Persberichten 01 augustus 2010 | Regio15.nl

Persberichten 01 augustus 2010

Oplettende politieman
Den Haag- Op 31 juli zag een politieagent in vrije tijd dat een bestuurder van personenauto tegen een geparkeerd staande auto reed en vervolgens doorreed. De politieagent gaf het direct door aan de meldkamer en hield de man staande bij de Thomas Schwenckestraat staande. De man, een 40-jarige Hagenaar verkeerde duidelijk onder invloed van alcohol. Aan het politiebureau blies de man 740 ugl. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd. Politieagenten hebben achter het beschadigde voertuig en briefje achtergelaten met het verzoek contact op te nemen met de politie.


Gewapende overval op supermarkt

Den Haag- Op 30 juli rond 24.00 uur hebben vier verdachten een supermarkt aan het kleine Loo overvallen. Drie medewerkers van de supermarkt stonden nog op het parkeerterrein nadat zij de winkel net hadden afgesloten toen zij werden benaderd door vier personen die hen aanspraken. Vervolgens werden zij bedreigd met een wapen. Een van de slachtoffers is door de verdachten vastgebonden. De andere twee moesten onder bedreiging van het wapen de winkel weer in. Daar hebben de overvallers de winkel doorzocht. Het is nog onbekend of zij iets hebben buit gemaakt. Een van de slachtoffers is mishandeld. Zij is voor behandeling vervoerd naar het ziekenhuis. Volgens een getuige zijn de daders gevlucht in een tram. Deze is later bij de Grote Markt staande gehouden. Alle inzittenden zijn gecontroleerd. Twee inzittenden hinderde het werk van de politie en deze zijn aangehouden. Uit onderzoek blijkt dat de verdachten ook kunnen zijn gevlucht in een licht gekleurde stationwagen. Vermoedelijk zijn de verdachten negroïde mannen.
De recherche van Bureau Overbosch onderzoekt de overval en heeft een SMS-alert verzonden. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met dit bureau. Heeft u iets te melden maar blijft u liever anoniem dan kan dit via 0800-7000.

Familiefeest eindigt in ruzie
Pijnacker-Nootdorp- Op 1 augustus rond 01.30 uur ontstond bij een familiefeest in een horecagelegenheid aan het Baken een opstootje tussen diverse feestgangers. Politieagenten die snel ter plaatse waren, hebben een eind aan het feest gemaakt waarna de rust snel was weergekeerd. Er is niemand aangehouden.

Omstanders houden dronken automobilist aan
Maasdijk- Oplettende burgers zagen bij de De Ruyterstraat een automobilist tegen twee geparkeerde staande voertuigen rijden. De buurtbewoners hielden de man staande en waarschuwden direct de politie. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar blies de man bij de verplichte blaastest 805 ugl. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs wordt ingevorderd.

Gewapende overval op hotel
Wassenaar- Op 1 augustus rond 00.15 uur kwam een man een hotel binnen aan de Zijdeweg en wilde daar voor de nacht een kamer huren. Bijna direct hierna riep de man tegen de medewerker achter de balie dat dit een overval was en richtte een vuurwapen op hem. Onder bedreiging van dit wapen moesten twee medewerkers van het hotel een nog onbekend bedrag aan de overvaller afstaan. De medewerkers van het hotel zijn met de schrik vrijgekomen en worden opgevangen door de vrijwillige medewerkers van Bureau Slachtofferhulp. De politie stelt een onderzoek in.

Politie zoekt getuigen mishandeling
Maasdijk- Op 31 juli rond 00.15 uur fietsten een vijftal jongeren over de Westgaag. Rond dit tijdstip werden zij achtervolgd door drie, hen onbekende, jongeren. Deze jongens schreeuwden tegen hen en scholden hen uit. Bij het fietstunneltje werden zij ook bespuugd. Een van hen (leeftijd niet bekend) kreeg hierbij een klap in zijn gezicht. Toen het slachtoffer wegfietste werd hij achtervolgd en kreeg meerdere klappen waardoor hij ten val kwam. Het slachtoffer is aan zijn verwondingen behandeld in het ziekenhuis.
De politie van Bureau Westland stelt een onderzoek in en is op zoek naar getuigen 0900-8844.

Buurtwoners houden auto-inbreker aan
Pijnacker-Nootdorp- Rond 07.00 uur zagen buurtbewoners dat een 45-jarige Hagenaar op de fiets zich verdacht gedroeg bij het Sytwinde. Een van de buurtbewoners zag dat was ingebroken in zijn auto. Hierop zijn zij op zoek gegaan naar de man. Op de Oudeweg in Nootdorp zagen zij de man met de gestolen spullen uit de auto van de buurtbewoner rijden. Zij hebben hem na een korte achtervolging aangehouden en direct de politie gewaarschuwd. De man bleek in het bezit te zijn van goederen die afkomstig waren van diefstal. Op dit moment hebben al vijf mensen aangiften gedaan van inbraak. De politie zet het onderzoek voort, vermoedelijk zijn nog meer mensen slachoffer geworden.