Persberichten 29 december 2009 | Regio15.nl

Persberichten 29 december 2009

Politie zoekt getuige van poging beroving
Den Haag – De recherche van bureau Karnebeek is op zoek naar de vrouw, die er getuige van is geweest hoe twee jongens op kerstavond op de Elandstraat een 15-jarig meisje probeerde te beroven.
Op donderdag 24 december rond 21.30 uur liep het meisje op de Elandstraat, toen zij plotseling werd belaagd door twee jongens. De jongens probeerden met geweld haar tas te stelen. Het meisje kwam hierdoor ten val en zette het op een schreeuwen. Ze kreeg nog een paar klappen en schoppen, waarna de jongens zonder buit wegrenden richting het Elandplein. Het slachtoffer liep een bloedneus en enkele schaafwonden op.
Nadat haar belagers de benen hadden genomen, werd het meisje aangesproken door een onbekende vrouw. Zij had de poging beroving zien gebeuren vanaf de overkant van de straat. De recherche wil graag met deze getuige spreken. Het gaat om een vrouw van ongeveer 50 jaar oud, met kort haar en een bril, en een opvallend rode jas. Uiteraard is de politie ook op zoek naar de twee verdachten. Het gaat om jongens van vermoedelijk Noord-Afrikaanse afkomst. Het slachtoffer heeft alleen de ene jongen goed gezien: hij is1.80/1.85 meter lang van en ongeveer 20 jaar. Hij droeg een korte, zwarte jas met een witte capuchon en een spijkerbroek. Bent of kent u de vrouw die getuige was of weet u wie de jongens zijn, neem dan contact op met de recherche van bureau Karnebeek, via 0900-8844. Liever anoniem blijven? Bel dan met M. 0800-7000.

Opgesloten kat verraadt hennepkwekerij
Den Haag – De politie ontdekte in de nacht van 28 op 29 december rond 04.00 uur een hennepkwekerij in een pand aan de Voltastraat. De agenten betraden het pand, omdat daar een kat al zeven dagen zonder en eten en drinken opgesloten zou zitten. Eenmaal in het pand vonden zij niet alleen de kat, maar ook een al eerder geoogste hennepkwekerij. Er was geen hennep meer te vinden, maar wel al het materieel en resten van een in werking zijnde hennepkwekerij. De agenten brachten de kat onder bij de dierenopvang. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de opgeruimde kwekerij.

Brandstichting uit baldadigheid
Den Haag – De politie hield dinsdag 29 december rond 1.30 uur een 40-jarige Haagse aan op verdenking van brandstichting. Surveillerende agenten reden over het Kaapseplein toen zij een matras zagen liggen die net vlam vatte. De vrouw die bij de matras stond, verklaarde direct dat ze de matras in brand had gestoken uit baldadigheid. De verdachte moest mee naar het politiebureau, waar zij een bekeuring kreeg.

Kleinzoon en oma herenigd
Den Haag – Een 5-jarig Turks jongetje raakte maandag 28 december rond 12.30 uur op de Haagse markt zijn oma kwijt. Een 27-jarige vrouw uit Leiden nam de jongen mee naar het marktkantoor. Zowel in het Nederlands als in het Turks riep een medewerker van het marktkantoor om dat er een jongentje gevonden was, maar dit had geen resultaat. De jongen werd naar het politiebureau gebracht en zijn opa en oma kwamen zich na een half uur melden. Zowel het kind als de grootouders waren blij dat ze weer bij elkaar waren.

Man fietst op gestolen fiets
Den Haag – Surveillerende agenten zagen maandag 28 december een man fietsen op het fietspad van het Rijswijkseplein. De agenten zagen dat het slot van zijn herenfiets zonder sleutel geopend was en controleerden vervolgens de fietser. De fiets bleek als gestolen geregistreerd te staan. De man is aangehouden en moet zich voor de rechter verantwoorden. De fiets gaat terug naar de rechtmatige eigenaar.  

Van alles mis met de auto
Wassenaar – Agenten schreven maandag 28 december om 12.43 uur op de Zijdeweg een flink aantal boetes uit aan een 25-jarige Rotterdammer. Zijn auto had een kapot achterlicht, geen voorbumper, de APK was verlopen, de voorruit was kapot én de Rotterdammer droeg geen gordel. Ook bleek dat hij nog 500 euro aan boetes open had staan.

Luchtverfrisser helpt niet
Rijswijk – Twee jongens probeerden maandag 28 december om 13.00 uur de lucht van hun afgestoken rotjes te verdoezelen door met luchtverfrisser te sprayen. Het tweetal (19 en 11 jaar) hadden in een keldergang aan de Dr. Ariensstraat de rotjes afgestoken. Bewoners belden de politie toen zij hen met de spuitbus in de weer zagen en vermoedden dat zij daarmee brand wilden stichten.

Nitraatvuurwerk
Wateringen – Een 15-jarige jongen uit Kwintsheul kreeg maandag 28 december een halt-verwijzing omdat hij nitraatvuurwerk afstak. Surveillerende agenten hoorden om 19.40 uur de enorm harde knal, en gingen op onderzoek uit. In de Van Egmondlaan vonden zij de jongen uit Kwintsheul, die verklaarde verantwoordelijk te zijn voor de klap. In overleg met zijn vader kreeg hij een verwijzing naar bureau Halt.

Vuurwerk in beslag genomen
Zoetermeer - Politieagenten namen maandag 28 december op verschillende locaties vuurwerk in beslag. Na een melding dat twee jongens een speeltoestel op het Zanzibarplein probeerden te vernielen met behulp van vuurwerk, gingen politieagenten poolshoogte nemen. Via het kenteken van de auto waarin de jongens gezien waren, kwamen de agenten bij een 21-Zoermeerder terecht. De jongen bleek 51 dozen met strijkers op zijn slaapkamer te bewaren. De agenten namen de klappers in beslag, evenals een boksbeugel en een mes. De jongen werd aangehouden. Daarna gingen de agenten bij de tweede jongen, eveneens een 21-jarige Zoetermeerder, aan de bel. Hij bleek – samen met zijn 19-jarige broertje - nog wat vuurwerk in de schuur te hebben liggen. Ook dit werd in beslag genomen. De twee broers werden aangehouden. Een vierde verdachte – een 23-jarige Voorburger – was de klos toen hij op het Fonteinbos vuurwerk afstak. Dit werd gezien door politieagenten. In zijn auto bleek nog een vuilniszak met zwaar vuurwerk te liggen. Zowel de Voorburger als het vuurwerk gingen mee naar het bureau.