Persberichten 16 maart 2010 | Regio15.nl

Persberichten 16 maart 2010

Wanneer ben ik geboren?
Den Haag - Een auto trok dinsdagochtend 16 maart om 01.20 uur op de Schenkkade de aandacht van surveillerende politieagenten. De agenten vroegen om hun personalia waarop de bestuurder begon te stotteren toen hij zijn geboortedatum moest zeggen. Daarop bekende hij dat hij valse gegevens aan het opgeven was. Ook bleek de bestuurder, een 30-jarige Hagenaar, geen rijbewijs te hebben en dat hij gezocht werd voor een andere zaak. Beide mannen moesten mee naar het politiebureau. Politie Haaglanden onderzoekt te zaak.


Burenruzie loopt uit de hand
Den Haag - Een burenruzie op het Catharinaland eindigde maandagmiddag 15 maart om 15.36 uur in een steekpartij. Het slachtoffer, een 27-jarige Hagenaar, liep een kleine steekwond in zijn zij op en is voor behandeling naar het ziekenhuis vervoerd. Politieagenten hielden de verdachte, een 35-jarige Haagse buurman, in zijn woning aan. De recherche onderzoekt de zaak.

Ruzie op straat
Den Haag - Twee Haagse moeders (37 en 43 jaar) en hun dochters (16 en 15 jaar) gingen elkaar maandag 15 maart om 15.15 uur in de Vlierboomstraat om nog onbekende reden te lijf. Eén moeder en dochter kwamen naar het politiebureau om aangifte te doen, de anderen doen dat dinsdag 16 maart. Politie Haaglanden onderzoekt de zaak verder.

Scooterrijder drinkt te veel
Den Haag – De politie hield maandag 15 maart een scooterrijder aan, omdat deze te veel gedronken had. Omstreeks 16.10 uur controleerde de agenten de 45-jarige man uit Den Haag, toen hij zijn scooter op de stoep voor een kroeg aan het Kaapseplein parkeerde. Omdat de man rood doorlopen ogen had en omdat zijn adem naar alcohol rook, moest hij meewerken aan de blaastest. Deze wees uit dat hij te veel gedronken had. Daarop werd hij aangehouden. Op het politiebureau werd de definitieve uitslag van de blaastest vastgesteld op 585 ugl. Omdat de man ‘beginnend bestuurder’ was (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs), geldt een strenge wetgeving. Voor hem ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille). Sinds 1 oktober 2008 is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 promille of meer moet een beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 350 euro. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en er werd een proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Achtervolging gestolen scooter
Den Haag - Na een achtervolging hielden politieagenten dinsdagochtend 16 maart om 05.00 uur op de Melis Stokelaan een 35-jarige Haagse scooterrijder en zijn 21-jarige Haagse bijrijdster aan. Op het moment dat de agenten de scooterrijders wilden controleren, omdat beiden zonder helm reden, ging de bestuurder ervandoor. Na achtervolging bleek bij controle de scooter gestolen te zijn. De man en vrouw zijn meegenomen naar het politiebureau en kregen daar meerdere bekeuringen.

Eigenaar houdt zelf auto-inbreker aan
Den Haag - Een bewoner van de Leyweg zag maandagavond 15 maart rond 22.00 uur een 41-jarige inbreker uit Den Haag in zijn auto zitten en in het handschoenenkastje rommelen. Eén van de ruiten was vernield. Hij hield de Hagenaar aan en belde alarmnummer 112. Gewaarschuwde politieagenten namen de auto-inbreker mee naar het politiebureau. Ook bleek de man twee stenen in zijn jaszakken te hebben. Hij wordt vandaag verhoord.

Inbreker aangehouden
Den Haag – Volgens een getuige brak een 26-jarige man maandag 15 maart om 23.28 uur vermoedelijk in een bouwkeet aan de Hildebrandstraat in. De getuige alarmeerde hierop de politie. Op basis van een goede beschrijving van het signalement is de man ter hoogte van de Hasebroekstraat aangehouden. De man is mee genomen naar het politiebureau.

Biertje?
Rijswijk - Agenten kregen maandag 15 maart omstreeks 17.15 uur de melding dat personeel van een supermarkt aan het Bogaardplein een winkeldief had aangehouden. Toen de agenten ter plaatse kwamen, bleek dat er inmiddels nòg een winkeldiefstal was gepleegd. Een man was met twee beertenders in zijn handen de winkel uitgelopen zonder af te rekenen. Omdat de winkelmanager plotseling de man met de beertenders buiten zag lopen, renden de agenten met de manager naar buiten en hielden de man, een 37-jarige Pool, aan. De 31-jarige Poolse vrouw die in de winkel al was aangehouden voor diefstal van eveneens een beertender en een doosje pinda's, moest ook mee naar het bureau. Daar kregen beiden winkeldieven een proces-verbaal.

Bijrijdster gewond bij kop-staart aanrijding
Monster (Westland) - Bij een kop-staart aanrijding tussen twee personenauto's op de Molenweg raakte maandag 15 maart omstreeks 14.45 uur een 55-jarige Monsterse bijrijdster van de voorste auto gewond. Agenten kregen de melding dat er een aanrijding was gebeurd en dat de drie betrokkenen mogelijk gewond waren. Ter plaatse werden beide bestuurders en de bijrijdster onderzocht door ambulancepersoneel. De vrouw uit Monster moest voor controle naar het ziekenhuis. De bestuurders, een 57-jarige man uit Monster en een 21-jarige vrouw uit Monster, kwamen met de schrik vrij.

Getuigen inbraak boekhandel gezocht
Monster (Westland) - De politie in het Westland zoekt getuigen van een inbraak in een boekhandel aan de Molenstraat, dinsdag 16 maart. Een getuige meldde omstreeks 05.30 uur bij de politie dat drie zwart geklede mannen met bivakmutsen een ruit hadden ingegooid. Ter plaatse bleken de dieven inmiddels gevlogen. Gezien het spoor van stickerboeken dat zij achterlieten, weet de politie dat zij zijn gevlucht in de richting van de Burgemeester Kampschoerstraat en de Verdilaan. Uit de winkel zijn, voor zover bekend, een hoeveelheid simkaarten en Magic verzamelkaarten weggenomen.
Heeft u dinsdag in de vroege uren iets verdachte gezien in de omgeving van de Molenstraat of heeft u anderszins kennis die kan helpen de daders te traceren? Neemt u dan contact op met de politie in het Westland via nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.

Parfumdieven
Maasland– Twee jongens hebben maandag 15 maart om 15.00 uur voor 1.750 euro aan parfumflesjes uit een drogisterij aan de Huis te Veldelaan gestolen. Toen ze met de parfums naar buiten liepen ging het winkelalarm af, waarop een medewerkster achter ze aan ging. De vrouw herkende de jongens van een eerder bezoek en gaf hun signalement door aan de politie. Agenten konden even later op de Maassluiseweg één van hen, een 17-jarige jongen uit Maasluis aanhouden, de naam van de tweede jongen is bekend. De 17-jarige bracht de nacht door op het politiebureau. Daar werd hij verhoord en kreeg hij een proces-verbaal. De recherche onderzoekt de zaak verder.

Geen rijbewijs, wel een mes
Delft – Surveillerende agenten besloten dinsdag 16 maart rond 01.00 uur een automobilist staande te houden die al slingerend over de A13 reed. De bestuurder, een 24-jarige Rotterdammer, bleek niet in het bezit van een rijbewijs. Omdat uit de eerste blaastest bleek dat de man mogelijk teveel alcohol gedronken had, werd hij meegenomen naar het politiebureau. Daar werd de Rotterdammer gefouilleerd en kwam uit zijn zak een mes te voorschijn, dat behoort tot de categorie verboden wapens. Het mes is in beslag genomen. De man kreeg daarnaast een proces-verbaal voor het rijden zonder rijbewijs. Een tweede blaastest wees uit dat de man toch niet teveel gedronken had.

Winkeldief heeft meerdere identiteiten
Zoetermeer – Een beveiliger van een supermarkt aan het Westwaarts hield maandag 15 maart rond 20.45 uur een man aan voor winkeldiefstal. Toen de politie in de supermarkt kwam om de verdachte op te halen, bleek deze verschillende identiteitsbewijzen en pasjes in zijn bezit te hebben, die allemaal op een andere naam stonden. Enkele van deze pasjes waren eerder als vermist opgegeven. De verdachte kon geen aannemelijke verklaring geven voor het feit dat hij die pasjes bij zich had. De man is meegenomen naar het bureau, de recherche onderzoekt de zaak.

Betrapt op opgevoerde scooter
Zoetermeer – Surveillerende agenten betrapten maandag 15 maart rond 10.00 uur een 16-jarige Haagse scooterbestuurder die met een snelheid van zo’n 80 km/uur over de Industrieweg reed. De jongen en de scooter werden meegenomen naar het politiebureau. Daar bleek bij de rollenbanktest dat de scooter was opgevoerd en een snelheid van 85 km/uur kon behalen. Omdat dit meer is dan de toegestane maximum constructiesnelheid, werd het kentekenbewijs van de scooter in beslag genomen. De jongen en zijn scooter zijn weggestuurd met de opdracht binnen een maand de scooter technisch in orde te laten maken en dan opnieuw langs te komen bij de politie voor een controle.