Steekpartij Milan-festival 1 augustus 2009 | Regio15.nl

Steekpartij Milan-festival 1 augustus 2009

Recherche heeft goede hoop steekpartij op te lossen
Na afloop van het Milan festival van zaterdag 1 augustus, vond op de Vreeswijkstraat een steekpartij plaats. Eén van de drie mannen die daarbij gewond raakte, liep hierbij een incomplete dwarslaesie op. Hoewel de steekpartij al eerder behandeld werd in Team West en Opsporing Verzocht, besteden beide programma’s dinsdag 15 december opnieuw aandacht aan de zaak.

Vechtpartij
Vier vrienden verlieten zaterdag 1 augustus omstreeks 23.30 uur het festival in het Zuiderpark, via de uitgang van het park aan de Vreeswijkstraat. Nabij deze uitgang is snackbar 'Het Hapje' gevestigd waar één van de mannen een woordenwisseling kreeg met twee nog onbekende mannen. Enkele minuten later vond op het buitenterras van de snackbar een vechtpartij plaats waarbij de vier vrienden in gevecht raakten met twee mannen. Drie van de vier worden neergestoken. Eén van hen, een 23-jarige Hagenaar, liep bij de steekpartij een incomplete dwarslaesie op en verblijft momenteel nog steeds in een revalidatiecentrum.

Tips
Om de zaak op te lossen, schakelde het team dat de zaak onderzoekt de hulp van het publiek in. Dinsdag 24 november was de zaak zowel in Team West, op TV West, als in Opsporing Verzocht, op Nederland 1, te zien. Ook verspreidde het team posters op politiebureaus en op plaatsen waar veel Hindoestanen komen. Deze inspanningen leidden tot enkele (anonieme) tips. Daarbij zijn ook namen genoemd van mogelijke verdachten. Op basis van deze nieuwe informatie heeft de recherche goede hoop dat zij deze zaak op kan lossen.

Getuigen
In zowel Team West als Opsporing Verzocht toont de politie dinsdag 15 december opnieuw beelden van een aantal getuigen dat het team nog zoekt. Eén van hen heeft zich inmiddels gemeld, maar van de twee andere mannen is de identiteit nog onbekend. Ook zoekt het team nog steeds naar mensen die getuige waren van de vechtpartij of die anderszins informatie hebben die voor het onderzoek van belang kan zijn. Het is daarbij niet uitgesloten dat de verdachte na de vechtpartij met anderen gesproken heeft over wat er die avond gebeurde. Ook houdt de recherche er rekening mee dat de verdachte mogelijk niet geweten heeft hoe ernstig de 23-jarige Hagenaar gewond raakte.

Beloning
De hoofdofficier van Justitie looft in deze zaak een beloning van 5.000 euro uit voor de tip die leidt tot de aanhouding van de verdachte.

Informatie
Heeft u informatie die voor het rechercheteam van belang kan zijn? Neemt u dan contact op met de recherche van Bureau Zuiderpark via nummer 070 – 424 1500. Blijft u liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.