Persberichten 14 september 2010 | Regio15.nl

Persberichten 14 september 2010

Weer drie aanhoudingen steekincident Den Haag
Den Haag – Het rechercheteam dat onderzoek doet naar het steekincident van vrijdag 10 september – waarbij om 19.30 uur in een speeltuintje aan de Buinerveenstraat een 16-jarige jongen uit Den Haag meerdere malen werd gestoken – hield maandag 13 september nog eens drie verdachten aan. Het drietal (16, 16 en 17 jaar uit Den Haag) wordt verdacht van betrokkenheid bij het ‘incident’. Op zondag 12 september werd al een 17-jarige Hagenaar aangehouden, op verdenking van poging tot doodslag. De rechercheurs zetten het onderzoek voort en sluiten meerdere aanhoudingen niet uit.

Aanhouding twee verdachten na babbeltruc
Den Haag - De politie hield de afgelopen week twee verdachten aan die op 12 augustus van een 91-jarige man zijn portemonnee hadden gestolen.
Een van de verdachten, een 36-jarige vrouw uit Den Haag, belde bij de man in de Katwijkstraat aan. De bejaarde man liet de vrouw binnen omdat hij dacht dat zij van thuiszorg was. Toen de vrouw de woning had verlaten, miste de man zijn portemonnee. Toen de man zijn pinpas liet blokkeren, bleek dat er al een paar maal geld van zijn rekening was opgenomen. Beelden die bij de pinautomaten gemaakt waren, toonden aan dat de vrouw samen met een handlanger, een 43-jarige Hagenaar, het geld van de rekening haalde. Afgelopen week zijn beide verdachten door de politie aangehouden en gehoord over de diefstal. Tip van de politie: bewaar nooit uw pincode in de buurt van uw pinpas. 

Plofkraak pinautomaat; politie zoekt getuigen

Den Haag - In de omgeving van Het Kleine Loo werd in de vroege ochtend van 13 september een harde knal gehoord. Rond 02.50 uur kwam de melding bij de politie binnen en agenten constateerden dat er door middel van een explosief geprobeerd was een pinautomaat op Het Kleine Loo op te blazen. Van de knal wakker geworden bewoners zagen hierna een aantal mannen in het donker gekleed op scooters wegrijden. In de onmiddellijke omgeving troffen agenten een aantal bankbiljetten aan. De schade aan de pinautomaat is groot. Onbekend is nog hoeveel geld er weg is. De politie verstuurde een SMS-Alert met de oproep tot getuigen. Bent u getuige geweest van deze kraak of hebt u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neem dan contact op met de recherche van politiebureau Overbosch via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000. 

Vrouw gewond bij aanrijding

Den Haag – Een 39-jarige vrouw uit Amsterdam is maandag 13 september om 15.55 uur gewond geraakt bij een aanrijding. De vrouw fietste over de Stationsweg toen er plotseling een portier van een geparkeerd staande auto open ging. Het gevolg was dat de vrouw tegen het portier aanreed en kwam te vallen met haar fiets. Zij klaagde over pijn in haar rug en is met de GGD vervoerd naar het Westeinde ziekenhuis. De bestuurder, een 22 jarige man uit Delft, die het portier opendeed verklaarde de vrouw niet te hebben gezien ondanks dat hij wel zou hebben gekeken.

Meisje krijgt elektrische schok
Den Haag – Een 16-jarig meisje uit Den Haag raakte op maandag 13 september omstreeks 19.00 uur in een supermarkt aan de Steijnlaan gewond. Zij zat daar als werkneemster achter een kassa en raakte een elektrische kabel aan die daar onbeschermd hing. Zij kreeg daardoor een schok en zakte korte tijd later door haar benen. Zij is ter plaatse door de GGD nagekeken en is heengezonden met een wekadvies. Het bedrijf zal van dit voorval een intern ongevallenrapport opmaken.

Kind gewond bij aanrijding
Den Haag – Op maandag 13 september omstreeks 18.00 uur raakte een negenjarig meisje gewond bij een aanrijding op de Kempstraat. Het kind zou volgens diverse getuigen zonder te kijken zijn overgestoken waarbij zij werd aangereden door een automobilist die het kind te laat opmerkte. Het meisje is naar het Juliana Kinderziekenhuis vervoerd waarna zij later op de avond met enkele schaafwonden en een lichte hersenschudding naar huis kon.

Man aangehouden voor poging doodslag/moord
Den Haag – Een 50-jarige Hagenaar is op maandag 13 september omstreeks 12.55 uur aangehouden op de Bagijnestraat. De man wordt er van verdacht kort daarvoor met zijn auto opzettelijk te zijn ingereden op een verkeersregelaar. Hij is meegenomen naar een politiebureau als verdacht van poging doodslag/moord.

Hennepkwekerij ontmanteld
Den Haag – De politie ontdekte maandagavond 13 september rond 21.00 uur een hennepkwekerij in een woning aan de van Marumstraat. Een henneplucht zorgde ervoor dat politieagenten aanbelden bij de woning. Toen niemand opendeed, hebben zij de deur geforceerd. In het pand troffen zij een in werking zijnde hennepkwekerij van ongeveer 200 planten aan. Uit onderzoek bleek dat de stroom illegaal werd afgetapt. Een 40-jarige Haagse man was in de woning aanwezig. Hij is aangehouden en zit nog vast voor verhoor. Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van hennepkwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat kan leiden tot brandgevaarlijke situaties. Hebt u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt, dan vragen wij nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

Verward persoon
Den Haag –Tot twee keer toe werden agenten maandag 13 september gestuurd naar een man die op straat liep met alleen een handdoek om zijn middel. De eerste keer was rond 16.45 uur toen de agenten naar de Meppelweg werden gestuurd. Zij troffen daar inderdaad een man aan welke alleen een handdoek voor zijn geslachtdeel droeg. De 49-jarige man kwam verward over en verklaarde dat hij stond te wachten op een oom. Verder wist hij wel zijn eigen naam en waar hij woonde. De agenten hebben de man thuisgebracht en met de crisisdienst afspraken gemaakt.
Later op de dag, omstreeks 20.20 uur kwam er wederom een melding binnen van een man die alleen een handdoek voor zijn geslachtdeel vast had. Dit keer liet hij zijn geslachtdeel ook zien aan voorbijgangers. De agenten troffen dezelfde man weer aan op de Beresteinlaan. Vanwege de eerder gemaakte afspraken hebben de agenten de man meegenomen ter beoordeling voor de crisisdienst. Ook hebben zij de woning van de man afgesloten omdat deze nog openstond.

Jongen mishandelt meisje
Den Haag – Een 13-jarige jongen is maandagmiddag 13 september rond 15.45 uur aangehouden op het Lorentzplein nadat hij een meisje had geslagen. Politieagenten, die vlak in de buurt bezig waren bij een aanrijding op de Jan van der Heijdenstraat, zagen dat er groot tumult was voor de ingang van een supermarkt op het Lorentzplein. Diverse mensen riepen om de politie. Vlakbij het plein riepen enkele omstanders dat er werd gevochten. Op het plein wezen diverse mensen een negroïde jongen gekleed in een blauwe polo aan als de dader. Omdat er veel volwassenen op de jongen afrenden en zich zeer agressief tegen de jongen gedroegen is de jongen meegenomen achter de politieafzetting. Diverse omstanders vertelden aan de agenten dat de jongen het meisje had geschopt en geslagen. Hierop is de jonge dader aangehouden terzake mishandeling. Het 13-jarige slachtoffertje is overgebracht naar het bureau voor verhoor.

Aanrijding met letsel
Den Haag – Een 55-jarige inwoner van Den Haag raakte maandag 13 september om 13.35 uur zwaar gewond toen hij, met zijn snorfiets rijdend op de Jan van der Heijdenstraat, moest uitwijken voor een openslaand portier van een personenauto. Toen politieagenten ter plaatse kwamen troffen zij het slachtoffer aan die reeds door twee omstanders in de stabiele zijligging gelegd was. Het slachtoffer had een behoorlijke hoofdwond, was buiten kennis en lag op straat voor een zwarte personenauto. De snorfiets van het slachtoffer lag ernaast. Het slachtoffer is zwaar gewond naar een ziekenhuis vervoerd.

Politie vordert rijbewijs snelheidsduivel in
Leidschendam - Omdat een 22-jarige bestuurder van een personenauto maandag 13 september met hoge snelheid over de A4 raasde, vorderde de politie zijn rijbewijs in. De man reed omstreeks 20.35 uur met een snelheid van 155 km per uur over de A4, daar waar een snelheid van 100 km per uur is toegestaan. De agenten bekeurden de man voor de te hoge snelheid en vorderden gelijk zijn rijbewijs in. 

90-jarige slachtoffer van babbeltruc
Wassenaar - Een nog onbekende man sprak maandag 13 september omstreeks 12.00 uur een 90-jarige bewoner voor zijn woning op de Anemonenweg aan. De man sprak hierbij in de Engelse taal. Hij vroeg de 90-jarige of hij geld kon wisselen. Hierop pakte de bejaarde man zijn portemonnee om de man te helpen. De onbekende man hielp de oude man bij het pakken van het geld uit diens portemonnee. Na het wisselen bleek de onbekende man buiten het wisselen ook nog 180 euro uit de portemonnee van de bejaarde man te hebben gestolen. De politie onderzoekt de zaak. Het signalement van de nog onbekende man luidt: Engels sprekende man, 1.70 -1.75m lang, 40 á 45 jaar en een verzorgd uiterlijk. Bent u getuige geweest van deze babbeltruc of hebt u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader? Neem dan contact op met de recherche van politiebureau Wassenaar via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000. 

Straatrovers aan de haal met mobiele telefoon

Rijswijk - Op de Van Vredenburchweg beroofden maandag 13 september om 14.30 uur twee mannen op een scooter een fietser van zijn mobiele telefoon. De 25-jarige man uit Den Haag fietste over de Van Vredenburchweg met zijn mobiele telefoon aan zijn oor. Terwijl de scooter de fietser passeerde trok de passagier op de scooter de mobiele telefoon met geweld uit de handen van de fietser. De politie onderzoekt de zaak. Bent u getuige geweest van deze beroving of hebt u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neem dan contact op met de recherche van politiebureau Rijswijk via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000. 

Politie houdt winkeldieven aan
Rijswijk - Beveiligingspersoneel van de Prins Johan Friso Promenade zagen maandag 13 september omstreeks 13.30 uur dat twee mannen vanuit een drogisterij spullen meenamen zonder te betalen. Winkelpersoneel hield een van de mannen buiten de winkel aan. De andere man wist te ontkomen met de gestolen spullen. Toen de politie ter plaatse kwam om de aangehouden verdachte over te brengen naar het politiebureau zag een oplettende beveiligingsbeambte de andere dader met de gestolen spullen in het winkelcentrum staan. Samen met twee agenten werd ook de tweede verdachte aangehouden. De gestolen spullen die de verdachte nog in zijn bezit had nam de politie in beslag. Beide verdachten (19 en 24 jaar) waren in het bezit van een kniptang en bij een van hen trof de politie een beveiligingsklem aan van een gestolen tas die de verdachte onder zijn jas verborgen had. De politie maakte proces-verbaal op. 

17-jarige winkeldievegge gesnapt
Rijswijk - In winkelcentrum In de Bogaard liep maandag 13 september om 16.15 uur een 17-jarige Haagse tegen de lamp nadat zij twee kledingstukken uit een winkel had gestolen. Terwijl zij de beveiligingspoortjes passeerde ging het alarm af, waarop beveiligingspersoneel het meisje aanhield. Ter plaatse gekomen agenten brachten het meisje over naar het bureau en gaven de gestolen kledingstukken terug aan de eigenaar van de winkel. Aan het bureau maakte de politie proces-verbaal op en droeg het meisje over aan haar moeder. 

Met hoge snelheid door rood
Naaldwijk – Agenten besloten maandagmiddag 13 september een bromfietser te controleren, nadat zij hadden gezien hoe hij op de Pijle Tuinenweg door rood reed. Eenmaal op de rollerbank bleek de bromfiets – na correctie – 72 km/uur te rijden. De 20-jarige Naaldwijker kreeg twee bekeuringen; één omdat hij door rood was gereden en één omdat zijn brommer opgevoerd was. Tevens moet de man zijn bromfiets laten herkeuren.

Verwarde vrouw houdt buren wakker
Delft - Meerdere bewoners van de Schubertlaan belden dinsdagochtend 14 september rond 01.30 uur het alarmnummer, omdat een verwarde buurvrouw compleet door het lint ging. Ze maakte erg veel herrie en hield zo haar buren wakker. Toen de agenten aankwamen, deed de vrouw niet open. Omdat zij in het verleden erg agressief was geweest in de richting van de politie, kregen de agenten ondersteuning van een politiehond en zijn begeleider. Binnen troffen zij de vrouw niet aan; de 47-jarige Delftse bleek via het balkon naar haar buren te zijn geklommen. Omdat de vrouw erg in de war was, namen de agenten haar mee naar het bureau ter beoordeling van de GGZ. Voor de vrouw wordt een hulpverleningstraject gestart.

Politie en HTM houden met vereende krachten verdachten mishandeling aan
Zoetermeer – Ter hoogte van het Seringenpark hield een politieagent samen met een HTM-medewerker maandagmiddag 13 september drie verdachten van een mishandeling aan. Het slachtoffer (een 30-jarige Zoetermeerder) wilde rond 13.00 uur met zijn vrouw, twee kinderen en een kinderwagen in de lift op Station Palenstein stappen, om zo naar het perron van de Randstadrail te gaan. In die lift stonden op dat moment drie mannen. Er ontstond een woordenwisseling, waarna de mannen de Zoetermeerder in elkaar sloegen. Zijn 26-jarige echtgenote wist de mannen uiteindelijk weg te jagen, door hen met haar tas te slaan. Toen het drietal ervandoor ging, reed een gealarmeerde medewerker van de HTM op de scooter achter hen aan. Ondertussen gaf hij steeds zijn locatie door aan de politie. Ter hoogte van de Vissendreef is er één agent achterop de scooter gesprongen, terwijl zijn collega zich over het lichtgewonde slachtoffer en geschrokken familie op het station ontfermende. Samen met de medewerker van de HTM hield de agent de drie verdachten uiteindelijk aan. De drie Zoetermeerders (20, 20 en 21 jaar) werden ingesloten op het politiebureau. Het slachtoffer liep een snee op boven zijn oog en werd hiervoor behandeld in het ziekenhuis