Persberichten 3 augustus 2010 | Regio15.nl

Persberichten 3 augustus 2010

Getuigen gezocht: poging overval op café op de Mient
Den Haag – De politie zoekt getuigen van een poging overval op een café op de Mient op dinsdag 3 augustus. Om 0.40 uur verliet de eigenaresse als laatste het café en zette het alarm aan. Op het moment dat zij buiten stond en de voordeur op slot deed, benaderden twee nog onbekende mannen haar van achteren. Onder bedreiging van een steekwapen moest de eigenaresse het café weer open maken. Dit deed zij, waarna het alarm afging. Hierop renden de daders weg in de richting van de Thorbeckelaan. Het signalement van de eerste dader: een lichtgetinte man, een stevig/getraind postuur, ongeveer 1.75-1.80 meter lang en tussen de 20 en 25 jaar oud. Hij droeg een donkerkleurig jack met wijde capuchon over het hoofd. De andere dader was een lichtgetinte man, met een slank postuur, ongeveer 1.80 meter lang en tussen de 20 en 25 jaar oud. Hij had donker haar en was geheel in het donker gekleed. Hij had vermoedelijk een donkere tas aan de linkerschouder en had een zwarte sjaal voor zijn gezicht.
Bent u getuige geweest van deze poging overval of hebt u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de daders? Neem dan contact op met de recherche van politiebureau Segbroek via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Getuigen gezocht: straatroof in Sinaasappelstraat
Den Haag – De politie zoekt getuigen van een straatroof in de Sinaasappelstraat. Een 22-jarige man uit Bergen op Zoom was om 21.28 uur zijn voertuig aan het uitladen en hoorde dat er een scooter uit de richting van de Amandelstraat kwam. Op het moment dat de man naar binnen wilde lopen, gaf de bestuurder van de scooter gas bij en pakte de bijrijder de rugtas van de schouder van het slachtoffer. De daders reden rechtsaf de Appelstraat in, richting de Mient. De bestuurder was gekleed in het zwart en had een zwarte integraalhelm met een blauw accent en donker vizier op het hoofd. De bijrijder droeg een zwarte pothelm, zwarte kleding en witte schoenen. Zij reden op een zwarte scooter, voorzien van een gele bromfietsplaat. Bent u getuige geweest van deze straatroof of hebt u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de daders? Neem dan contact op met de recherche van politiebureau Segbroek via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.
 
Agente mishandeld
Den Haag - Een 14-jarige Hagenaar mishandelde maandag 2 augustus omstreeks 21.35 uur een 32-jarige agente door haar met een elleboogstoot tegen een vitrinekast aan te duwen. Doordat zij een kogelwerend vest droeg, liep zij geen letsel op. De agente bracht samen met een collega de 14-jarige naar de woning van zijn ouders aan de Guido Gazellestraat, nadat hij eerder die maandag was aangehouden voor fietsendiefstal en een zogeheten 'Opsporen Aanhouden Terugbrengen' signalering. Tijdens het bemiddelingsgesprek met de jongen en zijn moeder, ging de jongen door het lint en richtte zijn woede op de agente. Hij is, om hem onder controle te krijgen, gepepperd en moest opnieuw mee naar het politiebureau. Hij is voorgeleid aan de hulpofficier van justitie.
 
Flink in de fout
Den Haag - Tijdens surveillance zagen agenten maandagavond 2 augustus om 20.40 uur op de Goeveneurlaan een auto rijden waarvan de APK was verlopen. De auto bleek bestuurd te worden door een 19-jarige Schiedammer wiens rijbewijs was ingevorderd. Hij zei zich niet te kunnen legitimeren, maar viel door de mand toen zijn paspoort zichtbaar uit zijn broekzak stak. Tijdens zijn aanhouding bleek de jongen een busje pepperspray bij zich te hebben. Hij ontving meerdere processen-verbaal.
 
Fietser gewond na aanrijding met 6-jarig jongetje
Den Haag – Een 25-jarige Haagse raakte maandag 2 augustus om 12.15 uur gewond. Zij fietste in de Harderwijkstraat toen plotseling een 6-jarig Haags jongetje overstak. De Haagse kon de jongen niet meer ontwijken. De fietsster kwam ongelukkig terecht. Ambulancepersoneel nam haar met onbekend letsel mee naar het ziekenhuis. Het jongetje was zich van geen kwaad bewust. Hij liep een klein schrammetje op. Met een mooie pleister en een knuffel, gekregen van het ambulancepersoneel, mocht hij naar huis.

Winkeldief op de vlucht
Den Haag - Een 49-jarige Hagenaar die ervan verdacht wordt maandagmiddag 2 augustus om 13.15 uur een winkeldiefstal aan de Hildo Kroplaan gepleegd te hebben, sloeg op de vlucht toen een medewerker van de winkel hem op de diefstal aan wilde spreken. De medewerker achtervolgde de Hagenaar op zijn vlucht, maar stopte hiermee toen de verdachte een mes tevoorschijn haalde. Deze verstopte zich vervolgens op een braakliggend terrein aan de Mangostraat. Meerdere politie-eenheden, waaronder de hondenbrigade en het kustdetachement, zetten de omgeving af. Na een aantal waarschuwingen per megafoon en dreiging een politiehond naar hem te laten zoeken, gaf de verdachte zich over. Hij is meegenomen naar het politiebureau. De recherche onderzoekt de zaak.
 
Fietsendieven aangehouden
Den Haag – De politie hield maandag 2 augustus om 16.30 een 13-jarige Hagenaar aan als verdachte van fietsendiefstal. Agenten zagen de jongen op een mooie damesfiets, zonder sleuteltje in het slot, op de Asmansweg fietsen. Bij controle bleek dat de fiets was gestolen. De politie nam de Hagenaar mee naar het politiebureau voor verhoor. Hier ontdekten agenten dat de Hagenaar ook 3 gram hasj bij zich had. Hij deed hier vrijwillig afstand van.
Agenten zagen om 21.36 uur op de Houtrustweg een 26-jarige Haagse op een mooie fiets fietsen waar geen sleutel in het slot zat. Deze fiets bleek ook gestolen te zijn. De politie nam de Haagse mee naar het politiebureau voor verhoor. Beide fietsen werden in beslag genomen.

Fietsster gewond bij aanrijding
Den Hoorn - Bij aan aanrijding met een personenauto, raakte maandag 2 augustus een 18-jarige fietsster gewond. De vrouw, een Wateringse, fietste omstreeks 17.15 uur op de Lotsweg en wilde ter hoogte van de Veenakkerweg linksaf slaan. Zij verzuimde daarbij richting aan te geven en werd aangereden door een 19-jarige automobiliste die inmiddels al naast de fietsster reed. Een aanrijding was onvermijdelijk en de onfortuinlijke fietsster kwam met een klap op de grond terecht. Zij werd naar het ziekenhuis vervoerd waar zij een nacht ter observatie moest blijven.

Dronken tegen vangrail
Delft – Agenten kregen 3 augustus omstreeks 01.05 uur een melding dat er een auto tegen de vangrail op de A13 aangereden zou zijn. De 23-jarige automobilist uit Rotterdam verklaarde tegen de agenten dat hij om onverklaarbare redenen tegen de vangrail gebotst was. De man had bloeddoorlopen ogen en rook behoorlijk naar alcohol. Een blaastest aan het politiebureau leverde twee keer de toegestane hoeveelheid alcohol op. Het rijbewijs van de Rotterdammer  werd ingevorderd. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt een strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille). Sinds 1 oktober 2008 is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 promille of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 370 euro.

Motorrijder loopt gebroken been op
Delft – Bij een aanrijding 2 augustus om 17.05 uur op de splitsing van de Kopkas met de Teding van Berkhoutlaan raakte een 66-jarige motorrijder uit De Lier gewond. De man kwam op de verkeerde weghelft terecht en reed recht op een tegemoetkomende auto af. De 20-jarige automobiliste uit Delft probeerde een aanrijding nog te voorkomen door langzamer te gaan rijden en te toeteren. De motorrijder botste echter frontaal op een personenauto en kwam ten val. Met een gebroken been is de Delftenaar naar een ziekenhuis vervoerd.  

Gesignaleerde probeert te vluchten
Zoetermeer - In het kader van een Betex-actie gingen agenten maandag 2 augustus aan de bel bij een 18-jairge Zoetermeerder omdat deze nog een gevangenisstraf van 8 dagen open had staan. Bij de woning zagen de agenten wat beweging achter het gordijn, maar de bewoner gaf aan niet open te kunnen doen omdat hij geen sleutel had. Gelukkig waren de agenten overal op voorbereid en had één agent zich aan de achterkant van de woning opgesteld. Plotseling zag hij de gezochte Zoetermeerder de tuin in lopen, kennelijk met de bedoeling om te vluchten. Toen hij de agent zag, zette de jongen inderdaad een sprint in, maar de agent was hem te snel af en vatte hem in de kraag. Hij is ingesloten op het politiebureau.

Automobilist rijdt tegen lantaarnpaal
Zoetermeer - Op de Ottolandstraat raakte maandag 2 augustus een lantaarnpaal zwaar beschadigd toen deze werd aangereden door een automobilist. Agenten kregen om 09.50 uur de melding van een eenzijdig ongeval op de Ottolandstraat. Ter plaatse bleek een 22-jarige man uit Capelle aan den IJssel tijdens het achteruitrijden tegen de lantaarnpaal te zijn gereden. De lantaarnpaal was hierdoor geknakt. De gemeente is kennis gegeven in verband met de reparatie van de lantaarnpaal.|