Reanimatie 4-jarig kind | Regio15.nl

Reanimatie 4-jarig kind

Leidschendam - Agenten werden woensdag 17 november rond 16.30 uur door de meldkamer met de hoogste prioriteit naar een woning de Willem Pijperlaan gestuurd, waar op dat moment een kind gereanimeerd werd. Ook gingen er meerdere ambulances en een traumahelikopter naar het adres.

Daar aangekomen, bleek dat een buurvrouw het 4-jarige jongetje reanimeerde. Kort daarvoor had de moeder in paniek bij haar aangebeld, omdat haar zoontje zich had verslikt en geen adem meer haalde. De buurvrouw startte direct met de reanimatie, terwijl haar echtgenoot de hulpdiensten waarschuwde. Onder telefonische begeleiding van een medewerker van de CPA (Centrale Post Ambulances) verleenden zij de eerste hulp. Agenten en medewerkers van de GGD namen de hulpverlening van de hen over. Per ambulance werd het kind na ruim 45 minuten naar het ziekenhuis gebracht. De toestand van het jongetje nog steeds zorgwekkend.

De reanimatie van het jongetje had grote impact op zowel de buurvrouw en haar echtgenoot, als op medewerkers van de hulpdiensten. De buren kregen slachtofferhulp aangeboden; voor de agenten stond na afloop het bedrijfsopvangteam klaar.