Persberichten 02 maart 2010 | Regio15.nl

Persberichten 02 maart 2010

Overval woning: politie zoekt getuigen
Den Haag - Een nog onbekende vrouw overviel maandag 1 maart tussen 16.15 uur en 17.00 uur een 84-jarige Haagse in haar woning aan het Elviraland. Rond 16.15 uur belde de verdachte, met een geloofwaardige smoes om binnen te komen, bij de Haagse aan. Zij mishandelde de bewoonster en doorzocht vervolgens de woning. Daarna verliet zij het pand. De 84-jarige liep zware verwondingen op en ligt hiervoor nog in het ziekenhuis. Heeft u iets gezien? De politie is op zoek naar een blanke vrouw van circa 26 jaar met bruin haar in een knot en een hoekige bril. Zij had een zeer verzorgd uiterlijk en droeg tijdens de overval droeg zij een gebroken witte regenjas. De politie startte direct een groot onderzoek en verstuurde een SMS-Alert met daarin het signalement van de verdachte. Bent u getuige geweest van deze overval of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de verdachte? Neemt u dan contact op met de recherche van Bureau Overbosch via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.


Woningoverval: politie zoekt getuigen
Den Haag - Politieagenten zagen dinsdagochtend 2 maart om 03.00 uur een geknevelde man over de Beeklaan lopen. Toen zij deze 52-jarige Hagenaar aanspraken, vertelde hij rond 02.30 uur door twee mannen in zijn woning aan de Beeklaan overvallen te zijn. De verdachten knevelden de man en doorzochten zijn woning. Hierbij namen zij een pinpas weg. De recherche onderzoekt de zaak. Bent u getuige geweest van deze overval of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de daders? Neemt u dan contact op met de recherche van Bureau Segbroek via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Snorfietser aangereden
Den Haag - Een 47-jarige Hagenaar liep maandag 1 maart om 13.45 uur verwondingen op toen hij met zijn snorfiets over de Mient reed. Bij het linksafslaan zag een 54-jarige Haagse automobiliste een snorfietser over het hoofd die op het parallel lopende fietspad reed. Een aanrijding volgde. De GGD vervoerde de snorfietser met een hoofdwond en pijnlijke ribben naar het ziekenhuis. Politie Haaglanden onderzoekt de zaak.

Winkeldiefstal met geweld
Den Haag – Politieagenten hielden maandagmiddag 1 maart om 13.34 uur op de Apeldoornselaan een winkeldief aan. Een 44-jarige Haagse beveiligingsmedewerker sprak rond 11.30 uur een 21-jarige Hagenaar aan omdat ze hem verdachten van winkeldiefstal. Er ontstond een woordenwisseling, waarna de beveiliger de verdachte aanhield. De man was het hier kennelijk niet mee eens en toen de gewaarschuwde politieagenten arriveerden, verzette hij zich tegen zijn aanhouding. Bij zijn fouillering kwamen 66 amfetaminepillen tevoorschijn. De Hagenaar kreeg meerdere processen verbaal.

Hardleers
Den Haag - Een 26-jarige Hagenaar reed maandag 1 maart in het zicht van politieagenten door het rode verkeerslicht. De surveillerende agenten reden om 20.45 uur in een opvallende politiewagen vanaf de Zuidwal de Torenstraat op. Plotseling kwam van links een personenauto, die kennelijk het rode verkeerslicht genegeerd had. De agenten volgden de man en lieten hem op de Torenstraat stoppen. Tijdens de controle bleek dat het rijbewijs van de man ingevorderd was. Zij hielden de Hagenaar aan en brachten hem naar het politiebureau waar hij een proces-verbaal kreeg. Omdat de man al eerder voor hetzelfde feit was aangehouden, besloot de officier van justitie dat zijn auto in beslag genomen moest worden.

Op de vlucht met gestolen auto
Den Haag - Agenten wilden maandag 1 maart omstreeks 22.00 uur de bestuurder van een auto controleren op de Noordwal. De bestuurder trok de aandacht vanwege zijn roekeloze rijgedrag, maar reageerde vervolgens niet op het stopteken van de agenten. Na een achtervolging door het centrum, raken de agenten de auto kwijt. Korte tijd later treffen zij de lege auto aan. De verdachte was inmiddels gevlogen en werd, ondanks een zoektocht in de omgeving, niet meer aangetroffen. De auto bleek als gestolen gesignaleerd te staan. De politie onderzoekt de zaak.

Voor vierde keer zonder rijbewijs
Den Haag – Een 29-jarige man uit Den Haag is maandag 1 maart rond voor de vierde keer betrapt op het rijden zonder in het bezit te zijn van een rijbewijs. Rond 16.00 uur hielen agenten hem aan in de Van der Kunstraat. Ze ontdekten niet alleen dat de man geen rijbewijs had, maar ook dat hij in de laatste vijf jaar minstens drie keer eerder zonder rijbewijs had gereden. De man werd niet alleen aangehouden, maar zijn voertuig werd nu ook in beslag genomen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Auto-inbreker aangehouden
Den Haag – Een auto-inbreker liet zich dinsdagmorgen 2 maart betrappen toen hij op de Binnentuinen enkele raampjes van auto’s insloeg. Een getuige belde wat hij zag door naar de politie. Hij kon een goed signalement doorgeven, waardoor de politie hem al snel op de Maurice Ravelweg kon aanhouden. Hij bleek werktuig voor het inbreken in auto’s bij zich te hebben en bovendien glasresten van autoruiten op zich te hebben. De politie onderzoekt de auto-inbraken.

Man steelt elektriciteit
Den Haag – Een 25-jarige man is maandag 1 maart aangehouden, omdat hij verdacht wordt van het stelen van stroom. De politie werd omstreeks 17.00 uur naar zijn adres aan de Meppelweg gestuurd. Daar was de 25-jarige man bezig met het verplaatsen van zakken met aarde van zijn woning naar een bestelbus. De agenten mochten een kijkje in het huis nemen en zagen daar apparatuur staan die voor een hennepkwekerij gebruikt kan worden. Het energiebedrijf controleerde vervolgens de meterkast en constateerde dat daar mee gerommeld was. De huurder werd vervolgens aangehouden voor diefstal van stroom.

Aanrijding auto met bus
Wassenaar – Op de Wiegmanweg botsten maandag 1 maart om 09.15 uur een personenauto tegen een bus. De bus reed op de Wiegmanweg en wilde rechtdoor rijden. Een 81-jarige Wassenaarse reed eveneens op de Wiegmanweg, maar dan de andere kant op. Op hetzelfde kruispunt als de bus stond de vrouw voorgesorteerd om rechtsaf te slaan. In plaats daarvan sloeg zij echter linksaf, kwam ze op de verkeerde baan terecht en reed vervolgens tegen het verkeer in. Ze botste hierdoor op de bus. Vermoedelijk is de vrouw onwel geworden. Ze werd naar het ziekenhuis gebracht.

Inbraak in eigen woning
Voorburg – De politie hield op maandag 1 maart omstreeks 10.45 uur een echtpaar uit Amsterdam aan, omdat zij in hun eigen huis hadden ingebroken. De Amsterdammers (38 en 39 jaar) hadden hun huurwoning aan de Van Everdingenstraat illegaal onderverhuurd aan een ander echtpaar. Omdat de Amsterdammers echter meenden dat er nog spullen van hun in de woning stonden, hadden zij een ruit ingetikt. Binnen hadden zij meerdere meubels gedemonteerd, om deze mee te kunnen nemen. De twee Amsterdammers werden aangehouden voor huisvredebreuk en vernieling. Zij werden ingesloten in het politiebureau en in verzekering gesteld. De politie maakte proces-verbaal tegen het echtpaar op.

Vrouw van tas beroofd, politie zoekt getuigen
Voorburg – Een 22-jarige Haagse werd op maandag 1 maart omstreeks 21.40 uur beroofd van haar handtas. De vrouw werd op de Laan van Nieuw Oosteinde aangesproken door drie jongens in de leeftijd van 18 tot 24 jaar. Een jongen vroeg de vrouw om een sigaret. Daarna rukte één van de daders - een donkere man van ongeveer 1.60 meter, gekleed in een zwart bomberjack - de tas uit de handen van de Haagse, waarna het drietal er vandoor ging in de richting van de Van de Wateringelaan. De politie is op zoek naar de drie verdachte personen en roept getuigen op zich te melden via het algemene politienummer 0900-8844. Anoniem bellen kan ook. Belt u dan met M. (Meld Misdaad Anoniem). Het telefoonnummer is 0800-7000.

Kip met Safari
Rijswijk – Politieagenten hielden maandagmiddag 1 maart op het Wethouder Hillenaarplantsoen een 14-jarig meisje aan voor diefstal, vernieling en bedreiging. Het 14-jarig meisje kwam rond 14.45 uur hongerig uit school en besloot een kip te stelen. Twee vriendinnen van het meisje leidden de slager voor zijn winkel af, terwijl zij zelf binnen de kip uit de grill haalde. Een buurvrouw zag de truc die de meisjes uithaalden, en waarschuwde de slager. Toen hij de jonge dievegge vervolgens in haar kraag greep, verloor zij haar busabonnement. Omdat de slager weigerde het abonnement terug te geven, pakte de 14-jarige Haagse een mes van de toonbank en bedreigde de slager ermee. Uiteindelijk legde ze het mes terug, maaide alles wat op de toonbank stond er vanaf, en wilde er vandoor gaan. Van buiten hield iemand echter de deur dicht, totdat de gealarmeerde politieagenten arriveerden. Agenten hielden het meisje aan en namen haar mee naar het politiebureau. Tijdens de fouillering op het bureau bleek dat het meisje eerder die middag ook al een fles sterke drank had gestolen bij een supermarkt. De agenten vertelden de ouders van het meisje dat hun dochter een nacht op het politiebureau door zou brengen.

Verkeersveiligheid Maasland
Maasland - In het kader van het Project Verkeersveiligheid Maasland verricht Politie Haaglanden – op verzoek van bewoners – sinds begin februari gerichte snelheidscontroles. Zo ook op maandag 1 maart, tussen 06.30 uur en 14.00 uur, op de Prinses Beatrixlaan. Van de 1.328 passanten reden er maar liefst 866 te hard (65%). De hoogst gemeten snelheid was 63 km/uur terwijl maar 30 km/uur was toegestaan. In een maand tijd zijn al 3.000 bekeuringen uitgeschreven

Straatroof, politie zoekt getuigen
Delft – Een 84-jarige vrouw uit Delft werd dinsdag 1 maart omstreeks 17.00 uur het slachtoffer van een straatroof. De bejaarde dame stond met haar rollator voor de deur van een wooncomplex aan de Ezelsveldlaan toen plotseling een man op haar afgerend kwam. De man griste uit de tas de portemonnee van de vrouw. De man, die ongeveer 20 jaar oud was en een muts en een sjaal droeg, rende weg in de richting van de Kruisstraat. De politie zoekt getuigen van deze straatroof. Bent u getuige geweest van deze beroving of hebt u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neem dan contact op met de recherche van politiebureau Delft via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Babbeltruc
Delft – Een onbekende man belde maandag 1 maart omstreeks 10.30 uur aan bij een 87-jarige  bewoonster van de Vijver Noord. De man, die aangaf aannemer te zijn en voor de verhuurder de vensters kwam controleren, werd door de bewoonster binnen gelaten. De lichtgetinte man, tussen de 25 en 30 jaar oud had een normaal postuur en droeg donkere kleding. In een onbewaakt ogenblik zag de man kans de pinpas, een geldbedrag en kennelijk de pincode van de vrouw te bemachtigen. Toen de man de woning verlaten had, bemerkte het slachtoffer de diefstal. De vrouw nam onmiddellijk contact op met haar bank om haar rekening te blokkeren, maar er was toen al geld opgenomen van haar rekening. Politie Haaglanden waarschuwt nadrukkelijk voor deze vorm van criminaliteit. Veel mensen denken dat dit “hen niet zal overkomen''. Toch loopt iedereen - jong en oud - de kans om slachtoffer te worden van een babbeltruc.

Het is dus zaak goed op te letten als u wordt aangesproken door een onbekende. Laat nooit zomaar een onbekende in uw woning binnen. Vraag om legitimatie en controleer dat. Laat de onbekende tijdens de controle buiten staan en doe (of laat) de voordeur dicht. Bewaar geen grote contante geldbedragen thuis en geef nooit uw pincode af. Ook niet als iemand van de ‘bank’ of de ‘politie’ belt of voor uw deur staat. Geen enkele officiële instantie zal u ooit om uw pincode vragen. Probeer zo snel mogelijk op te schrijven hoe de mensen eruit zagen die bij u aan de deur zijn geweest en bel onmiddellijk de politie, ook als ze niet bij u binnen zijn geweest. Het telefoonnummer is 0900-8844.

Deur op reis
Delft – Er was eens een voordeur, die behoorde tot een pand aan de Buitenwatersloot. Op dinsdagochtend 2 maart ging de deur met de trein richting Den Haag. De spoorwegpolitie vond de deur rond 01.30 uur in de trein en stuurde ‘m terug naar Delft. Politieagenten gingen ongeveer gelijktijdig poolshoogte nemen op de Buitenwatersloot. Zij hadden een melding gekregen van een vermiste deur en vernielingen aan een pand. Eenmaal aangekomen, bleek van vernieling of diefstal geen sprake; er was daar was een feestje aan de gang en het bleek te gaan om een studentengrap. Studenten van een andere sociëteit hadden de deur uit het pand gehaald en op de trein gezet.

Bedreiging met vuurwapen, politie zoekt getuigen
Pijnacker - Nootdorp – Een 21-jarige man uit Den Haag werd in de nacht van zondag op maandag omstreeks 04.15 uur op de Laan van Nootdorp bedreigd door twee mannen met een vuurwapen. De Hagenaar die in de richting van de Veenweg fietste zag twee mannen staan, waarvan er één op hem af kwam lopen. De jongen had een wapen in zijn hand en richtte dat op de Hagenaar. De jongen was ongeveer 20 jaar oud en droeg een witte trui met een capuchon. Op zijn trui stond ter hoogte van zijn borst een groot rond teken. De andere jongen, die zich afzijdig hield, droeg een bruine jas tot aan zijn middel en had bruin stekeltjes haar. De Hagenaar zag kans om verder te fietsen. De politie zoekt getuigen van deze bedreiging. Bent u getuige geweest van deze bedreiging of hebt u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neem dan contact op met de recherche van politiebureau Pijnacker-Nootdorp via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Vijf gewonden bij ernstige aanrijding
Zoetermeer- Bij een aanrijding op de Afrikaweg, dinsdag 2 maart omstreeks 01.40 uur, raakten vijf Zoetermeerders in de leeftijd van 18, 19, 23 en 25 jaar gewond. De auto waarin de Zoetermeerders zaten, raakte van de weg en botste tegen de vangrail. De drie mannen en de twee vrouwen werden allen naar een ziekenhuis overgebracht. Van de bestuurder van de auto, een 23-jarige man, nam de politie een bloedproef af. De politie onderzoekt de zaak verder.