Persberichten 18 december 2009 | Regio15.nl

Persberichten 18 december 2009

Met de neus boven water
Den Haag – Een 21-jarige man kreeg de schrik van zijn leven toen hij donderdagmiddag 17 december met zijn auto in het water langs de Bostonsingel terecht kwam. De man reed stapvoets over de Bostonsingel toen het voertuig door de gladheid de berm in gleed. De man remde en vervolgens gleed de auto het water in. De man wist zelf nog het alarmnummer 112 te bellen. Daarna zakte de auto verder het water in.  Omdat de man zijn voeten niet meer kon bewegen, lukt het hem niet zelfstandig uit de auto te komen. Tot aan zijn neus in het water moest de man zittend achter het stuur wachten tot hij door de brandweer met onderkoelingsverschijnselen uit zijn auto werd gehaald. De man is naar het ziekenhuis vervoerd en maakt het naar omstandigheden goed.

Lekkage leidt naar hennepkwekerij
Den Haag – In een woning aan de Vrederustlaan trof de politie donderdag 17 december in de ochtend een hennepkwekerij aan. Naar aanleiding van een melding van wateroverlast bij de onderliggende woningen, ging de politie de woning binnen. De woonkamer stond blank. In deze woonkamer stonden 306 hennepplanten klaar om te worden geoogst. De watertoevoer voor de hennep was geregeld door een tuinslang te koppelen aan de kraan en de kraan stond nog open. De planten en het materiaal zijn in beslag genomen en worden vernietigd.

Dronken automobilist rijdt poller omver
Den Haag – Politieagenten hoorden op 18 december om 4.30 uur een enorme klap op het Spui. Een 22-jarige automobilist uit Rijswijk bleek een poller uit de grond te hebben gereden. De man had alcohol gedronken en blies 465 ugl. Hij is aangehouden en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Vechtpartij
Den Haag – Twee Rotterdammers van 22 jaar gingen op 18 december om 5.00 uur met elkaar op de vuist. Zij zijn door de politie aangehouden. De vechtpartij vond plaats in een horecagelegenheid aan het Spui.

Agressieve winkeldief
Den Haag – Een 48-jarige Haagse ging op 17 december omstreeks 13.00 uur de beveiliger van een winkel aan de Spuistraat te lijf. De beveiliger had haar betrapt op het stelen van een set ringen en controleerde haar tas. De dievegge riep dat er een mes in de tas zat, probeerde de tas vervolgens te pakken en sloeg de beveiliger. De vrouw is aangehouden.
 
Man rijdt sloot in
Den Haag – Een 40-jarige man nam donderdagmiddag 17 december op de Roeleveenseweg de bocht verkeerd, waarna hij rechtstreeks de naastgelegen sloot in reed. De man heeft vermoedelijk te hard gereden. De man hield geen letsel aan het incident over en wist zelf uit de auto te klimmen. De auto is uit de sloot gehaald en weggesleept.

Man mishandeld in Zuiderpark, politie zoekt getuigen
Den Haag – Drie nog onbekende mannen trokken donderdag 17 december een 58-jarige Hagenaar van zijn fiets. De fietser reed door het Zuiderpark en werd verrast door de mannen. Zij dreigden met een mes, sloegen en schopten de man. Agenten waren snel aanwezig, maar de daders waren er al vandoor. De 58-jarige is door de agenten thuis gebracht. Bent u getuige geweest van deze mishandeling of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Zuiderpark via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Dure sneeuwbal
Den Haag – Een 17-jarige Hagenaar gooide een sneeuwbal zo hard tegen de ruit van een woning aan de Bevelandsestraat dat het raam sneuvelde. Een agent in burger betrapte de 17-jarige en belde zijn collega’s. De jongen werd meegenomen naar het politiebureau. Daar verklaarde hij dat hij het niet express had gedaan. Hij kreeg een proces-verbaal en zijn moeder moet de schade vergoeden.

Geen beltegoed
Leidschendam – Een 19-jarige Leidse automobilist reed op vrijdag 18 december omstreeks 00.30 uur door, nadat hij op de Veursestraatweg tegen een verkeerslicht voor fietsers was gebotst. De verkeerspaal, waaraan verkeerslichten waren bevestigd, raakte door de aanrijding beschadigd. De Leidenaar werd korte tijd later door de politie op de Burgemeester Kolfschotenlaan aangetroffen. Zijn auto was zwaar beschadigd. De jonge automobilist verklaarde dat hij de politie wel had willen informeren, maar dat zijn beltegoed op was. Opvallend was dat hij inmiddels wel zijn verzekeringsmaatschappij had gebeld. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt in verband met het verlaten van een ‘plaats ongeval’.

Gewond na val van fiets
Leidschendam – Een 39-jarige Leidschendamse is op donderdag 17 december omstreeks 00.30 uur gewond geraakt bij een val van een fiets. De vrouw zat achterop de bagagedrager van de fiets, die werd bestuurd door haar 36-jarige echtgenoot. Op de Johann Sebastiaan Bachlaan ging het mis, toen de vrouw achterover van de fiets viel. Zij kwam met haar achterhoofd op een stoeprand terecht. Het slachtoffer werd per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht.

Slachtoffer van babbeltruc, politie zoekt getuigen
Wateringen – Een 82-jarige vrouw uit Wateringen werd donderdag 17 december omstreeks
15.00 uur het slachtoffer van een babbeltruc. Twee mannen belden aan bij de woning van de vrouw aan het Guldeland en deelden het slachtoffer mee dat zij van het energiebedrijf waren en  de kachel kwamen controleren. Het slachtoffer vertelde de mannen dat dat niet nodig was, maar de mannen hielden voet bij stuk. De vrouw liet de twee mannen binnen en moest, terwijl de mannen naar boven gingen de kraan beneden open zetten. Toen de mannen beneden kwamen, vertelden zij de vrouw dat de leidingen vervangen moesten worden en dat de vrouw direct administratiekosten moest betalen. Het slachtoffer moest haar pinpas door een apparaat halen en twee keer haar pincode intoetsen. Daarna verlieten de twee mannen de woning. Het slachtoffer vertrouwde de zaak niet en belde haar energiebedrijf. Daar wist men van niets. In korte tijd bleek er al geld van de rekening van het slachtoffer te zijn gehaald. De twee mannen waren blank en hadden beiden een fors postuur. Beiden hadden kort geknipt haar en droegen een korte donkere jas, één van hen droeg bruin met witte schoenen.  Heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neem dan contact op met de recherche van politiebureau Westland via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Man weigert te vertrekken
Zoetermeer – Een 22 jarige man uit Den Haag is op vrijdag 18 december omstreeks 00.25 uur aangehouden op het Stadhuisplein. Op het plein waren veel jongeren vanwege een schoolfeest. Een aantal malen dreigde het feest uit de hand te lopen en moest de politie optreden. De 22-jarige man werd driemaal verzocht om weg te gaan, maar hij weigerde. Hierna is hij aangehouden voor het niet voldoen aan een bevel of vordering.