Politie houdt verdachten dodelijke steekpartij Schilderswijk aan | Regio15.nl

Politie houdt verdachten dodelijke steekpartij Schilderswijk aan

img_4032_thumbDe politie heeft vanmorgen rond zeven uur drie personen aangehouden in verband met een dodelijke steekpartij op 15 april dit jaar in de Haagse Schilderswijk. Het gaat om een 18-jarige man uit Den Haag, een 19-jarige vrouw uit Den Haag en een 21-jarige vrouw uit Den Haag. Op woensdag 26 mei werd al een 21-jarige Hagenaar aangehouden.


Bij de steekpartij, donderdag 15 april omstreeks 22.45 uur, op de kruising van de Delftselaan en de De Heemstraat in Den Haag, kwam een 48-jarige Hagenaar om het leven. Het slachtoffer bevond zich ter hoogte van een tankstation toen hij werd neergestoken en overleed ter plekke. Ambulancepersoneel heeft nog geprobeerd de man te reanimeren maar dit mocht niet meer baten. Aan de dodelijke steekpartij ging een woordenwisseling vooraf.

Team Grootschalige Opsporing
De politie Haaglanden startte direct een Team Grootschalige Opsporing (TGO) en werkte met 15 rechercheurs aan de zaak. Forensische experts voerden terplaatse een sporenonderzoek uit. Ook hielden agenten een buurtonderzoek. Vanmorgen werden ook in zes woningen huiszoekingen gedaan. Alle vier de verdachten zitten in beperkingen en worden verdacht van betrokkenheid bij de dodelijke steekpartij. De vierde verdachte is afgelopen vrijdag voorgeleid voor de rechter-commissaris en moet nog 14 dagen langer vast blijven zitten.

Foto's: Sander Paardekooper

img_4008

img_4009

img_4019

img_4022

img_4030