Persberichten 5 april 2010 | Regio15.nl

Persberichten 5 april 2010

Autobranden
Den Haag - De politie is op zoek naar getuigen van een aantal autobranden gedurende het Paasweekeinde. Zondagochtend 4 april om 01.00 uur werd op de Honselersdijkstraat een auto in brand gestoken. Ook op de Oosterzijde brandden zaterdagavond 3 april om 21.20 uur twee auto’s uit. Op de Pieter Lastmanstraat werd zondagavond 4 april om 21.00 uur een invalidenwagen in brand gestoken. Maandag 5 april om 02.35 uur werd in de Fluitenbergstraat een auto in de brand gestoken en op de Pompoenstraat brandde een motorfiets uit. De politie heeft het vermoeden dat in alle gevallen sprake is van brandstichting. De betrokken voertuigen zijn voor nader forensisch onderzoek overgebracht naar een onderzoeksterrein. Hebt u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neem dan contact op met de politie in Den Haag via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

 

Ga nu linksaf
Den Haag – Politieagenten maakten vrijdagavond 2 april een einde aan een ‘spookrit’ van een 45-jarige automobiliste uit Den Haag. De agenten zagen dat de vrouw tegen het verkeer en dus op de verkeerde weghelft van de Melis Stokelaan reed. Toen zij door de agenten daarover werd aangesproken, verklaarde de vrouw dat haar navigatiesysteem zei; “Ga nu linksaf”. Dat deed zij, waarna zij al spookrijdend de agenten tegenkwam. De politie maakte proces-verbaal tegen de vrouw op.

Aanhouding na achtervolging
Den Haag – De politie hield vrijdag 2 april om 21.60 uur een 44-jarige automobilist uit Den Haag aan. De man negeerde bij een alcoholcontrole op de Ammunitiehof een stopteken en ging er vandoor. Onderweg probeerde hij een politiemotorrijder van de weg af te drukken. Gekomen bij de Stationsweg veroorzaakte de man een aanrijding en kon hij alsnog worden aangehouden. De auto bleek vermoedelijk gestolen. De verdachte wordt dinsdag 6 april voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Heterdaad woninginbraak
Den Haag – Dankzij een alert reagerende getuige kon de politie maandag 4 april om 03.00 uur nabij een woning aan de Engelenburgstraat twee Hagenaars (18-19 jaar) aanhouden op verdenking van woninginbraak. De getuige zag iemand met een zaklantaarn in een woning schijnen en belde direct 112. Personeel van de meldkamer hield het ‘lijntje’ met de getuige open zodat de agenten op zijn aanwijzingen de twee verdachten konden aanhouden.

Agente raakte gewond bij aanhouding
Den Haag – Een politieagente raakte zaterdag 3 april kort voor middernacht lichtgewond bij een aanhouding van een 19-jarige automobilist uit Voorburg. De man probeerde zich op de Adelheidstraat aan een alcoholcontrole te ontrekken en reed hard weg. Hierbij kwam de agente ten val en blesseerde haar arm. De man kon na een korte maar hevige achtervolging worden aangehouden. Hij bleek onder invloed te zijn, had drugs gebruikt en reed met een ingevorderd rijbewijs. De man is een top 500 veelpleger en is in het verleden meerdere malen met de politie in aanraking geweest. De verdachte wordt dinsdag 6 april voorgeleid bij de rechter-commissaris. Politie Haaglanden tolereert geen (verbaal) geweld tegen politiemensen en doet in voorkomende gevallen aangifte. In de richtlijnen van het Openbaar Ministerie is opgenomen dat de straf bij geweld tegen politieambtenaren kan worden verdubbeld.

Stappers misdragen zich
Den Haag/Scheveningen – Politieagenten zagen zaterdag 3 april om 03.40 uur dat enkele jongeren zich misdroegen op de Nieuwe Parklaan. De jongeren gooiden fietsen op de grond, rukten planten uit de bakken, haalden een ‘te koop bord’ uit een tuin en deden hun natuurlijke behoefte op straat. Zij kregen allemaal een flinke boete en moesten hun ‘grappen’ herstellen.

Heterdaadje
Den Haag/Scheveningen – Een 39-jarige Hagenaar was er zaterdag 3 april al vroeg bij. De man brak om 08.30 uur een auto op de Statenlaan open. Politieagenten die in de buurt waren, konden de man al snel traceren en aanhouden. In zijn broekzak troffen de agenten een uit de auto weggenomen portemonnee aan. Ontkennen had toen weinig zin meer.

Politie zoekt getuigen openlijk geweld
Voorburg – De politie is op zoek naar getuigen van openlijk geweld. Vrijdag 2 april om 20.00 uur werd een dertienjarige jongen op de Mgr. Van Steenlaan op straat door circa zes jongeren van Noord-Afrikaanse afkomst mishandeld. Deze jongens in de leeftijd van vijftien tot zeventien jaar oud, droegen allemaal een capuchon. De jongen liep een steekwond in zijn been op en werd door een van de daders met een honkbalknuppel geslagen. Het slachtoffer huilde en schreeuwde daarbij om hulp. Toen er een personenauto voorbij reed, stopten de jongens met de mishandeling. Het slachtoffer deed aangifte aan Bureau Laak. Zij doen onderzoek naar deze zaak. Bent u getuige geweest van deze mishandeling of hebt u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neem dan contact op met de recherche van politiebureau Laak via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Hennepbrand
Leidschendam-Voorburg – In de nacht van vrijdag 2 op zaterdag 3 april ontstond om 02.00 uur in een woning aan de Goudplevierlaan brand. De brand woedde op de zolderetage. Uit onderzoek bleek dat de brand vermoedelijk is ontstaan door een storing in een hennepkwekerij op zolder. De brandweer bluste de brand. De politie hield drie verdachten in de leeftijd van 36, 48 en 53 jaar aan. Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van hennepkwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat kan leiden tot brandgevaarlijke situaties. Hebt u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt, dan vragen wij nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

Mooie heterdaad
Leidschendam-Voorburg – Een politieman zag zaterdag 3 april om 15.00 uur dat twee vrouwen (19 en 28 jaar) van een bejaarde vrouw die boodschappen deed in de supermarkt aan het Koning Julianaplein haar portemonnee probeerden te stelen. Op het moment dat een van de twee vrouwen haar hand in de tas van de nietsvermoedende vrouw stopte, greep de politieman in en hield hij beide vrouwen aan.

Verdachte woninginbraak aangehouden
Wassenaar – De politie kon maandag 5 april om 03.15 uur een 33-jarige inwoner uit Wassenaar aanhouden. Politieagenten onderzochten een melding van verdachte omstandigheden nabij een woning aan de Van Zuylen van Nyeveltstraat. Eenmaal aangekomen zagen zij in een van de voortuinen drie mannen liggen. Bij het aanspreken gingen zij er direct vandoor. De 33-jarige kon in de nabijheid worden aangehouden. De andere twee wisten te ontkomen. De politie onderzoekt of de man überhaupt iets met een inbraakpoging heeft te maken.

Bijzonder ongeval
Rijswijk – Niet elk ongeval is er een uit duizenden. Dat bleek zaterdag 3 april om 22.00 uur in Rijswijk. Een 69-jarige automobilist uit Den haag botste op de Van Rijnweg tegen een op afstand bestuurbare ‘speelgoedpersonenauto’. Na het ongeval zag de man dat de ‘bestuurder’ in een auto stapte en wegreed. Het miniautootje raakte bij het ongeval zwaarbeschadigd. De auto van de 69-jarige raakte aan de voorzijde beschadigd. De politie stelt een onderzoek in naar de inzittenden van de weggereden auto. Het kenteken van die auto is bekend.

Autobranden in Pijnacker en Delft
Pijnacker-Nootdorp/Delft – De politie is op zoek naar getuigen van een aantal autobranden. Zaterdagochtend 3 april om 04.55 uur werden op de Sportlaan twee bestelauto’s in brand gestoken. Ook op de Vuurdoornlaan brandde om 05.40 uur een auto uit. Ook in de Korftlaan en de Oranje Plantage in Delft brandde diezelfde nacht om 04.00 uur een auto uit. De politie onderzoekt de branden en roept getuigen op zich te melden. Hebt u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neem dan contact op met de recherche van politiebureau Pijnacker-Nootdorp of Delft via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Vechtpartij in horecagelegenheid
Westland– De politie moest zondag 4 april in actie komen om een vechtpartij in een horecagelegenheid aan de Herenstraat te beëindigen. Daarbij hield de politie drie jongeren aan. De politie maakte proces-verbaal tegen het drietal op, waarna zij weer werden heengezonden. Maandag 5 april om 02.35 uur moesten agenten optreden bij een discotheek aan de Molenstraat in Naaldwijk. Door de beheerders waren enkele jongeren uit de discotheek gezet omdat zij zich binnen misdroegen. Eenmaal buiten belaagden zij de portiers en gooiden zij enkele voorwerpen in de richting van de ingang. De politie verwijderde de opdringerige jeugd van het plein. Daarbij werden enkele aanhoudingen verricht. Een 18-jarige schold de agenten voor Joden uit. Hij werd ook aangehouden.

Grimmige sfeer bij dancefeest
Zoetermeer – De politie moest zondag 4 april om 04.00 uur meerdere malen handelend optreden tijdens een dancefeest in een discotheek aan de Amsterdamsestraat. Een vechtpartij in de zaak werd buiten voortgezet, waarbij meerdere omstanders zich gingen bemoeien. Meerdere politie-eenheden waren noodzakelijk om de rust te doen wederkeren. Daarbij hield de politie drie verdachten (20-22 jaar) op verdenking van belediging, verzet/belemmering en mishandeling aan. Meerdere omstanders belemmerden het werk van de agenten en gedroegen zich agressief en opdringerig richting het politiepersoneel. Een 19-jarige Zoetermeerder werd aangehouden wegens het niet voldoen aan bevel of vordering. Een agent raakte in het gedrang gewond aan zijn arm. Hij moest ter behandeling naar het ziekenhuis. Een 20-jarige Zoetermeerder kwam later aan het politiebureau verhaal halen. Dat deed hij zo onbeschoft dat ook hij werd aangehouden.

Politie zoekt getuigen berovingen
Zoetermeer – De politie is op zoek naar twee berovingen. Zondagavond 4 april om 20.30 uur werd op de Londenstraat een 68-jarige vrouw door drie daders beroofd. De vrouw liep vanaf de halte van Randstadrail Stadhuis richting haar woning en werd bij haar huis aangekomen door de drie mannen beroofd van haar portemonnee. Korte tijd later (22.30 uur) werden op de Amerikaweg nabij de halte Centrum-West twee 16-jarige jongens beroofd van hun scooter en gsm. In beide gevallen ging het om drie daders. Zij hebben een licht getinte huidskleur. Eén jongen droeg een wit jack en had een vlassig snorretje. De andere verdachte had krullend/kroes haar en de derde droeg een bruin leder jack met daaronder een spijkerbroek. Kent u deze jongens? Hebt u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neem dan contact op met de recherche van politiebureau Zoetermeer via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.