Vader en zoons aangehouden wegens verzet, belediging en bedreiging | Regio15.nl

Vader en zoons aangehouden wegens verzet, belediging en bedreiging

Den Haag - De politie hield in de nacht van donderdag 11 op vrijdag 12 november een vader en zijn twee zoons aan in de Schlegelstraat wegens bedreiging en belediging. Doordat de mannen zich hevig verzetten tegen hun aanhouding en agressief reageerden, moesten de agenten pepperspray gebruiken en werden er politiehonden ingezet.

De agenten bezochten het pand in de Schlegelstraat rond 1.00 uur 's nachts om een man te controleren die zij ervan verdachten even daarvoor onder invloed achter het stuur te hebben gezeten. De man, een 46-jarige Hagenaar, wilde echter niet meewerken aan een ademanalyse en reageerde erg agressief op het bezoek van de agenten. Hij uitte flinke bedreigingen en eiste dat de agenten zijn huis verlieten. Hierop verlieten de agenten de woning, om even later met een 'machtiging tot binnentreden' terug te keren.

Toen de agenten aanbelden en de man vertelden dat zij een machtiging hadden om de woning te betreden en de man aan te houden, reageerde hij daar echter niet op. Ook de twee aanwezige zoons van de Hagenaar, van 18 en 20 jaar, maakten geen aanstalten om de voordeur te openen. Uiteindelijk gingen de agenten over tot het forceren van de voordeur, maar ook dit lieten de drie mannen niet zomaar gebeuren. Zij probeerden met alle macht de politie buiten de deur te houden. Ook toen de agenten de voordeur hadden geforceerd en de mannen aan wilden houden, bleven deze zich hevig verzetten. Met gebruik van pepperspray en de inzet van een politiehond lukte het uiteindelijk de agressieve vader en zoons in de boeien te slaan en over te brengen naar het politiebureau.