Inbreker én overvallers aangehouden | Regio15.nl

Inbreker én overvallers aangehouden

Westland - Bij de zoektocht naar een inbreker en twee overvallers in het Westland zette de politie donderdagochtend 9 september verschillende politie-eenheden, een politiehond en de politiehelikopter in. Dankzij deze inzet konden de inbreker en de overvallers worden aangehouden.

Inbreker overlopen
De politie kreeg donderdagochtend om 08.00 uur een melding dat door twee mannen bij een woning aan de Paralleweg in 's-Gravenzande werd ingebroken. De bewoner had de verdachten overlopen waarna het tweetal vluchtte. Bij de zoektocht naar de twee inbrekers werd gebruik gemaakt van meerdere politie-eenheden en een politiehelikopter. Ook een politiehond nam aan de zoektocht deel. Uiteindelijk werd één van de vermoedelijke verdachten, een 21-jarige Hagenaar, in het duingebied nabij Monster gesignaleerd en kon hij worden aangehouden. De verdachte liep daarbij enkele beetwonden op, waarvoor hij in het ziekenhuis werd behandeld. Na zijn behandeling werd de man voor nader verhoor ingesloten.

Woning overvallen, verdachten aangehouden
Korte tijd later rond 09.00 uur kreeg de politie melding van een overval op een woninga an de Van Catshuysenstraat in Wateringen. De 46-jarige bewoonster werd door twee mannen overvallen en raakte hierbij lichtgewond. De twee overvallers sloegen hierna op de vlucht.  Bij de zoektocht naar de daders werden wederom alle beschikbare politie-eenheden ingezet en werd opnieuw een beroep gedaan op de nog aanwezige politiehelikopter.
Meerdere buurtbewoners die gealarmeerd waren door de grote politie-inzet en de boven hun hoofd vliegende helikopter, hielpen de agenten tijdens hun zoektocht naar de daders. Mede dankzij hun informatie konden de agenten achterhalen dat de twee vermoedelijke daders in een toevallig passerende lijnbus waren gestapt.  De politie liet de bewuste lijnbus stoppen en met hulp van een politiehond werden de verdachten aangehouden. De twee aangehouden verdachten zijn 30 en 42 jaar oud en hebben geen vaste woon- en of verblijfplaats. De politie onderzoekt beide zaken.