Meisje beroofd, politie zoekt getuigen | Regio15.nl

Meisje beroofd, politie zoekt getuigen

Rijswijk - Een 13-jarig meisje is maandag 29 november beroofd op de Eikelenburglaan. De politie zoekt getuigen.

Het slachtoffer fietste omstreeks kwart voor drie 's middags over een bruggetje tussen de Eikelenburglaan in Rijswijk en de Middenweg in Den Haag. Op het bruggetje dwongen twee jongens het meisje te stoppen. Onder bedreiging van een wapen eisten zij haar telefoon. Nadat het slachtoffer deze had afgestaan, gingen de daders er vandoor in de richting van de Middenweg.

Volgens het slachtoffer zijn de jongens 13 à 14 jaar oud. De twee zijn blank en spreken accentloos Nederland. Een van de jongens is ongeveer 1.65 meter lang, de andere jongen is zo'n 10 centimeter kleiner. De jongens hadden donkere shawls voor hun mond en droegen ook verder donkere kleding.

De politie zoekt getuigen van deze straatroof of mensen die anderszins kunnen helpen bij de opsporing en aanhouding van de daders. De politie is nadrukkelijk op zoek naar een onbekende man die  tijdens de beroving - op enige afstand - voorbij fietste. Zowel deze man als andere getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de recherche van Bureau Rijswijk via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan 0800-7000.