Poging doodslag agent: bestuurders gezocht | Regio15.nl

Poging doodslag agent: bestuurders gezocht

Den Haag - Agenten hielden maandag 22 november om 15.00 uur op de Van Alkemadelaan een 35-jarige Pool aan. De man probeerde kort daarvoor zijn aanhouding te voorkomen en bracht een politieagent daarbij ernstig in gevaar.

Een agent in vrije tijd zag op de A44 een auto rijden met een Pools kenteken. De auto slingerde enorm, waardoor meerdere malen bijna een aanrijding met andere voertuigen ontstond. Op de kruising met de N448, bij Den Deijl, veroorzaakte de bestuurder een zogenoemde kop-staart-aanrijding met een onbekend gebleven bestuurder. Op de Van Alkemadelaan schampte de man nog een vrachtauto.

Hierna kon de agent de bestuurder aan de kant zetten. De man zette zijn motor af, maar toen de agent de sleutel uit het contact wilde halen, greep de bestuurder hem vast. De man startte zijn auto en reed weg. Omdat de bestuurder de agent bleef vasthouden, dreigde deze onder de auto terecht te komen. Uiteindelijk wist de agent zich los te maken en belandde hij op het wegdek. De agent zag nog hoe de man op de kruising van de Van Alkemadelaan met de Wassenaarseweg bijna een scooter schepte.

Ter hoogte van de Alexanderkazerne wisten andere, gewaarschuwde agenten de roekeloze bestuurder te stoppen. Zij hielden de man aan en namen hem mee naar het politiebureau. De man bleek ruim viermaal meer te hebben gedronken dan toegestaan en blies 915 ugl. De agent bleef wonderwel ongedeerd.

De politie heeft de zaak in onderzoek en wil graag in contact komen met de bestuurder van het voertuig van de kop-staart-aanrijding en de bestuurder van de vrachtauto. Zij kunnen contact op nemen met de recherche van Bureau Overbosch via 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.