Persberichten 25 juli 2010 | Regio15.nl

Persberichten 25 juli 2010

Man valt agente aan
Den Haag - Naar aanleiding van een melding van een vechtpartij gingen agenten zaterdag 24 juli omstreeks 05.00 uur poolshoogte nemen op het Bleijenburg. Ter plaatse haalden zij de verschillende partijen uit elkaar om de toedracht duidelijk te kunnen krijgen. Eén van de vechtersbazen richtte zijn woede echter op één van de agenten en pakte haar vast. De agente probeerde zich met haar wapenstok van de man te ontdoen, maar uiteindelijk moest één van haar collega's de man van haar afslaan. De verdachte, een 39-jarige Hagenaar, bleek hevig onder invloed te zijn en verklaarde zich niets meer te kunnen herinneren. Hij werd ingesloten op het politiebureau waar hij nog vast zit. Hij wordt dinsdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. De agente deed aangifte van mishandeling. Politie Haaglanden tolereert geen (verbaal) geweld tegen politiemensen en doet in voorkomende gevallen aangifte. In de richtlijnen van het Openbaar Ministerie is opgenomen dat de straf bij geweld tegen politieambtenaren kan worden verdubbeld.

Inbrekers vluchten via sloot
Den Haag - Twee 18-jarige Haagse inbrekers dachten zaterdag 24 juli aan de politie te kunnen ontsnappen door op de Groot Hertoginnelaan de sloot in te springen. Omstreeks 05.20 uur kregen agenten de melding dat er bij een kantoorpand op de Groot Hertoginnelaan een inbraakalarm af zou gaan. Ter plaatse aangekomen, zetten de agenten de omgeving af om de verdachten te zoeken. Plotseling hoorden zij gestommel op het balkon en zagen zij de verdachten in de sloot liggen. De verdachten weigerden te blijven staan en vluchtten de tuin van een achtergelegen woning in. Agenten weten één van hen aan te houden op het balkon van een woning. De tweede verdachte is door een politiehond gevonden in een tuin. De recherche onderzoekt de zaak. De verdachten zitten nog vast.

Jongeren aangehouden na inbraak koffiehuis
Den Haag - Agenten kregen zaterdag 24 juli omstreeks 02.50 uur de melding dat er zou worden ingebroken in een koffiehuis op de Scheveningseweg. Ter plaatse gekomen zagen zij drie personen weglopen en de bosjes in springen. De drie, een 16 jarige Haagse en twee Hagenaars van 16 en 18, werden in de omgeving aangehouden. In het koffiehuis bleken flesjes bier de grond te zijn gegooid en de koelkasten overhoop te zijn gehaald. Op het bureau werden de ouders van de twee minderjarigen in kennis gesteld. Tegen de drie is proces-verbaal opgemaakt. Zij zullen zich op een later tijdstip moeten verantwoorden voor hun gedrag.

Beschonken bestuurder heeft moeite met inparkeren
Den Haag - Surveillerende agenten kregen vrijdag 23 juli rond middernacht de melding dat op de Schoutendreef een bestuurder nogal moeite zou hebben met het inparkeren van zijn auto. Ter plaatse zagen zij de omschreven auto in een parkeervak staan. De auto erachter bleek schade aan de bumper te hebben. Op basis van de kentekengegevens achterhaalden de agenten de eigenaar van de voorste auto, een 45-jarige Hagenaar. Zij hielden hem in zijn woning aan op verdenking van rijden onder invloed. Op het politiebureau bleek dit vermoeden terecht: de man blies 795 ugl. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt een strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille). Sinds 1 oktober 2008 is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 promille of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 370 euro.

Hardleerse wildplasser
Den Haag - Een 25-jarige Hagenaar kreeg zaterdag 24 juli maar liefst twee bekeuringen voor wildplassen. Surveillerende agenten zagen de man omstreeks 03.30 uur op de Korte Houtstraat toegeven aan zijn hoge nood en spraken hem hierop aan. Op het moment dat zij hem vertelden dat hij een bekeuring zou krijgen, kondigde hij aan dat hij in dat geval nog wel even verder zou plassen. De mededeling dat hij dan een tweede verbaal zou krijgen, stoorde hem niet: de man opende opnieuw zijn rits en ging een meter verder weer staan urineren. Omdat de man weigerde een ID-bewijs te laten zien, wilden de agenten hem aanhouden. De Hagenaar ging er echter vandoor en ging een eetgelegenheid op de Herenstraat binnen. Daar hebben ze hem aangehouden. Tijdens het transport naar het bureau en op het politiebureau gedroeg de verdachte zich zeer recalcitrant en dreigde herhaaldelijk de agenten een kopstoot te geven. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Getuigen diefstal ketting gezocht
Den Haag - De recherche van Bureau Zuiderpark zoekt mensen die meer informatie hebben over een diefstal van een ketting op de Paterswoldestraat, woensdag 21 juli omstreeks 10.00 uur. Een 42-jarige Hagenaar meldde dat hij door een hem bekende 20-jarige Hagenaar van zijn gouden ketting is beroofd, nadat deze bij hem had aangebeld. Het slachtoffer is nog achter de dief aangerend, maar slaagde er niet in zijn ketting af te pakken. De 20-jarige Hagenaar is inmiddels door de recherche verhoord, maar ontkent iets met de diefstal te maken te hebben.
Heeft u woensdag iets van de diefstal gezien of heeft u sindsdien wellicht een gouden ketting te koop aangeboden gekregen? Dan komt de recherche van Bureau Zuiderpark graag met u in contact via nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.

Zondagochtend alcoholcontrole
Den Haag – Het verkeershandhavingsteam van Politie Haaglanden hield zondagochtend 25 juli tussen 04.00 uur en 08.00 uur een alcoholcontrole op de Zuid Hollandlaan. Het team controleerde 180 automobilisten. Zeven bestuurders legden een ademanalyse af, zes van hen hadden teveel gedronken en kregen een proces-verbaal.

Lastige ex met mes
Voorburg – Agenten troffen zondag 25 juli om 00.50 uur na een melding van een lastige ex een man slapend aan in zijn auto op de Laan van Nieuw Oosteinde. De man verklaarde aan de agenten dat hij alleen maar lag te slapen. De agenten zagen dat er een groot mes naast de man in de auto lag en hielden de 25-jarige man uit Den Haag aan. De politie onderzoekt de zaak.

Poging diefstal koper
Voorburg- Een oplettende getuige belde 24 juli omstreeks 17.00 uur de politie dat hij op het dak van een school een man zag lopen en een man in een geparkeerde auto zitten waarin veel oud ijzer en koper lag. De melder zag nadat hij gebeld had dat de man van het dak klom en in de betreffende auto stapte en wegreed. Op het dak van de school troffen gewaarschuwde agenten bliksemgeleiders aan die waren doorgeknipt en opgerold. De brandweer moest er aan te pas komen om de rol koper van het dak te halen. De politie onderzoekt de zaak.

Frontale aanrijding
Naaldwijk – Politieagenten troffen vrijdagavond 23 juli omstreeks 22.50 uur op de Verdilaan twee auto’s aan die frontaal op elkaar gebotst waren. Een 20-jarige automobilist uit Den Haag verleende geen voorrang aan een 19-jarige automobilist uit Naaldwijk. De Hagenaar werd voor controle naar een ziekenhuis vervoerd, de twee auto’s zijn total loss.

Uitgebreide verkeerscontrole
Naaldwijk - Bij een uitgebreide verkeerscontrole zaterdag 24 juli op de Vierschaar namen o.a. de Belastingdienst, Bureau Bonnen en Transacties en de Politie deel en werd de ANPR (Automatische nummerplaat herkenning)  ingezet.

De Belastingdienst legde beslag op 12 voertuigen met een totale waarde van 42.000 euro.  De ANPR registreerde 15 x een hit waarvan twaalf keer voor de belastingdienst en drie keer voor openstaande boetes.

De politie controleerde 286 automobilisten op gebruik van alcohol in het verkeer. Twee personen hadden teveel gedronken, één betrokkene kon zich niet legitimeren en moest mee naar het politiebureau. Daar bleek de man cocaïne bij zich te hebben. Ook bleek deze 59-jarige man uit 's-Gravenzande nog zeventien dagen te moeten zitten en nog 1700 euro aan boetes te hebben openstaan. De man zit nog vast.

In de ochtenduren hielden medewerkers van de Brandweer, de Gemeente en de Politie gezamenlijk een Horecacontrole. Diverse horeca gelegenheden werden bezocht. Tijdens deze controle werden geen bijzonderheden geconstateerd.

Jongens aangehouden voor vernieling
Zoetermeer - Agenten kregen zaterdag 24 juli omstreeks 03.00 uur de melding dat er op de Markt een auto vernield zou worden door drie of vier jongens. Ook zou daarbij over de auto gelopen worden. Ter plaatse hielden de agenten vier jongens, een 24-jarige Leidschendammer en drie Zoetermeerders van 21, 22 en 24 jaar, aan die voldeden aan het door de getuige opgegeven signalement. Ook bleek het schoenprofiel van één van hen te passen bij de schoenafdrukken die over de auto liepen. De vier werden aangehouden en kregen op het politiebureau een proces-verbaal.