Preventie-actie woninginbraken Leidschendam-Voorburg | Regio15.nl

Preventie-actie woninginbraken Leidschendam-Voorburg

Leidschendam-Voorburg - Afgelopen week controleerde de politie in Leidschendam-Voorburg woningen in het kader van het winteroffensief tegen woninginbraken.

De cijfers laten zien dat het aantal woninginbraken gedurende de donkere wintermaanden stijgt. Gemiddeld vindt 60 procent van het aantal inbraken op jaarbasis, in de donkere wintermaanden plaats. Daarom is Politie Haaglanden ook dit jaar de preventiecampagne ‘Licht zet inbrekers in het zicht’ gestart.

In Leidschendam-Voorburg controleerden politieagenten woningen in de Gaardes en op de Populierendreef. In totaal controleerden zij 228 woning en lieten bij 25 woning een envelop achter met daarin een brief en een preventiefolder. De woning vielen op omdat zij, ondanks dat het buiten al donker was, onverlicht waren en zodoende een potentieel doelwit van inbrekers. De komende tijd zullen meer van deze preventieacties gehouden worden.

Meer weten?

Wilt u weten hoe u ervoor kunt zorgen dat uw woning een minder aantrekkelijk doelwit voor woninginbrekers is? Op het politiebureau kunt u de folder ‘Een veilig gevoel: in en om uw woning’ afhalen met daarin tips om inbrekers buiten de deur te houden. Ook kunt u de folder downloaden via de website www.hoeveiligismijnwijk.nl.