Persberichten 1 september 2010 | Regio15.nl

Persberichten 1 september 2010

Fietser schiet in de lucht, getuigen gezocht
Den Haag – Een nog onbekende fietser heeft dinsdag 31 augustus rond 18.00 uur met een vuurwapen in de lucht geschoten. Dit gebeurde op de hoek van het Oranjeplein met de Limburg Stierumstraat. Een automobilist probeerde rond dat tijdstip de fietser in te halen. Dat lukte echter niet doordat de weg te smal was. Toen de automobilist de fietser uiteindelijk passeerde, begon de fietser te schreeuwen en met zijn armen te zwaaien. De bestuurder stopte zijn auto, waarop de fietser uit zijn broekzak een vuurwapen pakte en in de lucht schoot. De automobilist is hierop meteen weggereden.
Bent u getuige geweest van dit schietincident of hebt u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neem dan contact op met de recherche van politiebureau Hoefkade via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Poging illegale stroomaftap veroorzaakt kortsluiting
Den Haag – Politieagenten hielden woensdagavond een 25-jarige man aan, omdat hij aan een meterkast van woningen aan de Beresteinlaan had gerommeld en hiermee kortsluiting veroorzaakte. Een aantal portiekwoningen zat hierdoor tijdelijk zonder stroom. Buren hadden voorafgaande aan de stroomstoring een klap gehoord en een man weg zien lopen. De brandweer constateerde al snel dat er met de meterkast gerommeld was. De politie ging op zoek naar de man die dit veroorzaakt had. Omdat het vermoeden bestond dat de man door de kortsluiting brandwonden had opgelopen en zich daardoor zou melden bij een EHBO, deden de agenten navraag bij ziekenhuizen. Hierdoor kon al snel een man met brandwonden - die voldeed aan het signalement - aangehouden worden in een ziekenhuis in Den Haag. De man bleek te hebben geprobeerd stroom af te tappen voor een in aanbouw zijnde hennepkwekerij in één van de woningen in de straat. De politie onderzoekt de zaak.

Hennepkwekerijen
Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van hennepkwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat kan leiden tot brandgevaarlijke situaties. Hebt u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt, dan vragen wij nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000. 

Boos om bekeuring
Den Haag - Politieagenten zagen dinsdag 31 augustus om 13.50 uur in de De Constant Rebequestraat een auto tegen de verkeersrichting in rijden. Op het De Constant Rebecqueplein hielden zij de bestuurder staande en gaven hem een bekeuring voor het negeren van de verplichte rijrichting. De 22-jarige Haagse bestuurder was het hier niet mee eens en schold de agenten uit. Omdat hij zich vervolgens niet kon legitimeren, moest hij mee naar het politiebureau. Het humeur van de Hagenaar verslechterde hierdoor nog meer. Hij verzette zich hevig tegen zijn aanhouding en werd vervolgens geboeid naar het politiebureau vervoerd. Daar kreeg hij meerdere processen-verbaal. Hij moet zich later voor de rechter verantwoorden.

Zonder rijbewijs, zonder auto
Den Haag – Een 19-jarige man vestigde de aandacht op zich toen hij dinsdag 31 augustus om 15.30 uur met hoge snelheid door het rode verkeerslicht reed op de Waldorpstraat. De man moest zijn auto aan de kant zetten en toen de politie naar zijn rijbewijs vroeg om de gegevens te controleren, bleek hij geen rijbewijs te hebben en hij gaf zich uit voor iemand anders. Omdat het niet de eerste keer was dat de man zonder rijbewijs een auto bestuurde, is zijn auto in beslag genomen en moest de man te voet verder.

Hennepkwekerij ontmanteld
Den Haag – Tijdens een controle dinsdag 31 augustus ontdekten politieagenten in een woning aan het Lorentzplein een hennepkwekerij met 120 plantjes. De politie heeft de kwekerij ontmanteld en de plantjes en het materiaal meegenomen om te laten vernietigen. De 59-jarige eigenaar van de woning kreeg een proces verbaal.

Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van hennepkwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat kan leiden tot brandgevaarlijke situaties. Hebt u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt, dan vragen wij nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000. 

Man breekt knie
Den Haag – Een 35-jarige man brak dinsdag 31 augustus om 15.40 uur zijn knie, doordat hij zonder te kijken de Middenstede overstak en vervolgens aangereden werd. Een 35-jarige automobiliste zag de man plotseling voor haar auto, kon hem niet meer ontwijken en botste op de man. De man is voor behandeling naar het ziekenhuis vervoerd. De vrouw kwam met de schrik vrij.

Zeven te snelle bromfietsers
Wassenaar – Zeven van de twintig gecontroleerde snor- en bromfietsen haalden dinsdag 31 augustus tussen 15.00 en 17.00 uur een te hoge snelheid op de rollertestbank. De politie hield de controle op de kruising Rust en Vreugdlaan met de Menkenlaan. De zeven bestuurders kregen een proces-verbaal. Van één bestuurder is het kentekenbewijs ingevorderd, omdat zijn bromfiets een snelheid van 84 km/u haalde. De bestuurder krijgt zijn kentekenbewijs terug, nadat hij de snelheid heeft aangepast en slaagt voor een herkeuring van zijn bromfiets.

Slingeren zonder rijbewijs en verzekering
Rijswijk – De politie verbaliseerde dinsdag 31 augustus rond 09.00 uur een 23-jarige automobilist uit Den Haag, omdat hij slingerend, zonder rijbewijs en zonder verzekering over het Hendrik Ravesteijnplein reed. Nader onderzoek wees uit dat de auto niet op naam van de verdachte stond. De man verklaarde dat hij de auto al drie maanden in zijn bezit had, maar niet wist dat hij deze op zijn naam moest zetten. De politie nam het voertuig in beslag.

Scooterrijder gewond bij ongeval
Nootdorp – Een 47-jarige scooterrijder uit Rotterdam raakte dinsdag 31 augustus om 16.30 uur gewond bij een ongeval op de Oudeweg. De man kwam ongelukkig ten val toen de auto voor die voor hem reed, moest afremmen. De 47-jarige remde ook, maar kwam daarbij ten val. De GGD vervoerde de man met schouderletsel naar het ziekenhuis

Caravan op zijn kant
Pijnacker – Een 63-jarige eigenaar van een caravan bleef dinsdag 31 augustus om 11.30 uur met de brokken zitten. De man reed over de Nieuwkoopseweg met zijn auto met daarachter zijn caravan en raakte daarbij een grote steen. Door de klap kantelde de caravan. Een takelwagen wist de caravan weer op zijn wielen te zetten en naar een garage te slepen.

Snelle bestuurder het haasje
Delft – Politieagenten zagen woensdag 1 september kort na middernacht een 21-jarige automobilist over de Mijnbouwstraat rijden. De man hield er een opvallende rijstijl op na en reed met piepende banden bij een verkeerslicht weg. Toen de agenten de man hem daarover aanspraken, bleek dat hij teveel alcohol had gedronken. De beginnende bestuurder blies aan het bureau 195 ugl en kreeg een proces-verbaal.

De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt een strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille). Sinds 1 oktober 2008 is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 promille of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 370 euro.

Tumult in woonwijk
Delft – Een ogenschijnlijk verkeerd gevallen opmerking over te hard rijden over de Kleine Boogerd liep dinsdag 31 augustus om 18.00 uur flink uit de hand. Een 29-jarige automobilist reed volgens enkele buurtbewoners te hard over de Kleine Boogerd. Toen zij daar wat van zeiden, liepen de gemoederen hoog op en ontstond een handgemeen. De 29-jarige liep daarbij een hoofdwond op en zijn auto raakte bij het incident beschadigd. De politie hield een 41-jarige man aan. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Vermiste Tamara Treffers terecht
Zoetermeer  – De sinds dinsdag 24 augustus vermiste 15-jarige Tamara Treffers is weer terecht. Het meisje liep weg vanuit de ‘Meidenopvang’ in Den Haag, waar zij verbleef. Een kennis zag haar dinsdag 31 augustus op straat in Zoetermeer lopen en zorgde ervoor dat zij zich weer meldde bij de opvang.

Scootmobiel op de snelweg
Zoetermeer – Een 51-jarige Zoetermeerse vergiste zich dinsdag 31 augustus in de afslag toen ze met haar scootmobiel naar Rokkeveen wilde rijden. De vrouw reed op de Afrikaweg en doordat ze op de verkeerde rijstrook reed, kwam ze op de snelweg A12 terecht. Via de vluchtstrook is de vrouw naar het dichtstbijzijnde tankstation gereden. Daar waarschuwde ze de politie. Een behulpzame vrachtwagenchauffeur heeft de scootmobiel in zijn vrachtwagen geladen en teruggebracht naar Zoetermeer. De vrouw en haar medepassagier zijn door de politie afgezet in Zoetermeer. Daar konden de dames hun reis verder vervolgen met hun scootmobiel.

Inbraak in supermarkt
Zoetermeer – Nog onbekende daders hebben in de nacht van woensdag 1 september, rond 4.45 uur, ingebroken in een supermarkt aan de Leidsewallen. De dieven kwamen de winkel binnen door de ruit van een van de toegangsdeuren uit de sponning te trappen. Zij hebben een nog onbekende hoeveelheid spullen meegenomen. Politieagenten, gealarmeerd door het inbraakalarm, waren snel ter plaatse, maar hebben de daders niet meer aangetroffen. De politie stelt een onderzoek in.