Aanhouding na overval op autowasstraat | Regio15.nl

Aanhouding na overval op autowasstraat

Zoetermeer – Het rechercheteam dat onderzoek doet naar de overval op twee medewerkers van Dino Autowas aan de Wattstraat, heeft onlangs een tweede verdachte (22 jaar) kunnen aanhouden. Direct na de overval kon de politie al een 21-jarige Hagenaar aanhouden.  

Op het moment dat de medewerksters zondagavond 31 januari om 18.10 uur aan het afsluiten waren, stonden plotseling een een aantal, mannen voor één van de medewerksters en bedreigde haar met een vuurwapen. De andere medewerkster zag kans weg te rennen en nog aanwezige klanten, door hard te gillen, te waarschuwen. De drie daders schrokken daar kennelijk zo van dat zij in hun klaarstaande auto stapte en wegreden. De politie kreeg van de medewerksters en van enkele getuigen een duidelijk signalement van de auto en van de daders. Agenten zagen de betreffende auto met hoge snelheid in de richting van Meerzicht rijden. Na een korte achtervolging reed de auto met daarin de daders zich klem op het Jonkerbos. Van de daders gingen er twee rennend vandoor. Een 21-jarige Hagenaar kon wel worden aangehouden

De politie onderzocht de zaak en kwam daarbij op het spoor van de 22-jarige Hagenaar. Hij kon dinsdag 23 maart worden aangehouden. Bij zijn aanhouding was de verdachte in het bezit van een vuurwapen. De verdachte is inmiddels voorgeleid bij de rechter-commissaris die de hechtenis van de verdachte met 14 dagen verlengde. Ook de andere verdachte zit nog steeds vast.

De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.