Persberichten 14 december 2009 | Regio15.nl

Persberichten 14 december 2009

Poging doodslag, politie zoekt getuigen
Den Haag – De recherche van politiebureau Zuiderpark zoekt  getuigen van een poging doodslag, waarbij zondagavond 13 december een 17-jarige Hagenaar ernstig gewond raakte. De Hagenaar werd rond 19:00 uur op de secundaire rijbaan van de Moerweg, ter hoogte van de Jan Luykenlaan, aangereden door een personenauto. De auto drukte het slachtoffer tegen een geparkeerde auto aan. Het slachtoffer raakte zwaargewond aan zijn rug en hij werd vervoerd naar het ziekenhuis. Hier werd hij met vermoedelijk een gebroken rugwervel opgenomen. Een 22-jarige Hagenaar die bij het slachtoffer was, werd eveneens geraakt door de auto. Vervolgens werd hij door enkele personen mishandeld. Hij raakte lichtgewond en mocht na behandeling het ziekenhuis verlaten.

De recherche van Bureau Zuiderpark is op zoek naar getuigen. Hebt u zondagavond 13 december rond 19.00 uur de aanrijding zien gebeuren, hebt u andere informatie die de politie kan helpen bij het oplossen van deze zaak of kent u de daders? Neem dan contact op via 0900-8844. Wilt u liever anoniem blijven? Bel dan met 0800-7000.

Graffitispuiters aangehouden
Den Haag – Surveillerende agenten zagen maandagochtend 14 december om 02.40 uur dat een groep mannen ‘tags’ aanbracht op verschillende objecten in de omgeving van de Kamperfoeliestraat. De mannen lieten een waar spoor van verschillende ‘tags’ achter. Op de Valkenboslaan werden vier mannen in de leeftijd van 22 tot 30 jaar oud aangehouden. Ze verzetten zich bij hun aanhouding, waarbij een agent lichtgewond raakte. De vier waren afkomstig uit Arnhem, Zutphen, Velp en één van hen had geen vaste woon- en of verblijfplaats. Uit onderzoek bleek dat op de Loosduinsekade, de Kamperfoeliestraat en op de Valkenboslaan ‘tags’ waren aangebracht op geparkeerde auto’s, straatmeubilair, op muren en in portieken. Gedupeerden worden verzocht aangifte te doen.

Politie geeft BOB’s kerststol
Haaglanden - Het Regionaal Handhavingsteam (RHTV) van Bureau Verkeer trapte afgelopen weekend feestelijk af met de winterBOB campagne. Vrijdag 11, zaterdag 12 en zondag 13 december stond het team in de nachtelijke uren op de Boslaan, langs het Malieveld. In totaal controleerde zij 1015 automobilisten op het gebruik van alcohol. 23 bestuurders reden met te veel drank op. Een van de aangehouden bestuurders was de bestuurder van een taxibus en die blies 490 ugl. Een dame spande de kroon door in de nacht van vrijdag op zaterdag 600 ugl te blazen. Haar rijbewijs werd ingevorderd. De ‘Prima’ blazers kregen een kerststol uitgereikt en zij mochten een kaartje invullen, zodat zij in januari kans maken op een prijs. De alcoholvrije bestuurders namen de kerststol met veel plezier in ontvangst, maar niet iedereen had zin om hun naam en telefoonnummer op een prijskaart in te vullen. De bestuurders die dit wel deden, maken in januari kans op een leuke prijs.

Tijdens de actie afgelopen weekend keken vijf medewerksters van het Centrale Verwerking Openbaar Ministerie (CVOM) uit Utrecht mee om een keer te ervaren wat er allemaal vooraf gaat aan het proces-verbaal dat zij onder ogen krijgen en verwerken bij het CVOM. Naast de alcoholcontrole controleerde de politie deze nachten op de Benoordenhoutseweg ook op snelheid. 3200 bestuurders werden gecontroleerd, waarvan 1400 bestuurders de toegestane maximum snelheid van 50 km per uur overschreden. De hoogst gemeten snelheid was 94 km/u De actie van Bureau Verkeer gaat door. Aankomend weekend en oudejaarsnacht controleert het RHTV ook weer volop in de regio. De kerststollen en de prijskaarten gaan ook weer mee.

Aangehouden na onzedelijk betasten meisje
Den Haag – De politie hield zondagmiddag 13 december om 15.20 uur in het Zuiderpark zwembad drie Hagenaars (13,16 en 17 jaar oud) aan omdat ze een 13-jarig meisje onzedelijk zouden hebben betast. Het meisje was met een vriendinnetje aan het zwemmen toen zij door de jongens werd betast. Een badjuffrouw zag wat er gebeurde en sommeerde de jongens naar een kleedruimte te gaan, waarna de politie werd gebeld. De jongens werden aangehouden.

Opgevoerde bromfiets
Den Haag – Een 18-jarige jongeman uit Rijswijk moest zondag 13 december diep in zijn buidel tasten. Omstreeks 17.10 uur hielden surveillerende agenten hem op de Libelsingel staande en constateerden na een snelheidsmeting dat zijn bromfiets 80 km/u kon rijden. Hij kreeg een proces-verbaal en het kenteken van de bromfiets werd ingevorderd.

Snelkraker haalt nat pak
Voorburg – De politie kreeg op maandag 14 december omstreeks 05.15 uur diverse alarmmeldingen binnen vanuit een kledingzaak aan de Herenstraat. Toen politieagenten kort na de melding bij de winkel aankwamen, zagen zij nog juist een personenauto met hoge snelheid wegrijden. Hoewel getracht werd de vluchtweg te belemmeren, wisten de daders na een aanrijding met een politieauto aanvankelijk te ontkomen. Na een achtervolging reden de verdachten zich in Rijswijk klem, waarna zij de vluchtauto verlieten en wegrenden. Politieagenten zetten de omgeving af en stelden een onderzoek in. Daarbij werden honden ingezet. Twee verdachten wisten te ontkomen. Een derde verdachte, een 21-jarige Amsterdammer, had zich op niet zo’n handige plaats verstopt. Hij was de Vliet ingesprongen en hield zich schuil nabij de walkant. Na 20 minuten kreeg hij het wel erg koud en vroeg hij politieagenten hem uit het water te halen. Hij werd aangehouden en met onderkoelingsverschijnselen overgebracht naar een ziekenhuis. Na een kort verblijf in het ziekenhuis werd hij ingesloten in het politiebureau. De politie heeft proces-verbaal tegen hem opgemaakt. Een groot deel van de buit werd in de auto teruggevonden. Zowel de auto als de kleding werden in beslaggenomen. De recherche onderzoekt de zaak.

Aanhoudingen na aanrijding
Voorburg – De politie heeft op zondag 13 december omstreeks 00.30 uur twee Voorburgers aangehouden. De beide mannen reden omstreeks 00.15 uur in een auto over de Prinses Mariannelaan en kwamen in botsing met twee geparkeerde auto’s. Uit onderzoek bleek dat de auto bestuurd was door een 20-jarige Voorburger en dat een 22-jarige plaatsgenoot, die als inzittende naast hem zat, uit balorigheid de handrem had aangetrokken. De auto was vervolgens in een slip geraakt en tegen de geparkeerde auto’s gebotst. Beide inzittenden gingen er na de aanrijding vandoor. Zij bleken onder invloed van alcohol te zijn, terwijl de bestuurder ook nog een ontzegging had om een auto te besturen. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt terzake het rijden onder invloed van alcohol (uitslag 475 ugl), het rijden tijdens een ontzegging van de rijbevoegdheid en het verlaten van een plaats ongeval.

Voetbaldames op de vuist
Leidschendam – Een voetbalwedstrijd aan de Sportparkweg tussen twee dameselftallen liep zaterdag 12 december omstreeks 14.45 uur behoorlijk uit de hand. Vanuit het niets vlogen de beide teams elkaar in de haren. Trainers, grensrechters en andere personen renden het veld in om de beide partijen te scheiden. Uiteindelijk bleek bij de komst van de politie de vechtpartij al te zijn afgelopen. De beide dameselftallen likten hun wonden in de kleedkamers. Diverse voetbalsters bleken builen en schrammen te hebben opgelopen. De scheidsrechter verklaarde dat vanuit het niets de vlam in de pan sloeg. Hij wist geen zondaar aan te wijzen. Politieagenten hebben in beide kampen een gesprek gevoerd en de afhandeling verder overgedragen aan de KNVB.

Voorburgse automobilist van de weg gehaald
Voorburg – Een 41-jarige Voorburgse automobilist had op maandag 14 december omstreeks 02.15 uur de gehele rijbaan van de Koningin Wilhelminalaan nodig. Politieagenten zagen de man slingerend rijden en gaven hem een stopteken. De Voorburger bleek onder invloed van alcohol, maar had ook een kleine hoeveelheid cocaïne en heroïne bij zich. De automobilist werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij weigerde een bloedproef te ondergaan, waardoor hij zich schuldig maakte aan een misdrijf. De politie heeft proces-verbaal tegen de Voorburger opgemaakt voor het rijden onder invloed, het weigeren van de bloedproef en zijn rijgedrag.

Politie en brandweer beëindigen illegaal feest
Voorburg –Agenten gingen zondag 13 december naar een pand aan de Populierendreef, waar bleek een feest met ongeveer 150 feestgangers aan de gang was. De organisator verklaarde dat hij toestemming had van de eigenaar van het pand om daar een feest te geven, maar niet in het bezit was van een vergunning. De brandweer bekeek de lokatie en concludeerde dat de lokatie ongeschikt was voor een feest met zoveel bezoekers. Zo waren de nooduitgangen niet bereikbaar en lag er veel los brandbaar materiaal. Daarop werd besloten het feest om 18.30 uur te beëindigen.

Jongen vernielt fietsen
Rijswijk – De politie kreeg zondag 13 december om 08.00 uur de melding dat een groep jongeren op het Generaal Eisenhowerplein fietsen aan het vernielen was. Op de Sir Winston Churchilllaan zagen agenten even later een groepje jongemannen met twee fietsen bij zich. Zij verklaarden dat zij bij de fietsenstalling vandaan kwamen. Eén van hen, een 20-jarige man uit Wateringen verklaarde dat hij tegen fietsen had geschopt. Hij werd aangehouden en kreeg een boete van 140 euro voor vernieling.

Motorrijder gewond bij aanrijding
’s-Gravenzande – Een 48-jarige motorrijder uit Maasdijk raakte zondag 13 december om 13.35 uur gewond bij een aanrijding op de Maasdijk. Hij zag te laat dat een bestelbusje voor hem moest remmen omdat daarvoor een auto linksaf sloeg. Hierdoor raakte hij de linkerachterkant van het busje en viel. De ambulance vervoerde het slachtoffer met vermoedelijk rugletsel naar een ziekenhuis in Den Haag. De politie maakte proces-verbaal op van de aanrijding.

Verkeerde snelweg
Westland/Poeldijk – Een 21-jarige automobilist uit Monster maakte het maandag 14 december wel heel erg bont. Politieagenten constateerden dat de man nogal hard door het Westland reed. Op de Arckelweg reed de man 130 km/u terwijl 60 km het maximum is. De man kon dan ook zijn rijbewijs direct inleveren. De politie maakte tegen man proces-verbaal op.

Politie beëindigt ‘vuurwerkshow’
Zoetermeer – Politieagenten kregen zondag 13 december om 17.30 uur een melding dat in het plantsoen van het Bladgroen een grote partij vuurwerk zou zijn opgesteld, klaar om te worden afgestoken. Ter plaatse troffen agenten inderdaad een hoeveelheid vuurwerk aan. In het speeltuintje stonden circa 50 vuurpijlen in de grond en lag een 1000 klapper uitgerold klaar om te worden afgestoken. De agenten namen het vuurwerk mee ter vernietiging. Aan het bureau bleek dat het aangetroffen vuurwerk niet echt te zijn. Het waren dummy’s. De agenten konden er de humor wel van inzien.

Onder de ogen van....
Zoetermeer – Politieagenten zagen zondag 13 december om 09.20 uur dat een taxibusje op het parkeerterrein van het Fonteinbos tegen een geparkeerde auto aan reed. De bestuurder van het busje reed echter gewoon door. De agenten wisten de 45-jarige chauffeur te achterhalen en gaven hem een bekeuring voor het doorrijden na een ongeval.