Persberichten 17 december 2009 | Regio15.nl

Persberichten 17 december 2009

Voetspoor verraadt inbreker
Den Haag – Dankzij een alerte getuige én de verse sneeuw hielden politieagenten donderdagochtend 17 december een inbreker aan. Rond 04.45 uur meldde een getuige dat er was ingebroken in een auto op de Vermeerstraat. De inbreker – volgens de getuige gekleed in een donkere jas met petje - was er vervolgens lopend vandoor gegaan. Gealarmeerde agenten zagen een man die voldeed aan het signalement lopen bij de Parallelweg. Toen de man de politieauto zag, zette hij het op een lopen. Even verloren de agenten de inbreker uit het oog. Het voetspoor in de verse sneeuw verraadde echter de looprichting van de man. Daar waar het voetspoor ophield, vonden de agenten de man verstopt achter een auto. Op het politiebureau werd de 20-jarige Hagenaar ingesloten. 

Hennepkwekerij
Den Haag – In een woning aan de Jaap Edenweg trof de politie woensdagmiddag 16 december een hennepkwekerij aan. De politie deed een onderzoek in de woning nadat zij een tip had gekregen. In de woning troffen de agenten 4816 stekken, 286 hennepplanten en apparatuur voor een hennepkwekerij aan. De bewoner, een 50-jarige Hagenaar verklaarde dat hij ruimte waar de kwekerij was, had verhuurd. 

Politie zoekt jogger
Den Haag – De politie is op zoek naar een man, die rond 17.00 uur op de Scheveningseweg aan het joggen was. De jogger hielp daar rond die tijd een man, die in de Scheveningse Bosjes werd aangevallen door een hond. Ook is de politie op zoek naar de eigenaresse van de hond.

Rond 17.00 uur was het 57-jarige slachtoffer zijn eigen hond aan het uitlaten, toen hij plotseling werd aangevallen door een rottweiler. Op dat moment kwam echter de jogger langs, die de hond van hem af heeft gehaald. Het slachtoffer liep bijtwonden op - onder meer aan zijn armen – en was vermoedelijk nog ernstiger gewond geraakt als de jogger er niet was geweest om hem te helpen. De politie wil daarom graag met de joggende man spreken. Ook wil de politie graag in contact komen met de eigenaresse van de hond. Het gaat om een vrouw van vermoedelijk tussen de 60 en 70 jaar oud, met een witte jas en een grote bril. Bent of kent u één van deze twee mensen, of bent u getuige geweest van het bijtincident, neem dan contact op met politiebureau Karnebeek, via 0900-8844. 

Te snel
Den Haag (Loosduinen) – De politie hield woensdagavond 16 december van 19.00 tot 22.15 uur een snelheidscontrole op de Ockenburghstraat. In totaal werden 592 verkeersdeelnemers gecontroleerd. 141 reden te snel. De snelste reed 105 km per uur, waar 50 is toegestaan.

Winkeldieven betrapt
Leidschendam-Voorburg – De bedrijfsbeveiliging van een winkel aan de Jasmijnhof betrapte woensdag 16 december om 13.30 uur twee vrouwen op winkeldiefstal. Het stel pakte in de winkel enkele artikelen en liep daarna de winkel uit zonder te betalen. De twee vrouwen werden aangehouden en overgedragen aan de politie.

Goedkoop is duurkoop
Westland/Wateringen – Twee Hagenaars dachten met een diefstal van bouwartikelen ter waarde van 130 euro bij een bouwmarkt aan de ’s Gravenzandseweg goedkoop uit te zijn. De bedrijfsbeveiliging van de winkel betrapte het duo (24 en 25 jaar) woensdagmiddag 16 december en droeg hen over aan de politie. Zij kregen een bekeuring van 250 euro, bijna het dubbele dus van hetgeen zij weg wilden nemen. 

Aanrijding
Zoetermeer – Op de Karel Doormanlaan botsten woensdagavond 16 december rond 18.30 uur een auto en een pizzakoerier op elkaar. De 16-jarige koerier werd met een beenbreuk naar het ziekenhuis gebracht.