Persberichten 18 mei 2010 | Regio15.nl

Persberichten 18 mei 2010

Inbreker overlopen
Den Haag – Op maandag 17 mei omstreeks 11.30 uur zag een getuige een man via een tuin van een woning aan de Oude Haagweg op een afdakje klimmen. Deze man was kennelijk van plan in te breken. De getuige belde de politie en bij het zien van de agenten ging de vermoedelijke inbreker er vandoor. De man is hierna niet meer aangetroffen in de omgeving. 

 

Fietser ten val door waveboard
Den Haag – Een 17-jarige Haagse fietser is maandag 17 mei rond 8.00 uur gewond geraakt bij een val op het fietspad langs de Laan van Meerdervoort. De Hagenaar fietste in de richting van de Koningin Emmakade toen daar een jongen met een waveboard over het fietspad ging. De waveboarder verloor op dat moment zijn evenwicht waardoor zijn waveboard onder hem vandaan schoot en in het wiel van de fietser terecht kwam. De fietser kwam ten val en brak zijn voortanden. Hij is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. De jonge waveboarder is weggerend. Zijn identiteit is nog niet bekend.

Vrouw beroofd van ketting; politie zoekt getuigen
Den Haag – Een 47-jarige Haagse werd maandag 17 mei beroofd van haar ketting toen zij rond 13.00 uur op de Hoefkade liep. De vrouw bevond zich ter hoogte van de De Bockstraat toen er twee jonge mannen bij haar in de buurt kwamen lopen. Plotseling rukte één van de twee de ketting die de vrouw droeg van haar hals. Vervolgens rende het tweetal weg in de richting van de Abraham van Beyerenstraat. Beide daders waren tussen 18 à 20 jaar oud, tussen de 1.70 en 1.75 m lang en hadden een Noord-Afrikaans uiterlijk. De één had een gemiddeld postuur en gelaat, de ander had een tenger postuur en een mager gezicht.

Vlak nadat de twee daders waren weggerend, kwam er een vrouw met twee kleine kinderen naar de het slachtoffer toe. De politie zou graag met haar in contact komen. Ook is de politie op zoek naar andere getuigen die iets hebben gezien van deze beroving of mogelijk informatie hebben over de daders. Was u getuige? Neem dan contact op met de recherche van politiebureau De Heemstraat via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Drie personen aangehouden na openlijke geweldpleging
Den Haag – Bij de politie kwam op maandag 17 mei omstreeks 16.40 uur een melding binnen dat er wat aan de hand zou zijn op de Madesteinweg. Ter plaatse bleek er een ruzie te zijn geweest tussen een man, een vrouw en nog een andere man. Het huisraad van de woning was totaal vernield. De drie (een man van 35 en van 39 en de 33-jarige vrouw) zijn meegenomen naar een politiebureau om de zaak te onderzoeken.

176 km/u door de tunnel
Leidschendam – Surveillerende agenten zagen maandag 18 mei om 05.15 uur een auto met zeer hoge snelheid rijden op de Zijdeweg. De auto ging vervolgens de tunnels bij Leidschendam in, waar hij verder accelereerde tot 176 km/u. De maximum snelheid ligt daar op 70 km/u. Bij de laan de Hoornwijk konden de agenten de bestuurder, een 32-jarige man uit Valkenburg een stopteken geven. De man moest direct zijn rijbewijs inleveren en mocht niet verder rijden.

Kauwdief
Rijswijk – Een 14-jarige jongen uit Rijswijk werd maandag 17 mei om 17.40 uur betrapt toen hij in een supermarkt aan het Hendrik Ravesteijnplein twee zakken gomballen wilde stelen. Hij moest mee naar het politiebureau en zijn ouders werden op de hoogte gebracht. In overleg werd besloten de jongen een Halt-verwijzing te geven.

Opvallende quad
Zoetermeer – Agenten kregen maandag 17 mei om 14.00 uur een melding van een man die op de achterwielen van een quad door de Gerrit Achterbeghove zou rijden. De agenten hielden de 29-jarige man uit Zoetermeer staande en vroegen om zijn rijbewijs. Toen ze dat zagen, gaven ze de man direct een boete omdat zijn rijbewijs geheel onleesbaar was. Hij wilde zich verder niet legitimeren en moest daarom mee naar het politiebureau.

Grote hennepkwekerij ontmanteld
Zoetermeer – Agenten kregen dinsdag 18 mei om 04.00 uur een melding van verdachte omstandigheden bij een loods aan de Werner von Siemensstraat. In de loods vonden ze met behulp van een speurhond een hennepkwekerij van ongeveer 2.500 planten. In en rond het pand hielden ze twee verdachten aan, mannen van 31 en 32 jaar, beide zonder vaste wwon-of verbllijfplaats. Zij zitten nog vast voor verhoor. De kwekerij zal ontmanteld worden en de planten vernietigd.

Hond weggenomen bij woninginbraak
Zoetermeer - De bewoners van een woning aan de Zuringvaart kregen maandag 17 mei de schrik van hun leven toen bleek dat inbrekers niet alleen electronische apparatuur maar ook hun 10 maanden oude hond hadden meegenomen. Omstreeks 10.20 uur ontdekte een folderbezorger dat er in de woning was ingebroken en waarschuwde de politie. Agenten alarmeerden de bewoners die bij thuiskomst constateerden dat, naast wat apparatuur, ook hun hond weg was. Aangezien ook de riem van de hond weg is, lijkt het uitgesloten dat het hondje zelf de benen heeft genomen. De hond wordt in de volksmond een 'boomer-hondje' genoemd, heeft bruin pluizig haar en luistert naar de naam Max. Het gezin wil niets liever dan hun hond terug. Heeft u maandag iets gezien in de omgeving van de Zuringvaart? Heeft u anderszins informatie over deze inbraak of weet u waar Max nu is? Neemt u dan contact op met de recherche van Bureau Zoetermeer via numme r0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.