Politie en justitie beëindigen drugshandel | Regio15.nl

Politie en justitie beëindigen drugshandel

Den Haag – Politie Haaglanden startte vanaf januari onderzoek naar een aantal verdachten, die vermoedelijk verantwoordelijk waren voor de handel in verdovende middelen in de Schilderswijk. Vermoed werd dat deze verdachten verdovende middelen aan gebruikers verkochten, maar ook verantwoordelijk waren voor tussenhandel binnen de Schilderswijk. Na een uitgebreid opsporingsonderzoek konden woensdag 24 maart meerdere aanhoudingen worden verricht. Gedurende deze actie werd nauw samengewerkt met meerdere disciplines van politie Haaglanden.

Onder leiding van de rechter-commissaris werden zeven woningen doorzocht. In totaal hield de politie tien verdachten aan.

Gedurende deze doorzoekingen werden onder andere de volgende goederen in beslag genomen: Diverse gsm’s, autoradio's, laptops en navigatieapparatuur die mogelijk van diefstal afkomstig waren. Daarnaast nam het onderzoeksteam één halve kilo heroïne, één kilo amfetamine, meerdere poeders en goederen die kennelijk bestemd zijn voor de bewerking en/of verwerking van verdovende middelen, één personenauto, één vuurwapen en ongeveer 100 scherpe patronen in beslag. Tijdens één van de doorzoekingen sprong van uit een boven gelegen woning een man naar beneden. Deze man bleek vervolgens in het bezit te zijn van ongeveer 46 valse, vervalste en/of gestolen paspoorten. De strafrechtelijke afhandeling van deze verdachte werd overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie.

Zes verdachten zijn afgelopen vrijdag voorgeleid aan de Rechter-commissaris die hen voor 14 dagen in bewaring stelde.