Kraamhulp aangehouden voor diefstal ringen | Regio15.nl

Kraamhulp aangehouden voor diefstal ringen

Wassenaar - Politie Haaglanden hield donderdag 29 april een 26-jarige vrouw uit Oegstgeest aan voor diefstal van twee dure ringen. Een 31-jarige vrouw uit  Wassenaar deed op 27 april aangifte van de diefstal. De vrouw uit Oegstgeest had als kraamhulp gewerkt in het gezin van de Wassenaarse.

Op 24 april ontdekte de Wassenaarse dat ze twee ringen, ter waarde van 8000 en 6000 euro, vanuit haar slaapkamer miste. De vrouw ondernam zelf meteen actie en benaderde enkele juweliers in de omgeving. Ze stelde hen op de hoogte van de vermissing van de ringen en vroeg hen haar te bellen zodra iemand de ringen bij hen zou aanbieden. Dinsdag 27 april werd de Wassenaarse gebeld door een juwelier uit Rijnsburg, dat hij een vrouw in een verpleegstersuniform in de winkel had gehad, die de twee ringen bij zich had en informeerde naar de waarde ervan. Op de beelden van de beveiligingscamera die in zijn zaak hingen, herkende de Wassenaarse haar kraamhulp en deed ze aangifte bij de politie.

De officier van justitie verleende toestemming tot aanhouding van de 26-jarige vrouw, waarop agenten van Bureau Wassenaar haar op 29 april aanhielden. In haar woning vonden ze de bewuste ringen. De Wassenaarse heeft ze inmiddels weer in haar bezit.  De kraamhulp bekende de diefstal en zal zich voor de rechter moeten verantwoorden