Politie rolt hennepkwekerij op | Regio15.nl

Politie rolt hennepkwekerij op

Den Haag - Dankzij een melding van omwonenden die een henneplucht roken, kon de politie donderdag 25 november een uit circa 440 planten bestaande hennepkwekerij oprollen in een woning aan de Van Essendijk.

Naar aanleiding van de melding gingen politiemensen rond 13.00 uur de woning binnen. Daar troffen zij op zowel de eerste als de tweede etage een in werking zijnde hennepkwekerij aan. Op de eerste etage stonden in een kamer ongeveer 300 volgroeide planten, op de tweede etage 140 jonge planten.

De twee kwekerijen werden ontmanteld. Volgens de medewerker van de energiemaatschappij ging het bij de kwekerij op de eerste etage vermoedelijk om de derde oogst. De politie onderzoekt de zaak.

Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van hennepkwekerijen. In veel gevallen is sprake van illegaal stroomgebruik wat leidt tot brandgevaarlijke situaties. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt, dan vraagt de politie nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.