Persberichten 14 april 2010 | Regio15.nl

Persberichten 14 april 2010

Getuigen beroving café gezocht
Den Haag - De recherche van Bureau Karnebeek zoekt getuigen van een beroving op het terras van een café aan de Atjehstraat, dinsdag 13 april omstreeks 22.00 uur. Een 65-Hagenaar zat met zijn vriendin op het terras een kopje koffie te drinken toen er plotseling drie gewapende mannen bij hun tafel stonden. Onder bedreiging van een vuurwapen namen de drie geld en persoonlijke eigendommen van het stel weg en gingen er vervolgens vandoor in de richting van de Bankastraat.

De daders waren drie negroïde mannen in donkere kleding. De man met het vuurwapen was tussen 25 en 35 jaar oud en droeg een zonnebril. De twee andere daders waren jonger dan de man met het vuurwapen. Alle drie de mannen droegen een capuchon.

De politie stelde direct na de beroving een onderzoek in, maar heeft de daders niet meer aangetroffen. Heeft u dinsdagavond iets gezien in (de omgeving van) de Atjehstraat of heeft u anderszins informatie die kan helpen de daders te vinden? Neemt u dan contact op met de recherche van Bureau Karnebeek via nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.

Hennepkwekerij in leegstaande woning

Den Haag – Een slotenmaker, die in opdracht van een Haagse woningcorporatie een nieuw slot aanbracht in de voordeur van een woning aan de Wezelrade, ontdekte dinsdagmiddag 13 april een hennepkwekerij in de leegstaande woning. Toen de slotenmaker de voordeur opende, hoorde hij gestommel in de keuken. Omdat de woning zal worden gesloopt en tot die tijd niet meer wordt verhuurd, nam de man een kijkje in het pand. Zo ontdekte hij in één van de kamers de in werking zijnde hennepkwekerij. Gewaarschuwde politiemensen zagen dat er met de stroom was geknoeid en schakelde Eneco in. Omdat de stroom zonder enige zekering van een hoofdkabel werd afgetapt, was een levensgevaarlijke situatie ontstaan. Het bedrijf sloot de stroom af. De kwekerij met 131 hennepplanten werd ontmanteld.

Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van hennepkwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat kan leiden tot brandgevaarlijke situaties. Heeft u vermoedens van een hennepkwekerij bij u in de buurt? Neemt u dan contact op met de politie via 0900-8844. U kunt ook anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Beveiliger supermarkt bedreigd
Den Haag – Een beveiliger van een supermarkt aan de Lelyweg is dinsdag 13 april bedreigd door een agressieve klant. De klant, een 51 jarige man uit Den Haag, sprak in de winkel een vrouw aan die daar niet van gediend was. Toen een winkelbediende er op af ging duwde de man de winkelbediende weg. De beveiliger greep in en de man begon te dreigen dat hij klappen uit zou delen en dat hij het hier niet bij zou laten zitten. De man werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De beveiliger deed aangifte.

Gestolen personenauto teruggevonden, dader opgepakt
Den Haag – Tijdens de surveillance op dinsdag 13 april herkende een agent van Politie Haaglanden een gestolen personenauto. Deze stond geparkeerd op de Strandweg in Den Haag. De agent besloot het voertuig in de gaten te houden en kon even later twee verdachten aanhouden. Het voertuig is in beslag genomen en de verdachten zitten vast op het politiebureau.

Stevige borrel
Den Haag - Een 34-jarige Armeniër werd woensdag 14 april aangehouden omdat hij teveel gedronken had. Agenten controleerden de man kort na middernacht in zijn auto op de Scheveningseweg. Toen bleek dat de man teveel gedronken had, hielden zij hem aan. Op het politiebureau blies hij 515 ugl en kreeg daarvoor een proces-verbaal. Tijdens de controle van zijn persoonsgegevens bleek de man als ongewenst vreemdeling gesignaleerd te staan. Na zijn verhoor zal hij daarom worden overgedragen aan de vreemdelingenpolitie.

Aanrijding Groot Haesebroekseweg
Wassenaar – Twee auto’s botsen dinsdag 13 april op de kruising van de Groot Haesebroekseweg met de Nachtegaallaan op elkaar. Rond 13.45 uur reed een 89-jarige Wassenaarse op de Nachtegaallaan. De vrouw wilde op de kruising met de Groot Haesebroekseweg linksaf slaan. Op datzelfde moment reed echter een 40-jarige Haagse de kruising op, die daarbij de Wassenaarse over het hoofd zag. Beiden konden een aanrijding niet meer voorkomen. De 40-jarige vrouw klaagde over pijn in haar nek, waarop de politie de GGD waarschuwde. Deze vervoerde de vrouw naar het ziekenhuis met onbekend letsel.

De boom in
Rijswijk – Een 7-jarig jongentje zat dinsdagmiddag 13 april met zijn voet klem in een boom op de H. Gerhardlaan. Rond 17.00 uur was de jongen in de boom geklommen. Toen hij weer naar beneden wilde glijden, kwam hij met zijn voeten tussen twee dikke takken terecht en raakte bekneld. Zowel de politie, brandweer en GGD kwamen ter plaatse om de jonge Rijswijker uit zijn benarde positie te bevrijden. De brandweer gebruikte hiervoor een hydraulische pomp. Het jongetje raakte niet gewond.

Vermist jongetje (11) gevonden dankzij Burgernetactie
Delft - Een zeer bezorgde moeder belde dinsdag 13 april omstreeks 11.00 uur de politie dat haar 11-jarige zoon niet op school aangekomen was. Enige minuten later startte de politie een Burgernetactie en verstuurde een bericht naar 600 deelnemers van burgernet. In het bericht dat de politie verstuurde stond een duidelijk signalement van de 11-jarige jongen. De Burgernetactie werd korte tijd later uitgebreid, waardoor er 1729 deelnemers het bericht ontvingen. Ook een helikopter werd ingezet om de jongen te zoeken. Om 12.15 uur belde een vrouw dat zij de jongen aangetroffen had op de hoek Molslaan met de Brabantse Turfmarkt. De jongen vertelde dat hij zijn fiets, die de dag ervoor gestolen was, aan het zoeken was. Het kind werd herenigd met zijn ouders. De vrouw zal door de politie met een bloemetje bedankt worden voor haar optreden.

Burgernet is een uniek samenwerkingsverband tussen burgers, gemeente en politie om de veiligheid in de woon- en werkomgeving te bevorderen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een telefonisch netwerk van inwoners en medewerkers van bedrijven uit de gemeente. De centralist van de meldkamer van de politie start, na een melding van bijvoorbeeld een inbraak of een vermist kind, een Burgernetactie op. Dit gebeurt op basis van een goed signalement.  Burgernetdeelnemers krijgen een ingesproken bericht via de (mobiele) telefoon of een tekstbericht per SMS of email met het verzoek uit te kijken naar een duidelijk omschreven persoon of voertuig. Voor meer informatie: www.burgernet.nl

Dodelijk ongeval
Pijnacker-Nootdorp – Een 39-jarige scooterrijder verongelukte woensdag 14 april om 01.00 uur. De man raakte door een nog onbekende oorzaak op de Delftsestraatweg de controle over zijn scooter kwijt, kwam ten val en overleed vrijwel direct aan zijn verwondingen. De politie stelt een onderzoek in.

Val van grote hoogte
Kwintsheul – Een 40-jarige man die in een kas aan de Hoenderparklaan aan het werk was, viel dinsdag 13 april van 6,5 m hoogte naar beneden. De Delftenaar was rond 09.30 uur aan het werk in een ‘gotenkar’, toen hij plotseling met kar en al achterover naar beneden viel. Een 20-jarige collega, eveneens uit Delft, zag het gebeuren en belde 112. De ambulance vervoerde het slachtoffer naar het ziekenhuis. Daar bleek dat de man geluk had gehad: behalve letsel aan een nekwervel is de man er goed vanaf gekomen.

Jeugdige fietsendief
Delft – Politieagenten zagen dinsdag 13 april om 12.30 uur dat een 17-jarige Delftenaar probeerde om een fiets vanaf de Chopinlaan weg te nemen. Toen de agenten de jongen aanspraken, bleek dat het slot al verbogen was. Hij werd aangehouden. De politie onderzoekt de zaak.

Politie zoekt getuigen beroving
Delft – De politie zoekt getuigen van een beroving van een 32-jarige man uit Delft. De man liep woensdag 14 april om 01.45 uur over de Bengalenstraat toen hij door enkele personen werd overvallen. De daders (vermoedelijk drie) duwden de man op de grond en beroofden hem van zijn tas met daarin persoonlijke eigendommen. Een buurtbewoner die wakker werd van het tumult op straat, ontfermde zich over de man die bij de beroving lichtgewond raakte. Het slachtoffer liep bij de beroving enkele lichte verwondingen aan zijn hoofd op. De verdachten renden na de overval weg in de richting van de Oe Thanstraat en gingen daarna richting het bruggetje dat naar de Indiastraat leidt. Van de daders ontbreekt ieder spoor. De politie hield woensdagochtend een buurtonderzoek op de Bengalenstraat. Bent u getuige geweest van deze beroving of hebt u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neem dan contact op met de recherche van politiebureau Delft via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Moeder en kind gewond bij ongeval
Zoetermeer – Een 32-jarige automobiliste en haar bijna 2-jarige zoon raakten dinsdag 13 april om 08.15 uur lichtgewond bij een ongeval op de Oostweg. De vrouw remde op de Oostweg af voor een overstekend dier. Een achter haar rijdende 58-jarige automobilist uit Zoetermeer was daar kennelijk niet op bedacht en botste achterop de auto van de 32-jarige. De brandweer haalde de vrouw en haar kindje uit de auto. De GGD vervoerde beiden uit voorzorg naar het ziekenhuis. Daar bleken de verwondingen mee te vallen.

Politie onderzoekt hennepvondst
Zoetermeer – Naar aanleiding van een M-melding (Meld Misdaad Anoniem) stelde de politie dinsdag 13 april om 15.00 uur een onderzoek naar de vermoedelijke aanwezigheid van een hennepkwekerij in een woning aan het Hagelwit in. In de woning vonden de agenten op een etage diverse attributen die met een hennepkwekerij te maken hebben. Ook vond de politie twee hennepversnijders en enkele tassen met knipresten en enkele lichtarmaturen. Al deze goederen nam de politie in beslag. De politie stelt een onderzoek in naar de bewoners en of eigenaren van de woning. Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van hennepkwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat kan leiden tot brandgevaarlijke situaties. Hebt u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt, dan vragen wij nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000