Gemeente Den Haag en Politie Haaglanden tekenen samenwerkingscontract | Regio15.nl

Gemeente Den Haag en Politie Haaglanden tekenen samenwerkingscontract

 

Den Haag - Directeur  Leefbaarheid en Toezicht van de dienst Stadsbeheer van de gemeente Den Haag, Peter Heskes en plaatsvervangend Korpschef van Politie Haaglanden, Frank Paauw tekenden donderdagmiddag 29 juli een nieuwe overeenkomst die de acht handhavingsteams van de gemeente Den Haag voor de komende twee jaar verder gestalte moet geven.

Zichtbaar en aanspreekbaar in de openbare ruimte.
De Haagse handhavers zijn dagelijks zichtbaar aanwezig op straat. Zij zijn gemakkelijk aan te spreken en zij spreken bewoners en ondernemers aan. Ongewenste en illegale situaties worden hierdoor snel opgemerkt. Alle handhavers van de gemeente Den Haag zijn Gemeentelijke Opsporingsambtenaar (GOA), dat betekent dat zij o.a. bevoegd zijn om bekeuringen uit te schrijven. De handhavingsteams worden geleid door acht politiechefs die leiding geven aan ruim 90 gemeentelijke opsporingsambtenaren, waaronder ook boswachters.
Overeenkomst
Met het tekenen van overeenkomst wordt de goede samenwerking tussen de gemeente Den Haag en Politie Haaglanden nogmaals bekrachtigd.
Peter Heskes; “De gemeente Den Haag en Politie Haaglanden hebben elkaar nodig in de openbare ruimte. De samenwerking met de Politie Haaglanden is voor de Gemeente Den Haag van toegevoegde waarde in de verdere professionalisering van de gemeentelijke handhaving”
Frank Paauw: “De gemeentelijke handhavers spelen een aanvullende en dus onmisbare rol bij de handhaving in de openbare ruimte. De gemeentelijke handhavingsteams hebben dan ook een bijzondere plek bij Politie Haaglanden.”