Persberichten 16 december 2009 | Regio15.nl

Persberichten 16 december 2009

Getuigen gezocht: overval bakkerij Loosduinseweg
Den Haag – De politie zoekt getuigen van een overval op een bakkerij op de Loosduinseweg op dinsdag 15 december. Rond 22.35 uur overvielen twee mannen de bakkerij en namen een onbekend geldbedrag mee. De daders liepen vervolgens weg in de richting van de Noorderbeekdwarsstraat. Een getuige kon een signalement geven, waardoor de politie even later in de omgeving van de Muiderbergstraat en de Larensestraat twee Hagenaars van 20 en 21 jaar aanhield als verdachten van deze overval. De politie heeft de zaak nog wel in onderzoek en is nog op zoek naar getuigen van deze overval. Hebt u dinsdagavond 15 december rond 22.35 uur de overval zien gebeuren of hebt u iets verdachts gezien rondom dat tijdstip of genoemde locaties? Hebt u andere informatie die de politie kan helpen bij het oplossen van deze zaak? Neem dan contact op met de recherche van Bureau Segbroek via 0900-8844. Wilt u liever anoniem blijven? Bel dan met 0800-7000.


 

Getuigen mishandeling gezocht
Den Haag - De recherche van Bureau Scheveningen zoekt getuigen van een mishandeling van een 38-jarige Hagenaar, dinsdag 15 december omstreeks 20.30 uur op de Amsterdamsestraat. De man verliet een supermarkt aan de Gentsestraat en liep naar zijn auto, die geparkeerd stond op de hoek van de Gentsestraat en de Bosschestraat. Hij zag dat ter hoogte van een restaurant een groep jongens van 6 tot 10 negroïde jongens stond, die hun jassen dicht maakten en capuchons opzetten, maar besteedde daar geen aandacht aan. Vanaf de Gentsestraat kwam de groep plotseling aanrennen waarna zij de man sloegen en schopten. Ook spoot één van hen het slachtoffer met een spuitbus in zijn gezicht. Vervolgens ging de groep er rennend vandoor in de richting van de Stevinstraat. Op de hoek met de Badhuisweg, spatte de groep uit elkaar.

De jongens waren allemaal donker gekleed en droegen capuchons. Een aantal van hen droeg een dikke zwarte jas met een lichte bontkraag aan de capuchon. Eén van hen droeg witte gympen en een lichte spijkerbroek.
Heeft u dinsdagavond iets gezien van deze mishandeling of heeft u de groep wellicht voor het tijdstip van de mishandeling zien rondhangen in de omgeving? Ook komt de recherche graag in contact met mensen die op een andere manier kennisdragen van de identiteit van de groep jongens. Hebt u informatie die de recherche kan helpen bij het onderzoek, neemt u dan contact op met de recherche van Bureau Scheveningen via nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.

Dronken fietser veroorzaakt aanrijding
Den Haag – Een 39-jarige Hagenaar raakte dinsdag 15 december lichtgewond toen hij rond 20.30 uur in aanrijding kwam met een personenauto. Het ongeval vond plaats op de kruising van de Vleerstraat met het Westeinde. De fietser kwam hierbij van links, de personenauto van rechts. De fietser bleek onder invloed van alcohol te zijn en erkende later zelf schuldig te zijn aan de aanrijding. Hij werd met hoofdletsel vervoerd naar het ziekenhuis. De 49-jarige Haagse bestuurder van de auto bleef ongedeerd.

Minderjarige winkeldief aangehouden
Den Haag – De politie hield dinsdag 15 december rond 15.00 uur een minderjarige jongen uit Leiden aan wegens winkeldiefstal. Toen de jongen bij een warenhuis in de Wagenstraat kleding ging passen, merkte het personeel dat hij met een kledingstuk minder het pashok weer uitkwam. Nadat de jongen was aangehouden, bleek dat hij het missende kledingstuk onder zijn jas had verstopt. De jongen is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Getuigen van straatroof gezocht
Den Haag – Een 17-jarige jongen uit Den Haag werd dinsdag 15 december beroofd van zijn mobiele telefoon. De jongen stond rond 15.00 uur op het Om en Bij met zijn telefoon in de hand, toen er een man voorbij rende en de mobiele telefoon uit de hand van de jongen griste. De man rende vervolgens weg in de richting van de houtzagerij. Het signalement van de man is als volgt: hij is 18 à 19 jaar en vermoedelijk van Turkse of Noord-Afrikaanse afkomst. Hij is 1.75-1.80 m. lang, heeft een smal postuur, een blanke huid, een rond gezicht met kort zwart haar en een klein, donker sikje op zijn kin. De man droeg een klein zwart petje en een zwarte jas.

Bent u getuige geweest van deze beroving of hebt u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader? Neem dan contact op met de recherche van politiebureau Hoefkade via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Achtervolging door Den Haag
Den Haag – Een achtervolging door de straten van Den Haag eindigde dinsdag 15 december met de aanhouding van een 18-jarige Hagenaar. De achtervolging begon rond 23.00 uur toen de 18-jarige automobilist op de Hobbemastraat een stopteken van de politie negeerde en er vol gas vandoor ging. Met hoge snelheden scheurde hij door diverse Haagse straten en reed hierbij rakelings langs passerende auto's en fietsers. Ook toen de man op de Laan van Meerdervoort op de verhoogde middenberm klapte en daardoor een lekke band opliep, zette hij zijn vlucht voort. Op de Noordwal reed de man zich klem, waarna hij uit zijn auto sprong en de achtervolging te voet verder ging. Uiteindelijk kon de man worden aangehouden op de kruising van de lijnbaan met Bij de Westermolens. Bij de achtervolging raakten twee dienstvoertuigen beschadigd. De man zit vast op het politiebureau voor verhoor. De politie onderzoekt de zaak.

Heler van motorfietsen aangehouden
Den Haag – De politie hield dinsdag 15 december een 20-jarige inwoner van Den Haag aan op verdenking van het helen van gestolen snor- en motorfietsen. Om 19.45 uur hielden agenten de man aan voor zijn eigen woning in de Westenbergstraat. De motorfietsen die de politie aantrof in de kelderbox van de man zijn in beslag genomen. De man zit voor verhoor vast op het politiebureau.

Jongen beroofd van telefoon
Den Haag/Loosduinen – Een 14-Haagse jarige jongen heeft op dinsdag 15 december onder dwang zijn mobiele telefoon af moeten geven. Het slachtoffer fietste over het fietspad in het park van het Alphons Diepenbrockhof toen er uit het niets drie mannen verschenen die hem dwongen te stoppen en zijn telefoon af te geven. De mannen zijn weggelopen in de richting van de Strausslaan.

Bent u getuige geweest van deze beroving of hebt u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de daders? Neem dan contact op met de recherche van politiebureau Loosduinen via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Gestolen fiets terecht
Den Haag – De politie stuitte dinsdag 15 december om 15.10 uur op de Westenbergstraat op een fiets die een maand eerder in Alkmaar gestolen was. De fiets is in beslag genomen, de 14-jarige jongen die op de fiets reed is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Opruiing
Den Haag – De politie hield dinsdag 15 december om 16.30 uur een 38-jarige Hagenaar aan voor het opruien van zijn hond. De Hagenaar kreeg van twee gemeentelijke handhavers een bekeuring omdat hij zijn hond op de Dalerveenstraat zijn (vaste) natuurlijke behoefte liet doen, zonder dat daarna op te ruimen. De man wilde op geen enkele wijze zijn medewerking verlenen, bedreigde en beledigde het gemeentepersoneel. Daarbij gaf de man zijn hond het commando om één van de mannen (46) aan te vallen wat ook gebeurde; de hond sprong en beet in zijn arm. De 46-jarige Hagenaar hield geen letsel aan het incident over. De politie hield de 38-jarige Hagenaar aan. De man kreeg aan het bureau meerdere processen-verbaal. Politie Haaglanden tolereert geen (verbaal) geweld tegen politiemensen en of gemeentelijke handhavers en doet in voorkomende gevallen aangifte. In de richtlijnen van het Openbaar Ministerie is opgenomen dat de straf bij geweld tegen politieambtenaren of ander personeel wordt verdubbeld.

Kordaat optreden van Voorburgse
Voorburg – Een 80-jarige Voorburgse kreeg op dinsdag 15 december omstreeks 16.00 uur ongewenst bezoek. Twee mannen verschenen aan de deur van haar woning aan de Prinses Marijkekade. Zij deden zich voor als gascontroleurs. Toen de vrouw aangaf dat ze de mannen niet vertrouwde, veranderden zij hun rol. Plotseling waren zij werkzaam bij de inbraakpreventie van de gemeente. Omdat dit kennelijk geen indruk maakte bij de Voorburgse deden zij nog een poging. Zij wilden de deursloten in de woning controleren. De vrouw heeft vervolgens de deur dicht gedaan en de verbouwereerde mannen buiten laten staan. Na thuiskomst van haar echtgenoot heeft zij de politie gebeld.

De politie prijst deze handelswijze van de Voorburgse en adviseert ook andere mensen om niet zomaar een onbekende in de woning toe te laten. Praat met vreemden bij voorkeur via het raam of een intercom. Een deurspion (kijkgaatje) in uw voorkeur stelt u in de gelegenheid om, nog voordat u de deur opent, te zien wie er bij u hebt aangebeld. Vraag ook altijd om een legitimatiebewijs en controleer dat. Laat de onbekende tijdens de controle buiten staan en doe of laat de voordeur dicht. Bel altijd de politie bij onraad, ook wanneer men niet bij u binnen is geweest. Dit vergroot de kans op een oplichter te pakken wanneer hij nog in een wijk rondstruint.

Winkeldievegge de cel in
Voorburg – Een 46-jarige Haagse heeft waarschijnlijk wel spijt van het feit, dat zij op dinsdag 15 december omstreeks 16.15 uur diefstal pleegde in een supermarkt aan de Koningin Julianalaan. De vrouw nam zonder te betalen wat levensmiddelen uit de supermarkt mee, maar werd betrapt door het winkelpersoneel. Politieagenten hielden haar vervolgens aan. Nadat proces-verbaal tegen de Haagse was opgemaakt, bleek dat zij nog een geldboete van 900 euro moest betalen. De vrouw kon de boete niet betalen en werd overgebracht naar een Huis van Bewaring. Daar zal zij tot na de jaarwisseling moeten doorbrengen.

Kop-staart met drie partijen
Westand – Bij een kop-staart aanrijding op de Burgemeester Elsenweg raakten dinsdag 15 december om 17.30 uur drie auto’s zwaar beschadigd. Een van de bestuurders zag bij het naderen van de Middel Broekweg een rij stilstaande auto’s over het hoofd en botste tegen twee stilstaande auto’s op. Niemand raakte gewond. De weg was vanwege de ravage enige tijd afgesloten voor het verkeer.

Granaat in tuin

Westland/Naaldwijk – Werknemers vonden bij graafwerkzaamheden dinsdag 15 december om 13.00 uur in een voortuin van de Rijnsburgerweg een granaat. Experts van het team Wapens en Explosieven van Politie Haaglanden constateerden dat het om een schutsgranaat ging uit de Tweede Wereldoorlog. De granaat werd door medewerkers van de Explosieve Opruimingsdienst (EOD) meegenomen.
Bijzondere bijvangst

Westland/Wateringen – Beveiligingspersoneel van een bouwmarkt betrapte dinsdag 15 december om 11.40 uur een 46-jarige Hagenaar op winkeldiefstal. De man nam bij het bedrijf aan de ’s-Gravenzandseweg een set inbussleutels mee. Politieagenten die de man meenamen naar het politiebureau ontdekten bij het insluiten van de man dat hij een hoeveelheid drugs bij zich had. Uit een van zijn schoenen kwamen zeventien bolletjes harddrugs tevoorschijn. De man beschikte ook over een grote hoeveelheid contant geld. De agenten namen het geld en de drugs in beslag. De politie stelt een onderzoek in naar de herkomst van de drugs. De man moest blijven voor nader onderzoek.

Aanhoudingen na vechtpartij

Delft – De politie hield dinsdag 15 december om 18.00 uur drie jongeren aan die betrokken waren bij een vechtpartij op de Vivaldi. Omstanders verklaarden tegen de politie dat door nog onbekende redenen op straat ruzie ontstond. Uit de verklaringen bleek dat bij het verlaten van een snackbar een van de jongeren werd aangevallen door de andere twee. Omdat niet geheel duidelijk was wie nu was begonnen hield de politie de drie jongeren (15 en 16 jaar) aan op verdenking van openlijk geweld.

Nieuwe jas
Delft – De politie hield woensdag 16 december om 03.30 uur op de Oude Delft een 19-jarige Hagenaar aan. De man nam bij een sociëteit vanuit de garderobe een jas mee die niet van hem was. Beveiligingspersoneel hield de man aan en droeg hem over aan de politie. Hij kreeg een proces-verbaal.

Lastige klant
Zoetermeer – De politie maakte dinsdag 15 december om 14.20 uur tegen een 33-jarige Zoetermeerder proces-verbaal op. De man maakte op het Theaterplein opmerkingen tegen enkele agenten die in de omgeving surveilleerden. In het gesprek dat de agenten met de man voerden, bleek dat de man niet voornemens was om aanwijzingen van de agenten op te volgen. Uiteindelijk spraken de agenten de man aan en vroegen hem om zijn legitimatiebewijs. Die wilde hij niet afgeven, waarna de man mee naar het bureau moest. Daar toonde hij alsnog zijn legitimatiebewijs. Hij kreeg daarvoor een proces-verbaal.