Persberichten 02 juli 2010 | Regio15.nl

Persberichten 02 juli 2010

Wanbetaler valt op door rijgedrag
Den Haag – De politie hield donderdag 1 juli een 44-jarige automobilist uit Den Haag aan die niet alleen onverzekerd rondreed, maar ook een fiscale wanbetaler bleek te zijn. De man viel op door zijn rijgedrag. Toen agenten de man op de Lozerlaan controleerden, bleek dat zijn auto niet verzekerd was, dat hij nog voor een flink bedrag aan boetes had openstaan en dat de Belastingdienst nog het nodige van hem tegoed had. De man werd aangehouden en ingesloten op het politiebureau. De Belastingdienst nam zijn auto in beslag.

Wilde achtervolging
Den Haag - Een 21-jarige Hagenaar en een 22-jarige plaatgenoot vluchtten donderdagavond 1 juli om 21.56 uur om nog onbekende reden op een scooter voor de politie. Een motoragent achtervolgde de scooter zonder kentekenplaten vanaf het Zuiderpark, via een aantal omliggende straten naar de Loevesteinlaan. De scooterrijder negeerde stoptekens van verschillende agenten, reed bijna twee agenten en meerdere passanten aan, en reed zeer roekeloos. Hij creëerde daarmee meerdere gevaarlijke situaties. Op de Loevesteinlaan konden de motoragent en agenten in een surveillancewagen de scooter klemrijden. De berijders zijn aangehouden en zitten nog vast voor verhoor. De recherche onderzoekt de zaak.

Poging twee
Den Haag - Een 25-jarige man uit Senegal liep donderdagavond 1 juli om 19.35 uur voor de tweede keer in één week tijd tegen de lamp voor flessentrekkerij. Bij een strandtent aan het Zwarte pad probeerde de man, nadat hij een fles wijn had gedronken, weg te gaan zonder betalen. De bedrijfsleider belde de politie. Agenten spraken de man aan en vroegen hem zijn zakken leeg te maken. Dat deed hij vrijwillig. Uit zijn zakken kwam onder andere een dagvaarding van Politie Rotterdam-Rijnmond; de man was een dag eerder al aangehouden voor flessentrekkerij. De agenten namen hem mee naar het politiebureau, wederom op verdenking van flessentrekkerij. Hij moet zich verantwoorden bij de rechtbank.

91-jarige dame bestolen; politie zoekt getuigen

Den Haag - Tijdens het naar binnen brengen van haar boodschappen bij haar woning aan de Soestdijksekade, werd een 91-jarige Haagse donderdagmiddag 1 juli om 12.00 uur van haar pinpas bestolen. Toen de Haagse met haar fiets het portiek van haar woning binnen wilde gaan, boden twee mannen haar aan te helpen met haar boodschappen. Hoewel zij dit niet wilde, hielden de mannen voet bij stuk. Eén van de mannen liep met haar boodschappen naar boven, van de andere merkte ze dat hij aan haar jas zat. Ze weerde hem beide handen af. De mannen gingen ervandoor, maar de pinpas van de Haagse was al verdwenen. Zij blokkeerde haar pas gelijk, maar er was echter al 1000 euro gepind.
De recherche van Bureau Zuiderpark onderzoekt de zaak en is op zoek naar getuigen. Het signalement van verdachte 1: een man met een donkere huid en een breed postuur, tussen de 26 en 35 jaar en gekleed in donkere kleding. Signalement verdachte 2: een licht getinte man, eveneens tussen de 26 en 35 jaar oud, met een normaal postuur en gekleed in lichte kleding. Bent u getuige geweest van deze beroving of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Zuiderpark via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Vluchtende dief deelt klappen uit

Den Haag – Een 24-jarige winkeldief deelde donderdag 1 juli klappen uit aan een 19-jarige supermarktmedewerker. Toen de man was omstreeks één uur ’s middags werd betrapt door beveiligingspersoneel van een warenhuis aan de Grote Marktstraat zette hij het op een lopen. Een 19-jarige supermarktmedewerker zag de dief en de beveiligers rennen en wilde de man stoppen. De winkeldief liet zich echter niet tegenhouden en sloeg de 19-jarige in het gezicht. Uiteindelijk werd de verdachte toch door de beveiligers achterhaald en overgedragen aan de politie. Door zijn actie wordt de verdachte niet alleen verdacht van winkeldiefstal, maar ook van mishandeling.

Vrouwen beroofd, getuigen gezocht
Den Haag – Op verschillende plekken in het centrum van Den Haag zijn donderdag en vrijdag vrouwen van hun ketting beroofd. De eerste straatroof vond omstreeks kwart over één plaats in de Kritzingerstraat. Twee vrouwen van 52 en 67 jaar die met elkaar in gesprek waren, werden plots geconfronteerd met twee vermoedelijk jongens van Noord-Afrikaanse afkomst, ongeveer 16 jaar oud. De twee jongens, van wie de één een geel T-shirt droeg en de ander een blauw shirt, trokken de kettingen die beide vrouwen om hen nek hadden los en gingen er vandoor. De 52-jarige liep daarbij licht letsel op. Ongeveer twee uur later, omstreeks vier uur, werd een 26-jarige Haagse beroofd op de kruising van de Hobbemastraat en de Rubensstraat. De dader, een man van 18 tot 25 jaar met een zwarte pet en een zwart T-shirt, trok de gouden ketting van de nek van het slachtoffer en rende weg richting het Teniersplantsoen. Omstreeks kwart over twee ’s nachts beroofde een groep jongens een 21-jarige op de Loosduinsekade. Ter hoogte van de Uitenhagestraat trok een van de jongens uit de groep de zilveren ketting van de nek van de vrouw.  De politie is op zoek naar mensen die mogelijk iets hebben gezien van een van deze straatroven of wellicht meer informatie kunnen verschaffen over de daders. Zij kunnen bellen met de politie via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan 0800-7000.

Bellen, niet betalen
Voorburg – Surveillerende agenten zagen donderdag 1 juli om 22.15 uur een 29-jarige vrouw niet handsfree bellen op de A4. Op de Prins Bernhardlaan gaven ze haar een stopteken en wilden haar bekeuren. De vrouw verklaarde in Italië te wonen, wat inhield dat ze de boete direct moest betalen. Dat was kennelijk was de vrouw in gedachten had, en haar houding werd recalcitrant. Zo probeerde ze de pen van de agent af te pakken en probeerde uiteindelijk er vandoor te gaan in haar auto. De agenten konden dat voorkomen en hielden haar aan. Op het politiebureau bleek de vrouw gewoon een adres in Den Haag te hebben, waardoor de maatregel van direct betalen niet noodzakelijk was. Waarschijnlijk had ze verwacht juist door zich voor te doen als buitenlandse, onder de boete uit te komen.

Aanrijding vrachtwagen en fietser

Wassenaar – Een 69-jarige fietser uit Den Haag raakte donderdag 1 juli om 11.40 uur gewond bij een aanrijding op de rotonde van de Gravenstraat en de Lange Kerkdam. Een 28-jarige vrachtwagenchauffeur uit Berkel-Enschot stond daar met zijn vrachtwagen stil om af te slaan in de richting van de Rijksstraatweg. De fietser glipte net voorlangs op het moment dat de vrachtwagen optrok. Hierdoor kon de vrachtwagenchauffeur een aanrijding niet meer voorkomen. De Hagenaar werd naar het ziekenhuis gebracht.

Bromfietser ervandoor na aanrijding
Rijswijk – Een 65-jarige fietser uit Den Haag liep donderdag 1 juli verwondingen op bij een aanrijding met een bromfietser. De bromfietser ging ervandoor na de aanrijding, zonder zijn identiteit kenbaar te maken. De politie is naar hem op zoek. De aanrijding vond om 15.45 uur plaats in de tunnel aan het Kleipad. Ambulancepersoneel keek de Hagenaar na, maar hij hoefde niet naar het ziekenhuis.

Negen boetes voor overlast op het strand
Ter heijde – De politie deelde donderdag 1 juli aan een groep van negen jongeren boetes uit voor het veroorzaken van overlast op het strand. De jongeren hadden ’s ochtends bij de eerste overlastmelding al een waarschuwing gehad, dat overlast niet werd getolereerd. Na een volgende melding over dezelfde groep, namen twee agenten in burger plaats op het terras van een naastgelegen strandpaviljoen. Zij constateerden dat de groep meerder malen een voetbal het terras opschoot, steentjes tegen de ruiten van de strandtent gooide en met (te) harde muziek geluidsoverlast veroorzaakte. Daarop namen zij contact op het geüniformeerde collega’s die de negen jongeren ieder een boete uitschreven.

Dronken en te snel
’s-Gravenzande – Surveillerende agenten hielden donderdag 1 juli om 19.30 uur een 59-jarige man uit ’s-Gravenzande aan, omdat hij teveel gedronken had om op zijn bromfiets te mogen rijden. Daarnaast reed hij te hard. Op het politiebureau blies de man 360 ugl en kreeg hij daarvoor een proces-verbaal. Op de rollenbank bleek dat zijn bromfiets 15 km/u te harder kan rijden dan toegestaan. Hiervoor kreeg hij een boete en 30 dagen de tijd om zijn bromfiets technisch in orde te maken.

Scooterrijder gewond door aanrijding

Delft – Een 25-jarige Rijswijker raakte donderdag 1 juli gewond door een aanrijding. De man reed op een scooter op het Hoogspanningspad. Toen hij bij de kruising met de Tanthofdreef rechtsaf sloeg, gaf hij geen voorrang aan een personenauto die net passeerde. De 49-jarige Delftse bestuurder van deze personenauto kon een aanrijding niet meer voorkomen. Ambulancepersoneel bracht de Rijswijker met letsel aan zijn arm naar het ziekenhuis.

Engelse motorrijder gewond door stoeprand
Delft – Een 47-jarige Engelsman raakte donderdag 1 juli op een ongelukkige manier gewond. De man reed met zijn motor van de Oostpoortweg en in de richting van de Julianalaan. Bij de verkeerslichten raakte hij de stoeprand en viel. Ambulancepersoneel bracht de man met onbekend letsel naar het ziekenhuis.

Rijden onder invloed van alcohol

Zoetermeer – Agenten zagen op donderdag 1 juli omstreeks 19.35 uur een auto slingerend rijden op de Parkdreef. De bestuurder kreeg een stopteken en werd gevraagd mee te werken aan een blaastest. De man voldeed hieraan en werd na de blaastest aangehouden en meegenomen naar een politiebureau. Daar moest hij nogmaals blazen en blies 695 ugl. Hij heeft hiervoor een proces-verbaal gekregen en zijn rijbewijs is ingevorderd. De man bleek een beginnend bestuurder te zijn.