek de moeder van de verdachte te zijn die op zoek was naar haar zoon. Toen zij hoorde wat er was gebeurd, speurde ze haar 14-jarige zoon op en bracht hem persoonlijk naar de basisschool. Daar droeg ze de jongen over aan de politie. De jongen wordt doorverwezen naar bureau Halt. Na verhoor werd hij door zijn moeder opgehaald aan het politiebureau.

Doorgereden na aanrijding
Delft – De politie kreeg zondagochtend 13 december om 04.11 uur een melding dat op de Brabantse Turfmarkt een auto tegen een geparkeerde auto was gereden en daarna was doorgereden. De getuige gaf het merk en kenteken van de doorgereden auto door. Agenten zagen de bewuste auto op het Achterom rijden en ze zagen dat de auto behoorlijk rookte. De bestuurder reageerde niet op het stopteken en bleef stug doorrijden. Na een korte achtervolging werd de bestuurder, een 22-jarige man uit Groningen, op de Yperstraat aangehouden. De man gedroeg zich erg agressief en recalcitrant. Hij verkeerde onder invloed van alcohol maar weigerde alle medewerking. De verdachte kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 24 uur.

Jongen met fiets en al in sloot gegooid
Nootdorp – Een 20-jarige Nootdorper werd zaterdagochtend 12 december mishandeld en in de sloot gegooid. De man fietste omstreeks 04.15 uur op de Middelweg toen twee mannen op een fiets hem insloten. De ene gaf hem een klap op zijn hoofd en toen hij op de grond viel, werd hij door de tweede man met fiets en al in de sloot gegooid. Daarna fietsen zijn belagers er vandoor. Het slachtoffer deed aangifte.

Man geslagen om taalgebruik
Zoetermeer –Een 20-jarige man uit Zoetermeer is zaterdagochtend 12 december in een snackbar aan het Stadhuisplein het slachtoffer geworden van een mishandeling. De man was samen met zijn vrienden in de snackbar. Ze waren zeer grof in de mond waarbij meerdere keren gescholden werd met het ‘K’- woord. Dat schoot een drietal bezoekers in het verkeerde keelgat, omdat een vriendin van hen aan de ziekte was overleden. De mannen mishandelden  het slachtoffer die daardoor een voortand miste. Na hun daad reden ze weg in een rode auto. De politie stelt een onderzoek in.

Alcoholcontrole
Zoetermeer – Bij een alcoholcontrole op de Franklinstraat en de Zwaardslootseweg zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag in totaal 201 bestuurders gecontroleerd. Twee bestuurders hadden teveel gedronken en kregen een proces-verbaal en een rijverbod.