Persberichten 28 mei 2010 | Regio15.nl

Persberichten 28 mei 2010

‘Ik heb een taakstraf’
Den Haag – Een politieagente in opleiding kreeg donderdag 27 mei wel een heel bijzondere smoes te horen. De aspirant van Bureau Zuiderpark keek enigszins verbaasd toen de zojuist door haar staande gehouden bestuurder van een bromfiets om een verklaring werd gevraagd. Bij een verkeerscontrole was gebleken dat de 31-jarige man op zijn bromfiets reed, terwijl aan hem het besturen hiervan tot eind 2010 was ontzegd. De reactie van de verdachte was: “Ik moest naar mijn taakstraf...” De politie maakte proces-verbaal op tegen de man en hij moest verder gaan lopen.


Straatroof
Den Haag – Een 18-jarige Haagse is donderdagochtend 27 mei het slachtoffer geworden van een straatroof. De vrouw liep om 10.25 uur op de ’s-Gravenzandelaan. Zij had haar laptop in een tas over haar schouder hangen. Toen zij bij de Jacobastraat kwam, kreeg zij een harde duw in haar rug. De vrouw verloor haar evenwicht en viel tegen een muur. Vrijwel tegelijkertijd werd haar laptoptas van haar schouder gerukt. De vrouw hoorde iemand roepen en zag toen de dader met haar laptop op de bagagedrager van een fiets springen. De fietser verdween in de richting van de Zoutkeetsingel. Het signalement van de daders luidt:
Man die laptop wegnam was een man van Marokkaanse afkomst, ongeveer 1.75 m lang. Hij had een breed postuur en droeg een korte zwarte stoffen jas, blauwe spijkerbroek en een lichtkleurige wollen muts met een klep. De man op de fiets droeg een kort wit jack met grijze blokken. De politie zoekt getuigen. Zij kunnen bellen met politie De Heemstraat via 0900-8844.

Mannen vernielen abri
Den Haag – Een getuige waarschuwde vrijdagochtend 28 mei om 02.25 uur de politie toen hij zag hoe een groepje mannen een abri op de Zoutmanstraat vernielde. De getuige was wakker geworden toen er op zijn voordeur werd gebonkt. Toen hij naar buiten keek, zag hij hoe de abri werd vernield. Agenten die op de melding reageerden, hoorden in de Hemsterhuisstraat een groep mannen luid praten. De agenten wilden de groep aanspreken, maar drie mannen gingen er vandoor. Via de Tivolistraat gingen ze naar de Westerbaenstraat waar de mannen begonnen te rennen richting Veenkade. Daar waren de mannen ineens verdwenen. Een van de agenten hoorde gefluister onder een geparkeerd busje vandaan komen en waarschuwde zijn collega’s. Onder de auto lagen twee mannen, een 23-jarige Hagenaar en een 22-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, die zich verstopten. Het tweetal werd aangehouden. Ook de andere mannen uit de groep werden aangehouden. Tijdens onderzoek op de Zoutmanstraat bleek dat de ruit van de abri was vernield en vlak bij de abri was een ruit in een voordeur ingeslagen.

Controle in tram
Den Haag – Politieagenten controleerden donderdag 27 mei tussen 19.00 en 21.00 uur samen met HTM-personeel tramreizigers op de lijnen 11 en 12. In lijn 11 kregen acht reizigers een bekeuring omdat ze geen geldig vervoersbewijs hadden, zeven kregen een controlekaart en een persoon werd aangehouden voor de wet op de identificatieplicht. Bij de controle in lijn 12 reden 23 reizigers zonder geldig vervoersbewijs en zij kregen een bekeuring, acht kregen een controlekaart een persoon kreeg een bekeuring om dat hij de tram bevuilde.

Veelpleger aangehouden
Den Haag – Een surveillerende agent zag donderdag 28 mei om 00.45 uur hoe twee mannen op het Esperantoplein de benen nemen toen zij de agent aan zagen komen fietsen. Tijdens het wegrennen, liepen zij ieder een andere richting uit, waarbij een van de mannen iets onder een boom nabij een parkeerplaats, gooide. De agent wist een van de mannen aan te houden, de andere wist te ontkomen. De 27-jarige man bleek niet in het bezit van een identiteitsbewijs en tijdens de fouillering trof de politie een autosleutel aan. In de auto lagen diverse inbrekerswerktuigen en ook in de tas die onder de boom was gegooid, zaten breekwerktuigen en handschoenen. De man is overgebracht naar het politiebureau.

Vrouw botst tegen autoportier
Den Haag – Een 56-jarige vrouw botste in volle vaart met haar fiets tegen een autoportier toen zij donderdag 27 mei om 18.40 uur een auto passeerde op de Dierenselaan waarvan de passagier zonder te kijken het portier opengooide. Zij kon niet meer uitwijken en kwam ten val. De vrouw is voor controle naar het ziekenhuis vervoerd.

Bijzondere verrichtingen??
Den Haag – Een 41-jarige man rijdt donderdag 27 mei om 08.50 uur op de Loevesteinlaan met zijn vrachtwagen een lantaarnpaal uit de grond. De man vertelde de lantaarnpaal geraakt te hebben tijdens het uitvoeren van een bijzondere verrichting en een inschattingsfout gemaakt te hebben. De man kwam met de schrik vrij.

Korte lontjes
Den Haag – Twee mannen (32 jaar en 44 jaar) gingen elkaar donderdag 27 mei om 23.28 uur te lijf in het portiek aan de Sandenburgstraat waar zij wonen. De 32-jarige man had bij de andere man aangebeld en gevraagd of het geluid wat zachter kon. Dat viel blijkbaar niet goed want er ontstond een vechtpartij waarbij beide mannen elkaar ondermeer met een stok en een bahco op het hoofd hebben geslagen. De 44-jarige man is met een hoofdwond naar het ziekenhuis vervoerd om deze te laten hechten. De 32-jarige man had ook een wond aan het hoofd maar wilde geen verzorging. Beide mannen zijn aangehouden voor zware mishandeling.

Boem is ho

Wassenaar – Een 37-jarige automobiliste botste donderdag 27 mei om 13.20 uur op haar 33-jarige voorgangster. De 33-jarige moest afremmen voor een lesauto en de 37-jarige vrouw die daar weer achter reed, was daar niet op bedacht. Haar vijf maanden oude baby kwam met de schrik vrij. De schade viel achteraf mee.

Duur gereedschap
Wateringen – Twee 27-jarige mannen dachten donderdag 27 mei om 16.30 uur goedkoop uit te zijn. Zij namen voor een bedrag van 650 euro bij een bouwmarkt aan de ’s-Gravenzandseweg aan gereedschap mee zonder daarvoor te betalen. Bedrijfsbeveiliging betrapte het duo en droegen ze over aan de politie. Die maakte proces-verbaal tegen de mannen op.

‘Lara’ aangereden, bestuurder rijdt door
Pijnacker – De zes maanden oude Jack Russel ‘Lara’ raakte donderdag 27 mei om 15.45 uur gewond bij een ongeval. Het beestje rende in een onbewaakt ogenblik de Gantellaan op en een daar rijdende automobilist kon de hond niet meer ontwijken. Na het ongeval reed de bestuurder echter door, zonder zijn of haar gegevens achter te laten. De 22-jarige eigenaar van Lara moest met haar hond naar de dierenarts.

Het beestje bleek flink gewond te zijn. De politie zoekt getuigen. Zij kunnen bellen met politie Pijnacker-Nootdorp via 0900-8844.

Student valt uit raam en raakt zwaargewond
Delft – De politie stelt een onderzoek in naar de val van een 24-jarige student uit een woning aan de Prof. Evertslaan. De man raakte vrijdag 28 mei om 05.50 uur zwaargewond bij de val vanaf de 1e etage. De GGD vervoerde de man in kritieke toestand naar het ziekenhuis. Uit onderzoek is inmiddels vastgesteld dat de val een noodlottig ongeval is geweest. Het slachtoffer is inmiddels buiten levensgevaar, maar raakte mogelijk blijvend verlamd vanaf zijn middel.

Inbraak in winkel
Zoetermeer – Onbekende(n) wisten vrijdag 28 mei om 04.20 uur in een winkel aan het Promenadeplein in te breken. Politieagenten die op een inbraakalarm afkwamen, troffen een opengebroken deur aan. De dader(s) waren echter gevlogen. In de winkel was het een grote ravage. De recherche stelt een onderzoek in. De politie zoekt getuigen. Zij kunnen bellen met politie Zoetermeer via 0900-8844.

Beginnend bestuurder in de fout
Zoetermeer – Een 22-jarige automobilist uit Zoetermeer liep vrijdag 28 mei om 01.30 uur tegen de lamp. De man werd gecontroleerd op de Heienoordstraat en bleek te veel te hebben gedronken. Hij blies 120 ugl en kreeg als beginnend bestuurder een proces-verbaal. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt een strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille). Sinds 1 oktober 2008 is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 promille of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 370 euro.