Persberichten 30 september 2010 | Regio15.nl

Persberichten 30 september 2010

Politie onderzoekt val uit raam
Den Haag – De politie onderzoekt de val van een 42-jarige vrouw en haar 20-jarige dochter uit een raam van een portiekwoning aan de Nijkerklaan. Meerdere omstanders belden woensdag 29 september omstreeks 20.30 uur de politiemeldkamer toen twee personen uit een raam zouden zijn gevallen. Beide vrouwen raakten hierbij ernstig gewond. De GGD vervoerde beide sclahtoffers naar een ziekenhuis. Politieagenten die ter plaatse een onderzoek instelden, hielden een 47-jarige man en echtgenoot van de 42-jarige aan op verdenking van mogelijke betrokkenheid bij het incident. De agenten hielden daarnaast twee Hagenaars van 23 en 16 jaar aan. Beide verdachten gedroegen zich opdringerig richting het optredende politiepersoneel waarbij de agenten genoodzaakt waren om geweld te gebruiken. De situatie ter plaatse was zeer emotioneel en meerdere omstanders bemoeiden zich met de gang van zaken. Nadat de slachtoffers waren afgevoerd en de aangehouden verdachten naar een politiebureau waren gebracht, keerde de rust snel terug. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht.

Heling, hennep en meer
Den Haag - Terwijl politieagenten woensdag 29 september om 12.30 uur de woning van een 39-jarige Hagenaar aan het Hennegras doorzochten op vanwege een politieonderzoek, kwamen twee Hagenaars (43 en 41 jaar) op bezoek met een zak vol henneptoppen. De agenten hielden de mannen aan, net als zij 's ochtends al met de 39-jarige bewoner hadden gedaan. Om 11.15 uur zagen agenten, postend voor de woning aan het Hennegras, de bewoner naar een ander bij de politie bekend pand rijden. Daar controleerden zij hem en vonden in de auto een dure broek met daaraan een prijskaartje. De zoekingsactie die daarop volgde leverde een flinke hoeveelheid bewijs voor crimineel gedrag op. Naast een grote hoeveelheid merkkleding met labels en prijskaartjes, lagen in het huis onder andere negen kilo hasjplakken, veel contant geld, tassen vol viagra en zware medicijnen en een met vijf hagelpatronen geladen riotgun. De goederen zijn in beslag genomen en de verdachte is in verzekering gesteld. De twee bezoekers werden na verhoor in vrijheid gesteld en zullen zich later bij de rechter moeten verantwoorden.

Beschonken bestuurder stapt zelf achterin politieauto
Den Haag - Agenten kregen woensdagavond 29 september vlak na middernacht de melding dat er op het Vaillantplein een aanrijding had plaatsgevonden en dat de bestuurder van de betrokken auto was weggelopen. De bestuurder was op het Vaillantplein tegen het fontein gereden, waardoor zijn auto totall loss was. Omstanders beletten de man om weer in verder te rijden, waarop hij er vandoor ging. Op aanwijzing van een getuige zagen de agenten op de Gerard Doustraat een man lopen die voldeed aan het signalement van de gevluchtte bestuurder. Toen de agenten stopten om de man te controleren, bleek al snel dat hij de man was die zij zochten. Hij opende zelf het portier van de politieauto, ging op de achterbank zitten en vertelde dat hij wel mee zou gaan naar het bureau. De man, een 37-jarige Hagenaar, blies op het bureau 715 ugl. Hij kreeg daarvoor een proces-verbaal en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Ook kreeg hij een proces-verbaal omdat hij de plaats van het ongeval had verlaten. 

Jongens aangehouden na schieten met luchtbuks

Den Haag - Twee Hagenaars van 19 jaar brachten woensdag 29 september de nacht op het politiebureau door toen zij vanuit een woning op het Blijenburg schoten met een luchtbuks. Omstreeks 23.30 uur kregen agenten de melding dat er vanuit een woning aan het Blijenburg geschoten zou worden. Met toestemming van de bewoners namen de agenten een kijkje in de bewuste woning. De twee Hagenaars bevestigden dat zij hadden geschoten en overhandigden de agenten een luchtdrukpistool. Hierop werden zij aangehouden en ingesloten op het politiebureau voor verhoor. 

Man bedreigt slachtoffer met mes
Den Haag – De politie hield donderdag 30 september kort na middernacht een gewelddadige 32-jarige berover en bedreiger aan. De man beroofde 29 september rond 21.00 uur ter hoogte van een supermarkt in de Holtenstraat een 18-jarige plaatsgenoot met geweld van zijn mobiele telefoon. De politie trof de verdachte toen niet meer aan. Rond 00.15 uur kwam de melding binnen dat de eigenaar van deze supermarkt werd bedreigd met een mes. Politieagenten hielden de verdachte aan en kwamen erachter dat deze man ook de dader was van de eerdere beroving. De 32-jarige zit nog vast voor verhoor.

Onder invloed tegen een paal
Den Haag – Een 30-jarige man uit Leiden reed woensdag 29 september rond 17.00 uur door na een aanrijding op de Koningskade. De politie hield de verdachte aan op de Schelpkade. Aan de schade aan zijn auto was te zien dat de bestuurder tegen een paal had gereden. Aan zijn hoofdwond konden de agenten constateren dat hij met zijn hoofd tegen de voorruit was geklapt. Toen de verdachte in het ziekenhuis behandeld werd aan zijn hoofdwond, gedroeg zij zich zeer luidruchtig en hij bedreigde de arts met de dood. Onderweg naar het politiebureau bedreigde hij de agenten met de dood. Vermoedelijk reed de verdachte onder invloed. De verdachte zit nog vast voor verhoor.

Man aangehouden na mishandeling
Den Haag - Een 27-jarige Hagenaar werd woensdag 29 september aangehouden nadat hij op de Kempstraat een 66-jarige Hagenaar in een invalidenwagentje mishandelde. Omstreeks 11.15 uur kregen agenten de melding dat er op de Kempstraat gevochten werd. Ter plaatse troffen zij beide mannen aan. De later aangehouden verdachte had op dat moment een fietsketting met hangslot in zijn hand. Op het politiebureau bekende hij de mishandeling. De 66-jarige Hagenaar raakte gewond aan zijn hand en deed op het bureau aangifte van mishandeling en bedreiging. De verdachte wordt vrijdag 1 oktober voorgeleid aan een rechter-commissaris.

Postbode bestolen
Den Haag - Tijdens het bezorgen van de post op de Isingstraat, werd woensdag 29 september om 11.50 uur de fiets met fietstassen vol post van een postbezorger gestolen. Terwijl hij een van de brievenbussen vulde, zag hij een man met een rode pet wegfietsen op zijn fiets. Hij deed aangifte, waardoor een agent die 's middags in de Van Vlotenstraat hoorde over een gevonden fietstas met post, gelijk wist bij welke postbode hij moest zijn. De bewuste post komt nu een dagje later. 

16-jarige achter het stuur
Den Haag - Agenten zagen woensdag 29 september om 08.45 uur een erg jong ogende jongen een auto besturen. Om zijn leeftijd te kunnen controleren, hielden zij de automobilist staande op de Beresteinlaan. Hoewel de jongen in eerste instantie aangaf geen legitimatie bij zich te hebben, toonde hij dit toch toen hij meegenomen werd naar het politiebureau. Hij bleek pas 16 jaar te zijn. Hij kreeg meerdere processen-verbaal voor het zonder rijbewijs besturen van een auto, en voor het niet bij eerste vordering tonen van zijn legitimatiebewijs. 

Motorrijder gaat onderuit
Leidschendam - Een motorrijder kwam woensdag 29 september om 07.50 uur op de Oostvlietweg door onbekende oorzaak met zijn motorfiets ten val. Hierdoor raakte de 26-jarige man uit Voorschoten gewond aan zijn heup en rug. De motor van het slachtoffer raakte zo beschadigd dat deze moest worden weggetakeld. 

Politie houdt vijf winkeldieven aan
Leidschendam - In een winkel aan het Eglantierhof en aan de Wegelia werden woensdag 29 september tussen 16.00 en 17.00 uur respectievelijk een 26-jarige vrouw en twee minderjarige jongens van 14 en 15 jaar oud aangehouden. De vrouw nam ter waarde van 176 euro aan kleding weg en kon na het betalen van een boete het bureau weer verlaten. De twee jongens afkomstig uit Voorburg en Leidschendam namen snoepgoed mee zonder te betalen. De politie gaf een van de jongens een proces-verbaal en de ander krijgt via bureau Halt een alternatieve straf aangeboden.
In Voorburg werden woensdag 29 september tussen 13.00 en 15.30 uur twee winkeldieven op heterdaad betrapt bij het stelen van tweedehandskleding en etenswaar. In een winkel aan de Parkweg werd een 59-jarige Voorburgse vrouw betrapt tijdens het stelen van kleding. In haar auto trof de politie nog meer kleding aan waarvan de herkomst nog onduidelijk is. De vrouw moet een boete betalen. Vanuit een winkel aan de Koningin Julianalaan nam een 26-jarige man uit Nieuw Vennep goederenweg uit een supermarkt. De man kreeg een transactie aangeboden. 

Aanrijding oorzaak van mishandeling
Rijswijk - De politie hield woensdag 29 september rond 09.40 uur twee mannen van respectievelijk 30 en 53 jaar uit Den Haag aan ter zake van mishandeling. Een van deze man had kort daarvoor ruzie gekregen op de Haagweg met een vrouw die met haar fiets tegen zijn auto botste. Omdat de man de indruk kreeg dat de vrouw zonder het regelen van de schade door wilde fietsen, ging hij achter haar aan en liet haar stoppen. Een voorbijganger schoot daarbij de andere man te hulp. Daarbij raakte de bril van de vrouw beschadigd.

Vrouw (72) mishandeld
Rijswijk – Een 72-jarige vrouw uit Den Haag werd woensdag 29 september mishandeld toen zij een groepje jongeren aansprak. Het slachtoffer reed omstreeks half één ’s middags over de Dr. H. Colijnlaan, waar midden op de weg een groepje jongens stond. De vrouw toeterde. De jongens gingen daarop weliswaar opzij, maar toen de vrouw langs heen reed, gaf een van hen een harde klap op de auto. De vrouw reed door en parkeerde haar auto even verderop bij een winkel. Nadat zij boodschappen had gedaan en bij haar auto aankwam, stond het groepje jongens haar op te wachten. Toen de vrouw vroeg waarom de jongens op haar auto hadden geslagen, kreeg zij een stomp in haar gezicht. Hierna gingen de jongens er vandoor. De 72-jarige heeft aangifte gedaan bij de politie, die de zaak onderzoekt.

Agenten schieten gevallen vrouw te hulp
Monster – Politieagenten verleenden woensdagmorgen 29 september hulp, toen een vrouw bij het uitlaten van haar hond op het strand viel en niet meer kon lopen. Om 10.00 uur werden de agenten gewaarschuwd en naar het strand gestuurd. Bij de strandopgang aangekomen bleek dat zij met hun auto niet bij het slachtoffer konden komen. De agenten lieten een strandjeep vanaf Bureau Westland komen, stabiliseerden het slachtoffer en brachten haar naar het ziekenhuis. De vrouw bleek onderuit te zijn gelopen door haar eigen hond en ‘een speelkameraadje’. Hierbij was ze lelijk terecht gekomen en brak haar enkel.

Douane vindt cocaïne tussen ananassen
Maasdijk - De douane onderschepte dinsdag 28 september negentien kilo cocaïne in een container met ananassen. Werknemers van een opslagbedrijf in Maasdijk vonden dinsdag bij het lossen van de container een doos pakketten cocaïne. Het bedrijf schakelde daarom de douane in. Uit controle bleek dat de pakketten cocaïne bevatten. De douane doorzocht met speurhonden de resterende lading van de container. Er zaten geen drugs meer in de container. De container kwam uit de haven van Antwerpen.

Fiets en snorfiets botsen
Delft – Bij een aanrijding tussen een fietser en een snorfietser raakten woensdag 29 september twee mensen gewond. De 33-jarige Delftse fietser reed omstreeks één uur ’s middags over het fietspad langs de Provinciale Weg. Uit tegenovergestelde richting kwamen op dat moment de 15-jarige Delftse bestuurder van de snorfiets en diens 16-jarige passagier uit Rijswijk. Toen de fietser ter hoogte van de Westlandseweg linksaf wilde slaan, zag hij de snorfiets over het hoofd. De passagier van de snorfiets liep gezichtsletsel op bij de aanrijding die volgde. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De fietser heeft zich met een pijnlijk been onder behandeling van zijn huisarts laten stellen. Omdat de bestuurder van de snorfiets geen rijbewijs bleek te hebben, kreeg hij een bekeuring. Ook de fietser kreeg een bon, omdat hij geen voorrang verleende.

Weer vast voor fietsendiefstal
Zoetermeer - Een oplettende getuige zag 29 september om 21.45 uur dat er een jongen de Randstadrail in stapte met een damesfiets waarvan het slot open stond maar zonder sleutel erin. De 18-jarige jongen uit Zoetermeer stapte bij het station Voorweg uit de Randstadrail, waar gewaarschuwde agenten hem opwachten. De Zoetermeerder reed hard weg op de damesfiets. Toen agenten de jongen controleerden, kon hij geen aannemelijk verhaal geven hoe hij aan de fiets kwam. Aan het bureau bleek dat de fiets gestolen was en de Zoetermeerder een bekende van de politie te zijn. De man die tijdens zijn vervoer naar het politie bureau erg agressief was gaf aan dat hij de volgende dag voor de rechter moest verschijnen in verband met meerdere fietsendiefstallen.  Hij zit nog vast voor verhoor.