Persberichten 8 augustus 2010 | Regio15.nl

Persberichten 8 augustus 2010

Motoragent gewond bij ongeval
Den Haag – Een motoragent raakte zaterdag 7 augustus om 04.50 uur gewond bij een ongeval op de kruising Troelstrakade met de Melis Stokelaan. Diverse politie-eenheden waren op zoek naar enkele jongeren op motorscooters die betrokken waren geweest bij een inbraak in een school aan de Vierheemskinderenstraat eerder in de nacht. Rond 04.50 uur zagen enkele agenten een van de motorscooters rijden en trachtten zij hem aan te houden. Hierbij raakte de motoragent een stilstaande taxi en kwam daarbij ten val. De bestuurder van de motorscooter wist uiteindelijk te ontkomen. De motoragent raakte gewond aan zijn rug. De GGD vervoerde hem ter observatie naar het ziekenhuis. De politie stelt een verder onderzoek in.

Drank maakt meer kapot dan je lief is
Den Haag/Scheveningen – Een 31-jarige inwoner uit Utrecht kon zich zaterdag 7 augustus tijdens het politieverhoor weinig meer herinneren van wat hij eerder die nacht had uitgespookt. De man verkeerde onder invloed van drank en bemoeide om 01.00 uur zich met een bekeuringsituatie op de Strandweg. De man vond het nodig om zich in het bekeuringsgesprek te mengen en richtte daarnaast zijn aandacht op een groepje passerende personen. Een van die personen zei iets tegen de man die hem hierna te lijf ging. Hierbij gebruikte de man een mes waarbij, zo bleek achteraf, een 16-jarige jongen werd gestoken. Het slachtoffer moest naar het ziekenhuis om de steekwond te laten hechten. De 31-jarige man werd aangehouden. Na een nachtje in de cel verklaarde de man dat hij door overmatig alcoholgebruik niet meer wist wat hij allemaal had gedaan. De politie maakte proces-verbaal tegen de man op.

Hennepkwekerij in woning
Den Haag – Politieagenten ontdekten vrijdag 6 augustus om 22.15 uur in een woning aan de Hoefkade een hennepkwekerij. De agenten stelden een onderzoek in toen zij een anonieme tip binnen kregen. In de woning stonden in een kamer 168 hennepstekken en in een andere kamer 229 volgroeide hennepplanten. De stroomvoorziening werd buiten de meter om afgetapt. Van de bewoner ontbrak elk spoor. De kwekerij werd ontmanteld en in beslag genomen. De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van de bewoner.

Hennepkwekerijen
Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van hennepkwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat kan leiden tot brandgevaarlijke situaties. Hebt u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt, dan vragen wij nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.  

Autokraker in de cel
Den Haag – Dankzij een alert reagerende getuige kon de politie zondag 8 augustus om 01.30 uur in de Tasmanstraat een 39-jarige autokraker aanhouden. De man werd door de getuige op heterdaad betrapt terwijl hij bezig was om een auto open te breken. Hij moest mee naar het bureau en werd voor nader verhoor ingesloten.

Beroving snel opgelost
Den Haag – De politie kon zondag 8 augustus kort na middernacht een beroving op de Oude Waalsdorperweg oplossen. Via getuigen werd een goed signalement en een mogelijke naam van een verdachte verkregen en hij werd dan ook direct met een bezoekje vereerd. Hij (16 jaar) bekende direct de diefstal en wees de locatie aan waar hij de gestolen spullen zoals een gsm en een portemonnee had verstopt.

Vrouw beschoten met luchtdrukpistool
Den Haag – Een 50-jarige vrouw uit den Haag belandde zondag 8 augustus om 03.45 uur in het ziekenhuis nadat zij door een 48-jarige plaatsgenoot tijdens een ruzie met een luchtdrukpistool was beschoten. De vrouw liep daarbij letsel op aan haar hoofd en moest in het ziekenhuis worden opgenomen. De politie wist korte tijd later de vermoedelijke schutter, een 48-jarige vrouw uit Den Haag in haar woning aan te houden. Het wapen werd eveneens in beslag genomen. De politie stelt een onderzoek in.

Slechte plaatselijke kennis nekt bromfietser
Den Haag/Loosduinen – Een 29-jarige bromfietser en zijn passagier probeerden zondag 8 augustus kort na middernacht uit handen van de politie te blijven. Het duo moest op de Kijkduinsestraat stoppen omdat zij een verkeersovertreding begingen. Daar hadden zij geen boodschap aan en gingen er vandoor. Via enkele straten reden zij het bosgebied Meer en Bos in. Daar bleek hun plaatselijke ‘stratenkennis’ ontoereikend. Het duo reed namelijk pardoes een sloot in. Voor de agenten was het vervolgens een koud kunstje om beide mannen aan te houden. Met enkele bekeuringen op zak, mochten zij vervolgens lopend naar huis.

Onder invloed met gestolen golfkarretje
De Lier – Politieagenten zagen zaterdag 7 augustus om 01.15 vanaf de Kerklaan een golfkarretje wegrijden. De bestuurder reed zonder verlichting. Toen de agenten de man staande hielden bleek dat hij (24-jarige inwoner uit Monster) en zijn 25-jarige plaatsgenoot het wagentje zonder toestemming van de eigenaar hadden weggenomen. De 24-jarige bleek onder invloed te verkeren en blies 575 ugl. De man moest zijn rijbewijs inleveren en beiden kregen een proces-verbaal wegens diefstal.

Foute belediging
De Lier – Een 15-jarige jongen uit Monster belandde zondag 8 augustus om 03.00 uur in de cel. De jongen bracht aan twee surveillerende politieagenten in de Hoofdstraat de ‘Hitlergroet’. Hij werd direct aangehouden en ingesloten.

Groenteman bestolen van dagopbrengst
Monster – Twee nog onbekende mannen wisten vrijdag 7 augustus om 17.00 uur de dagopbrengst van een 27-jarige groenteman uit Reeuwijk te stelen. Het duo wist in een onbewaakt ogenblik het geldkistje van de marktkoopman weg te nemen. Hierna reden zij beiden weg op een scooter. Diverse politie-eenheden zetten de achtervolging in. Een motoragent zag het duo rijden over de Maartensdijklaan. De bestuurder wist echter te ontkomen. Doordat het kenteken van de scooter kon worden genoteerd, stelde de politie een onderzoek in bij de kentekenhouder in Den Haag. In de woning vonden de agenten de scooter en een gedeelte van het geldbedrag. Van de beide daders ontbrak elk spoor. De scooter en het geld namen de agenten in beslag. Het onderzoek naar de identiteit van de beide mannen wordt voortgezet. De politie zoekt getuigen van het incident. Niet uitgesloten is dat het tweetal aan het einde van de middag gedurende enige tijd de marktkoopman heeft geobserveerd alvorens ‘toe te slaan’. Hebt u informatie over deze zaak? Bel met de politie in het Westland via 0900-8844. Liever anoniem? Bel Misdaad Anoniem 0800-7000.

Heterdaadje
Delft – Dankzij een alert reagerende getuige kon de politie zaterdag 7 augustus om 01.20 uur drie verdachten (21 tot 23 jaar) aanhouden. Het drietal vernielde op de Ruys de Beerenbrouckstraat een telefooncel. Een van de drie verdachten, een 21-jarige Hagenaar, bedreigde bij de insluiting in een politiecel, een medewerker van arrestantenzorg. Hij kan meerdere processen-verbaal tegemoet zien. De Hagenaars werden ingesloten voor nader verhoor.

Dronken rijdster veroorzaakt ongeval
Delft – Een 31-jarige automobiliste uit Delft veroorzaakte vrijdag 6 augustus om 21.00 uur een ongeval op de Kruithuisweg. De vrouw raakte nabij de kruising met de Tanthofdreef de macht over het stuur kwijt, ramde enkele paaltjes en botste tegen een verkeersbord. Agenten constateerden dat de vrouw onder invloed verkeerde. Zij blies 940 ugl. De vrouw verklaarde dat de remmen van haar auto weigerden. De politie stelt een onderzoek in naar de technische staat van haar auto. De vrouw kreeg een proces-verbaal wegens rijden onder invloed en haar rijbewijs namen de agenten in.

Autokrakers betrapt
Delft – Drie Hagenaars (18 tot 21 jaar) werden zondag 8 augustus om 00:45 uur betrapt bij een auto-inbraak op het Haantje in Rijswijk. Dankzij een goed signalement kon het drietal later worden aangehouden op de Meermanstraat. Een van de verdachten raakte bij de inbraak gewond aan zijn hand, bloedsporen in de auto zullen waarschijnlijk deze verdachte aan deze inbraak koppelen. Het trio werd ingesloten voor verhoor.

Gladheid in parkeergarage
Delft – in de parkeergarage Zuidpoort vonden vermoedelijk door plaatselijke gladheid als gevolg van een combinatie van forse regenval en een nieuw aangebrachte coating in relatief korte tijd zaterdag 7 augustus tussen 20.00 en 21.00 uur vijf aanrijdingen plaats. Alle bestuurders raakten bij het naar binnen rijden de macht over het stuur kwijt en botsten tegen pilaren, muren en of andere geparkeerde personenauto’s.

Alcohol- en bromfietscontrole in Nootdorp
Nootdorp - Het verkeershandhavingsteam van politie Haaglanden controleerde zaterdag 7 augustus tussen 16.30 en zondag 8 augustus 01.30 uur op de Molenweg het auto- en bromfietsenverkeer op het gebruik van alcohol. 400 bestuurders moesten een blaastest afleggen. Vijf bestuurders kregen een proces-verbaal met respectievelijk scores van 305 ugl, 315 ugl, 255 ugl, 195 ugl en 105 ugl  Van deze vijf bestuurders waren er twee beginnend bestuurder.

Tevens werden circa 30 bromfietsen aan een controle onderworpen. Tien bestuurders kregen een proces-verbaal overschrijding van de constructiesnelheid, vier bestuurders hadden geen bromfietsrijbewijs en één belde mobiel. Eén bromfiets bleek een snelheidsbegrenzer te hebben. Deze gooide de bestuurder bij de controle weg, maar werd teruggevonden.

De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt een strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille). Sinds 1 oktober 2008 is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 promille of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 370 euro.

Agressieve dronk
Pijnacker – Een vader en zijn twee zoons (17 en 20 jaar) bezorgden zondag 8 augustus om 02.00 uur de politie handen vol werk. Het trio had de nodige alcohol achter de kiezen en de 17-jarige kon op het fietspad nabij de Noordweg in Nootdorp niet meer verder lopen. Politieagenten die aanvankelijk een onwelwording doorkregen, stelden een onderzoek in. Al snel bleek dat drank de oorzaak van ‘het leed ‘ was. Toen ook zijn broer en vader zich met het incident gingen bemoeien sloeg de sfeer snel om. Enkele politie-eenheden moesten alle zeilen bijzetten om te voorkomen dat een en ander uit de hand liep. Uiteindelijk kregen de drie mannen allemaal een proces-verbaal wegens openbare dronkenschap en het verstoren van de openbare orde. Hierna keerde de rust weder.

Duur ‘grapje’
Zoetermeer – Een 28-jarige Zoetermeerder op een fiets schold zaterdag 7 augustus om 03.15 uur bij het passeren van enkele agenten op de Europaweg de politiemannen voor kakkerlakken uit. Dat accepteerden de agenten niet en zij konden de man na een korte achtervolging achterhalen. Hij kreeg later op de dag een proces-verbaal met een fikse geldboete van 310 euro. Hierna kon de man weer naar huis.

Tumult in woning
Zoetermeer – Politieagenten die vrijdag 6 augustus om 19.00 uur afkwamen op een melding van bedreiging in een woning aan de Florens van Brederodelaan konden voorkomen dat de situatie in de woning verder verergerde. Toen zij aankwamen liep net een 31-jarige Zoetermeerder de galerij op. De man had een hakmes in zijn handen en zat onder het bloed. In de woning troffen de agenten een man aan (leeftijd onbekend). Het slachtoffer had meerdere verwondingen en zat fors onder het bloed. De 31-jarige werd direct aangehouden en de GGD vervoerde het slachtoffer naar het ziekenhuis. De politie stelt een onderzoek in naar het voorval. Het slachtoffer verkeert niet in levensgevaar.

Onder invloed tegen boom
Zoetermeer – Een 30-jarige automobilist botste zondag 8 augustus om 01.00 uur met zijn auto op de Gaardedreef tegen een boom. Politieagenten die een onderzoek instelden, constateerden dat de man teveel had gedronken. Hij blies aan het bureau 620 ugl en raakte dan ook zijn rijbewijs kwijt. Zijn auto raakte bij het ongeval zwaarbeschadigd.