Persberichten 02 april 2010 | Regio15.nl

Persberichten 02 april 2010

Gewelddadige poging tot straatroof; getuigen gezocht
Den Haag – Een 21-jarige man uit Zoetermeer werd donderdag 1 april om 07.25 uur mishandeld door drie mannen die uit waren op zijn portemonnee. Het slachtoffer liep op het Mandelaplein toen iemand achter hem riep dat hij zijn portemonnee moest geven. Toen de man hier niet op reageerde, werd hij op de grond geduwd, geschopt en geslagen. De drie daders gingen er te voet vandoor toen er een eindje verderop enkele vrouwen aan kwamen lopen. Zij liepen weg in de richting van het Hobbemaplein.


Signalement
Dader 1 is een man van 20 tot 30 jaar, ongeveer 1.90m lang en met een stevig postuur. Hij heeft een licht getinte huid en is vermoedelijk van Noord-Afrikaanse afkomst. De man heeft een hoekig gezicht met een klein baardje. Hij droeg een zwart Nike-petje, een zwarte jas met een bontkraag en zwarte schoenen.

Dader 2 is eveneens 20 tot 30 jaar en vermoedelijk van Noord-Afrikaanse afkomst. De man is ongeveer net zo lang als dader 1, maar heeft een smaller postuur. De man heeft zwart haar dat aan de zijkanten opgeschoren is. Hij heeft een smal, ingevallen gezicht en droeg een zwarte, mouwloze plastic jas.
Dader 3 is wat kleiner dan de andere twee, ongeveer 1.75m lang en heeft een normaal postuur. Hij is ongeveer 20 tot 25 jaar en heeft eveneens een Noord-Afrikaans uiterlijk. Hij heeft kort, zwart, krullerig haar en droeg een lichtblauw spijkerjasje.

Oproep getuigen
Bent u getuige geweest van deze mishandeling of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de daders? Neem dan contact op met de recherche van politiebureau De Heemstraat via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Het haasje..
Den Haag – Doordat de APK van de auto waarin hij reed verlopen was, liep een 29-jarige automobilist uit Den Haag vrijdagochtend 2 april tegen de lamp. Politieagenten zagen de automobilist om 01.40 uur op de Meppelweg rijden. Omdat de APK verlopen was, besloten ze de bestuurder te controleren. Tijdens die controle bleek dat de Hagenaar een ontzegging van de rijbevoegdheid had en dat zijn rijbewijs ongeldig was verklaard. Verder bleek dat de bestuurder gedronken had. De 29-jarige automobilist werd aangehouden en bij de blaastest bleek dat hij meer had gedronken dan wettelijk is toegestaan (265 ugl). Als klap op de vuurpijl bleek dat de Hagenaar nog gesignaleerd stond voor 14 dagen gevangenisstraf en drie dagen gevangenisstraf of 180 euro boete. De Hagenaar werd ingesloten.

Verzet
Den Haag – Een 66-jarige Hagenaar is donderdagavond 1 april aangehouden omdat hij zich hevig verzette toen agenten zijn vrouw wilden spreken over een aanrijding. De agenten kregen om 20.00 uur een melding dat op de Mozartlaan een aanrijding was gebeurd waarna de veroorzaker was doorgereden. Op de Mozartlaan troffen de agenten inderdaad twee auto’s met schade aan. De eigenaresse van de aangereden auto wees de auto aan die vermoedelijk tegen haar auto was aangereden. Tijdens het gesprek met de eigenaar van deze auto, bleek dat zijn vrouw met de auto had gereden. Toen de agenten vervolgens aan de man vroegen of ze zijn vrouw konden spreken, weigerde de man dit. Hij begon te schreeuwen en probeerde de agenten te beletten het portiek in te lopen. Ook probeerde hij de agenten te schoppen en te slaan. De agenten riepen versterking op. De Hagenaar probeerde uit alle macht te beletten dat de agenten zijn vrouw aanspraken. De man verzette zich zo hevig dat de agenten zich genoodzaakt voelden om hun pepperspray te gebruiken. Nadat de versterking was gearriveerd werd de man overmeesterd en aangehouden.

15-jarige jongens aangehouden voor beroving
Den Haag/Loosduinen – Op de Loosduinse Hoofdstraat hielden politieagenten donderdagavond 1 april twee 15-jarige jongens aan, die verdacht worden van een beroving op zondag 18 maart. Die zondag had een 14-jarige jongen rond 18.00 uur samen met een 13-jarig vriendje een patatje gehaald bij een snackbar aan de Viandenstraat. Daar waren zij al lastig gevallen door twee jongens. Onderweg naar huis hadden dezelfde jongens met nog twee anderen, het tweetal bedreigd. Ook werd de 14-jarige jongen beroofd van 5 euro. De vader van het slachtoffer waarschuwde de politie, die direct een sms-alert verstuurde. Ondanks de vele tips die hierop binnenkwamen, werden de daders toen niet meer gevonden. Het onderzoek naar de beroving liep echter nog steeds. Donderdagavond 1 april zag de 13-jarige jongen twee van hun belagers weer in dezelfde snackbar zitten. Opnieuw werd de politie gewaarschuwd, die de twee Hagenaars direct aanhield. De jongens zitten vast voor verhoor. Hun ouders werden op de hoogte gebracht van het gedrag van hun kinderen. De politie onderzoekt de zaak.

Fietsster aangereden
Den Haag – Een 27-jarige vrouw uit Den Haag raakte donderdag 1 april lichtgewond toen zij in aanrijding kwam met een personenauto. Op de kruising van de Spinozastraat met de Slijpmolen verleende zij geen voorrang aan de auto, die van rechts kwam. Hierdoor belandde zij op de motorkap van het voertuig, waarna ze doorschoot en tegen een geparkeerde auto aan viel. De bestuurder van de personenauto bleef ongedeerd. De fietsster werd met pijn aan haar onderbeen naar het ziekenhuis vervoerd.

Voordelig winkelen met de zelfscanner
Den Haag – In een supermarkt op de Lelyweg zijn donderdag 1 april twee Haagse vrouwen (54 en 40) betrapt terwijl zij maar de helft van de boodschappen langs de zelfscanner haalden. De winkelmanager sprak de dames hierop aan en zij verklaarden dat het scanapparaat defect was. Bij controle van het apparaat bleek dit niet waar te zijn. Beide dames werden aangehouden. De politie nam ze mee en houdt ze vast voor verhoor.

Baldadige jongeren slepen met verkeersborden en rioolpijpen
Den Haag – Drie jongeren blokkeerden vrijdagnacht 2 april de rijbaan aan het Copernicusplein door verkeersborden en rioolpijpen op de weg te leggen. Een getuige melde het voorval bij de politie. Toen de politie arriveerde, renden de daders weg en verstopten zich achter een geparkeerde auto in de Columbusstraat. Één van de jongens wist te ontsnappen, de andere twee werden aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Één van de verdachten is een 17-jarige jongen die al een bekende van de politie is. Tegen hem is proces verbaal opgemaakt.

Diefstal van gsm’s
Leidschendam-Voorburg – Onbekende(n) namen donderdag 1 april om 11.30 uur tijdens het laden en lossen bij een winkel aan de Duindoorn een grote hoeveelheid gsm’s mee. Toen de 20-jarige chauffeur met een aantal dozen naar het afleveradres liep en daarna weer bij zijn vrachtwagen terugkwam, ontdekte de man dat uit zijn vrachtwagen 27 mobiele telefoons waren weggenomen. De politie onderzoekt de diefstal.

Politiehond Breston vindt inbreker?
Leidschendam-Voorburg – Een 46-jarige verdachte uit Zoetermeer die door de politie werd gezocht vanwege een inbraak in een woning had zich beter direct kunnen aangeven. De man werd vrijdag 2 april betrapt tijdens een woninginbraak aan de Laan van Middenburg en ging er vandoor. Hij trachtte zich te verstoppen voor de politie. Diensthond Breston wist de verdachte op te sporen. De man had zich verstopt in een tuintje nabij de Vrijburgstraat. Hij liep bij de aanhouding een bijtwond op. Nadat de man daarvoor was verzorgd, werd hij ingesloten voor nader verhoor.

Verdachte brengt ‘Hitlergroet’
Wassenaar – Een 40-jarige Wassenaarder bracht donderdag 1 april ten overstaan van enkele politieagenten de ‘Hitlergroet’ en sprak de agenten in onsamenhangende Duitse taal aan. Uit het taalgebruik en de houding van de man bleek dat hij de agenten beledigde. Zij hielden hem dan ook direct aan. Hij kreeg later aan het bureau een transactievoorstel van 600 euro. Mocht de man die niet betalen dan moet hij zich 26 augustus voor de rechter voor zijn gedrag verantwoorden.

Aanhouding na snelkraak
Wassenaar – Vrijdagochtend 2 april om 01.10 uur kreeg de politie een inbraakmelding van het Esso tankstation aan de Van Cranenburchlaan. Politiepersoneel dat direct een onderzoek instelde, constateerde dat in het pand was ingebroken. De voorruit was verbroken en in de winkel waren enkele goederen weggenomen. Van de daders ontbrak elk spoor. Uit onderzoek bleek dat bij de inbraak de daders gewond waren geraakt. Agenten vonden meerdere bloedsporen. Korte tijd later kon op basis van het door een getuige verstrekte signalement de politie van Hollands Midden een 18-jarige uit Leiden aanhouden. De man was aan zijn hand gewond en toen hij door de agenten daarover werd aangesproken, bekende hij spontaan de inbraak. De politie stelt een onderzoek in naar de andere verdachte en verwacht dat deze ook snel kan worden aangehouden.

Verdachte woninginbraak aangehouden
Rijswijk – Politieagenten wisten vrijdag 2 april om 02.35 uur een 27-jarige Hagenaar aan te houden op verdenking van het inbreken in een woning. De agenten kregen een inbraakmelding van een woning aan de George Washingtonlaan binnen en stelden direct een onderzoek in. In de tuin van de woning troffen de agenten de man aan. Hij bekende direct de inbraakpoging en moest mee naar het politiebureau.

Oog om oog
Delft – Op de Pootstraat zagen politieagenten donderdagochtend 1 april een jongen rijden op een fiets, met een geopend slot waar géén sleutel in zat. Ze besloten de fiets(er) te controleren. De jongen gaf direct toe dat de fiets niet van hem was; hij had de fiets vlakbij zijn huis zien staan en deze meegenomen, nadat zijn eigen fiets gestolen was. Hierop werd de 13-jarige Delftenaar aangehouden en meegenomen naar een politiebureau. Daar werden zijn ouders gebeld. De jongen moet naar HALT.

Inbreker betrapt
Delft – Een 17-jarige Delftenaar werd in de nacht van donderdag 1 april op vrijdag 2 april op heterdaad betrapt bij het plegen van een inbraak. Een getuige zag omstreeks middernacht iemand lopen over een bedrijventerrein aan de Rotterdamseweg waar onder meer een glashandelbedrijf, een marktkraamverhuur en een hoveniersbedrijf gevestigd zijn. Toen de getuige ook zag dat het hek van het terrein verbogen was, alarmeerde hij de politie. Agenten zetten het terrein af en zochten met politiehonden naar de inbreker. Hij hield zich schuil in een donker hoekje. Toen de politie de verdachte fouilleerde troffen zij een rijbewijs aan dat niet aan de jongen toebehoorde. Op het terrein troffen zij ook een busje van het hoveniersbedrijf aan waarvan de achterruit was ingeslagen en de deur geforceerd. De politie heeft de jongen aangehouden en onderzoekt de zaak.

Aanrijding met letsel
Pijnacker – Op de Sportlaan botsten donderdag 1 april twee auto’s op elkaar. Één inzittende, een 42-jarige vrouw uit Delfgauw, raakte bij de aanrijding gewond. Het is nog onduidelijk hoe de aanrijding kon gebeuren. De vrouw werd met letsel aan haar arm en schouder naar het ziekenhuis gestuurd.

Vernieler aangehouden
Zoetermeer – Na een tip van een oplettende getuige hielden agenten woensdagochtend 2 april een 20-jarige Zoetermeerder aan voor vernieling. De jongeman had om 03.30 uur samen met twee vrienden een verkeersbord op Vlamingstraat te grazen genomen. Met behulp van een signalement gingen de agenten naar de vernielers op zoek. Op de Van Leeuwenhoeklaan hielden agenten kort daarna de Zoetermeerder aan. Hij werd meegenomen naar het politiebureau, waar zijn ouders op de hoogte werden gebracht van het gedrag van hun zoon.