Persberichten 20 april 2010 | Regio15.nl

Persberichten 20 april 2010

Getuigen straatroof gezocht
Den Haag - De recherche van Bureau De Heemstraat zoekt getuigen van een straatroof in de Oranjerivierstraat op maandag 19 april. Een 13-jarige Hagenaar moest omstreeks 15.20 uur van een nog onbekende dader persoonlijke eigendommen afstaan. Agenten stelden direct een onderzoek in de omgeving in en hielden op basis van het opgegeven signalement een 15-jarige Hagenaar aan. Hij bleek met de straatroof niets te maken te hebben, maar omdat hij op een gestolen fiets reed, kreeg hij daarvoor wel een proces-verbaal.
De straatrover was een jongen van Noord-Afrikaanse afkomst van ongeveer 15 jaar oud. Hij had een vol/vadsig gezicht met opvallend grote voortanden. Hij was gekleed in een beige vest met daaronder een blauw Armani spijkerbroek en droeg op zijn hoofd een zwart Nike-petje met een zilveren embleem.
Heeft u maandag iets gezien van deze straatroof of meent u de dader te herkennen in het opgegeven signalement? Neemt u dan contact op met de recherche van Bureau De Heemstraat via nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.

Man aangehouden na diefstal lokfiets
Den Haag - Een 38-jarige Hagenaar liep maandag 19 april tegen de lamp toen hij er in de Elandstraat met de lokfiets vandoor ging. Agenten stalden maandag de fiets in de Elandstraat en stelden zich op in de omgeving. Na twee uur was het raak: de Hagenaar pakte de fiets en ging ermee vandoor. Hij werd in de kraag gevat en kreeg op het politiebureau een dagvaarding.
 
Meisje onder auto
Den Haag – Een 11-jarig meisje kwam onder een auto terecht toen zij maandag 19 april om 12.30 uur de Eeekhoornrade overstak. De bestuurder reed achteruit en zag het meisje over het hoofd. Hierdoor viel het meisje en kwam onder de auto terecht. Het meisje is met mogelijk beenletsel en schaafwonden naar het ziekenhuis vervoerd. De 55-jarige bestuurder gaf aan uit een parkeervak te komen. Hij zag dat de weg voor hem gestremd was en besloot achteruit de straat uit te rijden. De politie heeft een nader onderzoek ingesteld.

Onderuit door stoeprand
Den Haag – Een 73-jarige man ging met zijn scooter onderuit toen hij maandag 19 april om 19.30 uur op de Oude Haagweg een stoepje raakte. De man is met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd. In de Ockenburgstraat ging maandag 19 april om 21.40 uur een 17-jarige jongen met zijn bromfiets onderuit, toen hij tegen de stoeprand aankwam. De jongen heeft vermoedelijk zijn arm gebroken en een ambulance heeft hem vervoerd naar het ziekenhuis.

Aanrijding auto en scooter
Den Haag - Bij een aanrijding tussen een personenauto en een scooter raakte maandag 19 april de 44-jarige bestuurster van de scooter gewond. De Oegstgeestse werd omstreeks 09.00 uur op de kruising van de Zeestraat met het Scheveningseveer aangereden door de bestuurder van een personenauto, een 38-jarige Haagse, die linksaf wilde slaan. De vrouw is met onbekend letsel aan haar been naar het ziekenhuis vervoerd. De politie onderzoekt de exacte toedracht van de aanrijding.

Motorrijder gewond
Voorburg – Een 40-jarige motorrijder uit Voorburg brak maandag 19 april om 10.26 uur zijn been. Hij reed over de Rodelaan in de richting van de Mgr. Van Steelaan. Een taxi kwam uit de tegenovergestelde richting en wilde de Klaverweide op rijden. Waarschijnlijk gaf hij hierbij waarschijnlijk geen voorrang aan de motorrijder. De Voorburger brak door de aanrijding zijn been op meerdere plaatsen. De Technische Ongevallendienst van de politie heeft alles vastgelegd en de voertuigen in beslag genomen voor onderzoek. Aangezien er een taxi bij de aanrijding betrokken was, onderzoekt de Inspectie voor Verkeer en Waterstaat de aanrijding ook.

Aanrijding auto en voetganger
Voorburg – Een 78-jarige automobiliste uit Voorburg kon een aanrijding niet meer voorkomen toen een 24-jarige vrouw uit Den Haag onverwacht overstak op de Sint Martinuslaan. De Voorburgse wachtte daar op maandag 19 april om 15.40 uur voor een stoplicht en trok op toen ze groen licht kreeg. Precies op dat moment stak de Haagse over en vond de aanrijding plaats. Een ambulance vervoerde de voetgangster naar het ziekenhuis.

Voetganger ziet auto niet
Rijswijk – Een 32-jarige man uit Rijswijk raakte maandag 19 april om uur gewond bij een aanrijding. Hij wilde de Verryn Stuartlaan oversteken, maar zag een auto niet aankomen. Hij werd geschept en kwam hij met zijn hoofd tegen de voorruit van de auto van een 24-jarige Rijswijkse. Met nekklachten vervoerde de ambulance hem naar het ziekenhuis.

Ik heb een potje met vet…
Delft – Een 55-jarige man kreeg maandagavond 19 april een proces-verbaal voor het overtreden van de milieuwetgeving. De man trachtte 80 liter afgewerkt frituurvet (twee vaten) af te voeren met zijn auto. Agenten constateerden op de Oude Langendijk een flink vetspoor dat leidde naar een horecagelegenheid. Voor het afvoeren van zoveel frituurvet is een vergunning nodig. De vaten vet werden in beslag genomen.

Meisjes spelen zichzelf kwijt
Pijnacker – Twee meisjes lieten hun ouders maandagmiddag 19 april flink schrikken. Rond 16.30 uur meldde de moeder van een 5-jarig meisje de vermissing van haar dochter en een 4-jarig vriendinnetje. De meisjes speelden buiten, maar waren plotseling nergens meer te bekennen. Diverse eenheden van de politie keken uit naar de meisjes. Agenten vonden hen terug in een supermarkt aan de Klapwijkseweg, waar ze nietsvermoedend met wat bekertjes speelden. De agenten brachten de meisjes thuis.

Inbreker aangehouden
Zoetermeer – Politieagenten hielden dinsdagochtend een 23-jarige Hagenaar aan voor een inbraak in een supermarkt aan de Broekzijdeweg. Rond 03.00 uur ging het inbraakalarm en bijna tegelijkertijd meldde een buurman dat hij een harde klap had gehoord. Politieagenten gingen er direct op af. Daar aangekomen zagen zij twee mannen met tassen in de winkel staan. Toen de mannen op hen af kwamen rennen, gebruikten de agenten pepperspray. Na een korte achtervolging liepen agenten een van hen in een steegje in de omgeving klem; daar werd hij aangehouden. De tweede verdachte wist te ontkomen. De recherche is een onderzoek gestart.