Politie onderzoekt brand in woning en zoekt getuigen | Regio15.nl

Politie onderzoekt brand in woning en zoekt getuigen

Den Haag - De politie stelt een onderzoek in naar het ontstaan van een brand in een woning aan de Herenstraat in Den Haag. Een 40-jarige vrouw werd aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het ontstaan van de brand.

Vrijdagavond 3 december om 20.10 uur kreeg personeel van de meldkamer diverse telefoontjes van bewoners en omstanders die melding maakte van een brand op een etage van een woning aan de Herenstraat.

Een getuige zag dat een vrouw de woning verliet en hij meldde dat kort daarop in de woning brand ontstond. Politieagenten hielden op aanwijzingen van deze getuige op de Prinsessegracht een 40-jarige vrouw aan.

De brandweer bestreed het vuur met meerdere voertuigen. Niemand raakte bij de brand gewond, De schade die bij de brand ontstond was fors.

Medewerkers van de Forensische Opsporing (FO) stellen een onderzoek in naar de oorzaak van de brand. Gelet op de verklaringen van enkele getuigen, sluit de politie brandstichting niet uit. De 40-jarige vrouw is dan ook aangehouden op verdenking van brandstichting en in verzekering gesteld.

Heeft u informatie over het ontstaan van de brand of anderzins? Neem dan contact op met de recherche van politiebureau Jan Hendrikstraat via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.