Tramcontroleurs mishandeld | Regio15.nl

Tramcontroleurs mishandeld

Den Haag - Een 23-jarige Hagenaar is maandag 22 november op het Leeghwaterplein aangehouden nadat hij twee tramcontroleurs had mishandeld.

De tramcontroleurs waren bezig met een controle op zwartrijden en wilden het vervoerbewijs van de Hagenaar controleren. De Hagenaar zei dat hij net wilde gaan stempelen. Toen de controleur zei dat dit niet meer kon en dat hij een bekeuring kreeg, werd de Hagenaar boos. Bij de halte aan het Leeghwaterplein wilde de Hagenaar uitstappen. Toen de controleur hem dat belette, gaf de Hagenaar hem een klap. De controleur viel naar buiten en op het perron ontstond een worsteling. Na een flinke worsteling werd hij aangehouden door gewaarschuwde politieagenten. De twee tramcontroleurs raakten gewond aan hun vingers.

Politie Haaglanden en de gemeente Den Haag tolereren geen (verbaal) geweld tegen politiemensen en of personen met een publiekelijke taak en doen in voorkomende gevallen aangifte. In de richtlijnen van het Openbaar Ministerie is opgenomen dat de straf bij geweld tegen politieambtenaren maar ook bij personen met een publiekelijke taak zoals gemeentelijke handhavers kan worden verdubbeld.