Persberichten 25 augustus 2010 | Regio15.nl

Persberichten 25 augustus 2010

Straatroof
Den Haag – Een nog onbekende jongeman trok maandag 23 augustus rond 19.00 de ketting van de nek van een 21-jarige Haagse in het wijkpark aan de Schalk Burgerstraat. De vrouw zat daar met een vriendin op een bankje toen de jongen het aansprak. Op datzelfde moment greep hij naar de ketting, trok deze los en rende vervolgens weg richting de Schalk Burgerstraat. De vrouw is samen met haar vriendin de dader nog achterna gerend maar kon hem niet meer achterhalen. De dader was ongeveer 18 jaar oud en was 1.70 m lang. Hij was vermoedelijk van Noord-Afrikaanse afkomst, had een tenger postuur en een pokdalig, smal gezicht met zwart kort haar. Ten tijde van de straatroof droeg hij een zwart petje, een zwart/donker T-shirt met lange mouwen met opdruk en een blauwe spijkerbroek.
Aangezien het vrij druk was in het parkje hoopt de politie dat er mensen zijn die iets van deze straatroof gezien hebben. Hebt u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader? Neem dan contact op met de recherche van politiebureau De Heemstraat via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Fietser aangereden, automobilist rijdt door
Den Haag – Bij het achteruit verlaten van de uitrit van het tennispark aan Het Kleine Loo zag een bestelwagenchauffeur dinsdagmiddag 24 augustus rond 15.40 uur een passerende fietser over het hoofd. De man raakte met zijn bus de fietser, een 48-jarige man uit Wassenaar, die hierdoor op de grond viel. De fietser liep hierbij geen verwondingen op, wèl raakte zijn fiets beschadigd. De bestuurder stapte uit, maar toen de fietser hem aansprak lachte de man alleen wat. Volgens de 48-jarige man nam de bestuurder de situatie niet serieus, de fietser voelde zich door het gedrag van de man enigszins bedreigd. Toen de fietser zijn telefoon pakte om de politie te bellen, reed de bestelautobestuurder weg zonder zijn gegevens achter te laten. Hierop fotografeerde de fietser met zijn mobieltje het kenteken, wat hij doorgaf aan de politie. De politie stelt een onderzoek in.

Heling
Den Haag – Agenten kregen dinsdag24 augustus om 09.30 uur de melding dat op de Kempstraat een man computers probeerde te verkopen aan voorbijgangers. Al snel vonden zij een man die voldeed aan het opgegeven signalement. De agenten zagen naast hem twee tassen staan met daarin een computerkast en beeldscherm. Ook had de 45-jarige Hagenaar onder zijn jas een rugzak met daarin een toetsenbord en muis. De man vertelde aan de agenten dat hij de spullen bij het grofvuil had gevonden maar dat hij niet meer wist waar dat precies geweest was. Hierop hielden zij de Hagenaar aan voor heling. Op het bureau kwamen uit de rugzak ook nog een geheugenkaart voor een fotocamera in dichte verpakking, een kabel voor de computer en een loper voor fietsen. Alle goederen zijn in beslag genomen.

16 maal gesignaleerd
Den Haag – Surveillerende politieagenten controleerden woensdag 25 augustus om 03.20 uur op de Jan Blankenstraat de twee inzittenden van een personenauto. Omdat één van hen, een 25-jarige man uit Rijswijk, zich niet kon legitimeren, hielden zij hem. Op het politiebureau gaf de man eerst nog een valse naam op; die van zijn broer. Later, toen zijn ware identiteit duidelijk werd, bleek hij in totaal 16 maal gesignaleerd te staan voor meerdere feiten. De optelsom van de signaleringen bedroeg 1893,50 euro of 63 dagen gevangenisstraf. Buiten deze straffen kreeg de man nog twee processen-verbaal erbij: één voor het niet tonen van een geldig legitimatiebewijs en de ander voor het opgeven van een valse naam.

Aanrijding tram - personenauto
Den Haag – Agenten troffen dinsdagochtend 24 augustus rond 10.30 een opstopping aan op het Spui. Zij zagen op de kruising met de Amsterdamse Veerkade een tram stilstaan tegen een auto. Omdat zowel de trambestuurder als de automobilist verklaarden dat zij wit (voor de tram) cq groen licht hadden gehad, is onduidelijk wie er schuldig is aan de aanrijding. Bij de aanrijding zijn geen gewonden gevallen. Hebt u informatie over deze aanrijding? Neem dan contact op met bureau Jan Hendrikstraat via 0900-8844.

Gepakt voor looddiefstal
Den Haag – Na een melding van omwonenden dat er jongens op het dak van een school in de Bresterstraat liepen, hield de politie op dinsdag 24 augustus omstreeks 16.00 uur twee Haagse jongens van 15 en 17 jaar oud aan. De jongens bleken lood van het dak af te halen en wilden dit verkopen. Beide zijn als verdacht van diefstal in vereniging overgebracht naar het politiebureau. De 15-jarige jongen kon met een proces-verbaal naar huis. De 17-jarige was eerder veroordeeld voor een poging inbraak en had daarvoor naast een taakstraf een voorwaardelijke veroordeling van twee maanden gevangenisstraf met een proeftijd van twee jaar gekregen. Door de diefstal van het lood overtrad hij de voorwaarden en werd in verzekering gesteld.

Duur kapsel
Den Haag/Loosduinen – Een 44-jarige Haagse vrouw wilde zich wellicht een verfbeurt bij de kapper besparen en nam woensdag 24 augustus omstreeks 12.40 uur in een winkel aan het De Savornin Lohmanplein een pak haarverf van 14,15 euro mee zonder te betalen. Na verhoor aan het bureau vertrok de vrouw zonder haarverf, maar met een boete van 150 euro. Al met al zou de vrouw goedkoper uitgeweest zijn als zij haar haar bij de kapper had laten verven.

Inbraak in apotheek
Den Haag – Door het ingooien van een ruit wisten inbrekers woensdagmorgen 25 augustus rond 00.10 uur binnen te dringen bij een apotheek aan de Asmansweg. Gewaarschuwde politiemensen troffen in de winkel twee bakstenen aan waarmee de ruit was ingegooid, de daders waren echter al gevlogen. Meerdere politie-eenheden gingen in de omgeving op zoek, maar troffen geen verdachten meer aan. Wel vonden enkele agenten op het Esparantoplein een uit de winkel gestolen ladeplank met een daarop bevestigde cassettekluis. Deze is veiliggesteld en zal door de politie op sporen worden onderzocht.

Politie zoekt getuigen inbraak renbaan
Wassenaar -  De politie getuigen van een inbraak op het terrein van renbaan Duindigt. Zaterdag 21 augustus om 20:30 uur braken onbekende personen in bij het complex van de renbaan aan de Waalsdorperlaan. Bij deze inbraak werden de daders overlopen door medewerkers van de renbaan. Die zagen vervolgens dat een man wegreed in een zwarte personenauto. Bij de inbraak is geluidsapparatuur buitgemaakt.
Bent u getuige geweest van deze inbraak of heeft u wellicht de auto zien wegrijden? Heeft u anderszins informatie die kan helpen bij het onderzoek? Neemt u dan contact op de recherche van politiebureau Wassenaar op telefoonnummer 0900-8844. Liever anoniem? Belt u dan 0800-7000.

Kindje klem
Delfgauw – Hulpdiensten hadden dinsdag 24 augustus om 15.50 uur de handen vol aan een peutertje die in het kinderstoeltje klem kwam te zitten. Het ventje zat op de fiets van zijn moeder en kwam met zijn vingertje klem te zitten. Met een beetje slaolie kwam er beweging en kreeg het kindje als troost een beertje voor de schrik.

Automobilisten op de vuist
Naaldwijk – Op de Burgemeester Elsenweg kregen twee automobilisten dinsdagmiddag 24 augustus letterlijk slaande ruzie. Rond 15.15 uur raakten de twee slaags met elkaar. Ter hoogte van de Bosweg stapte de ene automobilist uit, trok het portier van de andere auto open en begon op de bestuurder in te slaan. Een derde automobilist zag alles gebeuren en probeerde de twee uit elkaar te houden tot de politie gearriveerd was. Onduidelijk bleef waarom de ruzie ontstond. De man die de eerste klap uitdeelde, een 21-jarige Hagenaar, werd aangehouden. Na verhoor mocht hij weer naar huis; hij moet zich later voor de rechter verantwoorden.

Heterdaadje
Zoetermeer – Politieagenten hielden woensdag 25 augustus om 04.25 uur een 18-jarige inwoner uit Zoetermeer aan. De man werd aangehouden op verdenking van vernieling van een personenauto op de Van Leeuwenhoeklaan. Toen de agenten een onderzoek instelden, bleek dat er aan meerdere auto’s schade was aangericht. Zo was er in een aantal gevallen in de autolak gekrast en dat van één auto de spiegel was vernield. In één van de auto’s stond de naam van de aangehouden verdachte gekrast. Ontkennen had dan ook weinig zin. De man werd ingesloten voor nader verhoor.